Autor Wątek: Wspólne latanie online.  (Przeczytany 74252 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: Wspólne latanie online.
« Odpowiedź #420 dnia: Czerwca 06, 2019, 21:22:15 »
W takim razie stawiam serwer =OPS=. Zapraszam.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #421 dnia: Czerwca 06, 2019, 21:35:43 »
Niestety coś się posrało i nie mogę postawić serwera, sorry.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #422 dnia: Czerwca 06, 2019, 22:08:43 »
Ok. Udało się. Zapraszam.

« Odpowiedź #423 dnia: Czerwca 07, 2019, 07:21:51 »
Na WOLu odległości są małe, zabiera się małą ilość paliwa, lata tam bardzo dużo świetnych pilotów o średniakach nie wspominając, a szanse na spotkanie kogoś w powietrzu to 99%, a na lądowanie w domu 50%.
KOTA to serwer z średnimi odległościami i trzeba wiedzieć gdzie chce się lecieć. Paliwa zabiera się w zależności od odległości do celu. Ciekawe misje np start przed świtem w zupełnych ciemnościach. Szanse na spotkanie kogoś w powietrzu to 75% no i trzeba nawigować.
TAW to jest wg mnie serwer najlepiej oddający realizm - gramy w symulator - trzeba przed lotem wiedzieć jaka jest sytuacja na mapie i w kampanii. Jeżeli chcesz pomóc w wygraniu kampanii musisz wiedzieć co chcesz robić. Co mi zapadło w pamięć to walki powietrzne na sporych wysokościach około 5~6 tys m i  zróżnicowanie pór dnia i meteo. Świetny serwer i modlę się żeby TYM co go tworzą nie zabrakło nigdy weny i powera!
Moim skromnym zdaniem to jeżeli ktoś ma mało czasu i lata na typowo dogfajtowych serwerach z tego powodu radziłbym wygospodarować chociaż 1 raz w tygodniu dwie godziny na jedną misję w kooperacji z innymi, a napewno połknie się bakcyla. Mnie jara to że np lecisz nad cel myśliwcem w celu osłony i nawet jeżeli przeciwnika w powietrzu nie spotkasz, a wrócisz po 1h lotu na rezerwie w jednym kawałku na lotnisko, z którego wystartowałeś to już jest sukces. Niestety na tawa-a w godzinach wieczornych i np w weekend ciężko wejść i to jest największy mankament tej gry jej ograniczenia. Może kiedyś zwiększą liczbę ludzi na serwerze do np100 - 120.
Jak kto szuka realizmu to TAW is the best!

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #424 dnia: Czerwca 07, 2019, 14:28:05 »
KOTA, WoL i TAW to tak jak piszę Rammjager, serwery wymagające cierpliwości i czasu, bycia kawalerem, ewentualnie rozwodnikiem z odebranymi prawami do dziecka.

Nie przesadzałbym aż tak bardzo :-D
Mówię to jako ojciec dwójki berbeci w wieku 4 lata i 1 rok ;-) Na dodatek pracuję jeszcze czasami po godzinach :-P
Kwestia organizacji i ilości czasu jaki spędzamy na serwerze. Po godzinie 10-tej wieczorem zwykle jest już mniej ludzi i można spokojnie cieszyć się lataniem ;-)

Ramm.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 07, 2019, 14:58:22 wysłana przez KosiMazaki »
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #425 dnia: Czerwca 07, 2019, 15:14:58 »
Ramm, zakładam, że nie jesteś samotnym ojcem.  ;D

« Odpowiedź #426 dnia: Czerwca 07, 2019, 18:53:13 »
Ramm, zakładam, że nie jesteś samotnym ojcem.  ;D

Uwierz iż nie ma to znaczenia, mój 4 letni urwis jak tylko zobaczy na ekranie kompa samolot lub czołg- nie ma bata żeby odpuścił, a i z zaśnięciem jest potem problem, tak więc dopóki berbeć nie chrapie- nie ma latania :| .
Jeśli kobieta Cię słucha i nie przerywa, nie budź jej !

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #427 dnia: Czerwca 08, 2019, 21:24:28 »
Stawiam serwer. Zapraszam.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #428 dnia: Czerwca 19, 2019, 10:31:13 »
Kiedy testujemy 262 ??
Tylko dajcie jeszcze jedno lotnisko dla red :-)

Ramm.

« Odpowiedź #429 dnia: Czerwca 19, 2019, 23:05:34 »
Wprowadzenie Me 262 spowodowało, że (przynajmniej na moim ulubionym EU Official) ludziska rzucili się na ten samolot. Axis praktycznie tylko na Me 262, co jest ok dla P-47 w roli szturmowca - łatwiej unikać ataków. Dla Spitfire Me 262 w ogóle nie stanowią zagrożenia. Mam oczywiście na myśli poprawne latanie określonym typem samolotu. Jak ludzie ochłoną, może będzie ciekawiej, bo na razie wieje nudą. Brak Tempesta i Mustanga, ale to już na etapie wprowadzenia Dory i Kurfursta dało się odczuć.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #430 dnia: Czerwca 19, 2019, 23:38:41 »
W sumie ten scenariusz był do przewidzenia. Me 262 wysoko i szybko, cała reszta wprost przeciwnie. Nuda Panie ;).

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #431 dnia: Czerwca 22, 2019, 21:01:21 »
No to jak, latamy?

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #432 dnia: Czerwca 23, 2019, 18:14:41 »
Dzisiaj - a i owszem :-)
Jeśli chłopaki pójdą spać zgodnie z planem :-P

Ramm.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #433 dnia: Czerwca 23, 2019, 20:39:26 »
Martwi mnie jedynie to, że reszta OPSu wymięknie.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #434 dnia: Czerwca 23, 2019, 20:48:28 »
Teraz jest sesja, ja jutro na rano na front edukacji się udaję. Mogę latać w tygodniu, po poniedziałku.