Autor Wątek: DCS: F-14A/B (przed premierą)  (Przeczytany 65905 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: F-14A/B
« Odpowiedź #315 dnia: Października 10, 2018, 08:51:00 »
Panowie a jak będzie z lotniskowcem który miał być wraz z F-14? Coś wiadomo na ten temat? Sama maszyna, jako dwu miejscowa, jakoś mnie nie kręci. A przynajmniej na obecny stan wszechwiedzących, widzących i nadzwyczajnych AI...
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Poko

• Gość
« Odpowiedź #316 dnia: Października 10, 2018, 09:00:38 »
Jak możesz ocenić to zaocznie?

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=216209

« Odpowiedź #317 dnia: Października 10, 2018, 14:28:36 »
Jakoś nie mogę sobie wyobrazić przesiadania się z miejsca na miejsce lub ciągłego wyszukiwania odpowiednich komend dla strzelca lub pilota, jak się jest strzelcem. Taki brak zaufania do AI. Coś piszą, że te AI ma być inne, lepiej  zrobione, ale czy tak będzie? Jedynie co wchodzi w grę, to loty z kimś a nie z AI. Wówczas można się porozumiewać z pilotem, robić swoją robotę i być jego dodatkowymi oczami. Jednak na naszych serwerach, gdzie średnio gra 6-10 osób, strata jednej maszyny w powietrzu to już sporo. Nie wspominając już o tym, że dla tej maszyny teatr działań to nie małe lokalne misje, wymaga sporo przestrzeni.
Zakładałem, że jak wyjdzie i bym go jednak nabył, to zostanę strzelcem (operatorem), tylko gdzie ja dobrego pilota znajdę he he he.  8)
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #318 dnia: Października 10, 2018, 14:31:45 »
Będziesz mógł Jesterowi wydawać polecenia skrótami lub przesiąść się na fotel RIO, a funkcje pilota na ten moment przejmie Iceman AI. Sztuczna inteligencja będzie miała swoje pole widzenia.

« Odpowiedź #319 dnia: Października 10, 2018, 14:32:08 »
Zakładałem, że jak wyjdzie i bym go jednak nabył, to zostanę strzelcem (operatorem), tylko gdzie ja dobrego pilota znajdę he he he.  8)

Zawsze możesz dać ogłoszenie w pośredniaku.
Śmigłowce nie mogą latać - są po prostu tak brzydkie, że ziemia je odpycha.

« Odpowiedź #320 dnia: Października 10, 2018, 14:49:01 »
He he he, to już wolę pośredniak   ;D .
Poko to wiem, ale jakoś to nie to, nie przemawia to do mnie.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #321 dnia: Października 10, 2018, 15:16:57 »
Skontaktowałem się z Aleksandrem Studen-Kirchner z Heatblur, w sprawie wersji "D" Tomcata i niestety na razie nie jest planowane jej wydanie. Prace trwają nad "A" i "B" i tego się trzeba trzymać. Pozdr
« Ostatnia zmiana: Października 10, 2018, 15:21:22 wysłana przez KosiMazaki »

Poko

• Gość
« Odpowiedź #322 dnia: Października 10, 2018, 16:05:48 »
Czyli dokładnie tak jak pisaliśmy na poprzedniej stronie.

« Odpowiedź #323 dnia: Października 10, 2018, 16:51:33 »
Będziesz mógł Jesterowi wydawać polecenia skrótami lub przesiąść się na fotel RIO, a funkcje pilota na ten moment przejmie Iceman AI. Sztuczna inteligencja będzie miała swoje pole widzenia.
Myślę, że to dobry moment żeby nabyć VoiceAttack, kto jeszcze nie ma.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #324 dnia: Października 10, 2018, 18:21:12 »
Może ktoś jeszcze pamięta Enemy Engaged Comanche VS Hokum?
Tak przesiadanie się było czymś normalnym i dało się do tego przywyknąć.

Mogli by zrobić coś takiego że ktoś kto ma zakupiony moduł mógłby zabrać na pokład drugiego członka załogi w MP, nawet jeśli nie ma on zakupionego modułu. Myślę że takie podejście by zachęciło ludzi do latania we dwójkę i przynajmniej częściowo zmniejszyło problem deficytu RIO oraz pilotów w misjach MP.

« Odpowiedź #325 dnia: Października 10, 2018, 18:57:03 »
Wątpie aby był deficyt RIO. To będzie pierwszy moduł z multicrew gdzie zachidzi jakaś głebsza interakcja. Zajęcia dla RIO wygladają nadwyraz ciekawie wiec obstawiam że będzie wielu chętnych.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #326 dnia: Października 10, 2018, 19:33:35 »
Mogli by zrobić coś takiego że ktoś kto ma zakupiony moduł mógłby zabrać na pokład drugiego członka załogi w MP, nawet jeśli nie ma on zakupionego modułu. Myślę że takie podejście by zachęciło ludzi do latania we dwójkę i przynajmniej częściowo zmniejszyło problem deficytu RIO oraz pilotów w misjach MP.
Całkiem dobry pomysł IMHO.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #327 dnia: Października 10, 2018, 19:50:42 »
Podobnie jest w RoF. W DCSie nie liczyłbym na coś takiego.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #328 dnia: Października 10, 2018, 20:17:03 »
Mam wieloletnią praktykę w wielozałogowych statkach powietrznych i z chęcią powożę kogoś na kiblu - zabawa przednia. Optymalnie by było, żeby na kiblu mógł siedzieć ktoś kto nawet nie ma licencji, na pewno uatrakcyjniłoby to moduł.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #329 dnia: Października 10, 2018, 21:03:31 »
Pamiętajcie, że to nie tylko wożenie. RIO ma dużo do roboty z tyłu. Od rampy, przez radar, ews i bombardowanie. Nie oddadzą za free pól obsługi samolotu. W RoF to tylko karabiny były? Dobrze pamiętam?