Autor Wątek: DCS: World 2.0...oraz 1.5  (Przeczytany 211840 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: World 2.0...oraz 1.5
« Odpowiedź #510 dnia: Grudnia 17, 2015, 19:38:45 »
Technicznie, jest możliwość instalacji modułu na chama poza grą. Poprzez odpalanie updatera z wiersza poleceń, ze stosownym parametrem. Tak jak pokazane tu (we fragmencie "Using DCS_Updater to Install a Specific Module"):

http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=114030

Zawsze możesz spróbowac tego, choć trudno powiedzieć czy pomoże, bo i tak coś innego powoduje u Ciebie jakieś cyrki i paranoje.

« Odpowiedź #511 dnia: Grudnia 17, 2015, 20:09:54 »
Jak wchodzisz do Module Managera w grze upewnij się, że logujesz się tym samym hasłem i loginem co na stronie DCS i w wersji 1.2, bo jest to powiązane z Twoim kontem i modułami które posiadasz. Jeżeli założyłeś nowe konto / nie logowałeś się w Module Manager to pokaże Ci tylko dwa darmowe moduły tak jakbyś nic jeszcze nie kupił.
Śmigłowce nie mogą latać - są po prostu tak brzydkie, że ziemia je odpycha.

« Odpowiedź #512 dnia: Grudnia 17, 2015, 21:39:04 »
W module managera jestem zalogowany tym samym loginem co w wersji 1.2 (wyświetla go na pierwszym ekranie). Po wycięciu antywirusa nic się nie zmieniło. Nie chce instalować żadnego nowego modułu, twierdzi, że już go ma, tylko gdzie ?!  Ekran  m.managera wyświetla tylko dwa bezpłatne !
Masakra !
Pozdrawiam.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #513 dnia: Grudnia 17, 2015, 22:18:26 »
W module managera jestem zalogowany tym samym loginem co w wersji 1.2 (wyświetla go na pierwszym ekranie). Po wycięciu antywirusa nic się nie zmieniło. Nie chce instalować żadnego nowego modułu, twierdzi, że już go ma, tylko gdzie ?!  Ekran  m.managera wyświetla tylko dwa bezpłatne !
Masakra !
W MODULE MANAGERze w czerwonej ramce na screenie poniżej powinno być "INSTALL" zamiast "BUY" obok kupionych modułów  - jeśli oczywiście jesteś dobrze zalogowany i masz te moduły na swojej liście na stronie.

« Odpowiedź #514 dnia: Grudnia 17, 2015, 22:30:31 »
Nie, nie mam Install tylko Buy  obok wszystkich kupionych modułów ! A zalogowany jestem tak jak pisałem (poprawnie jak w wer. 1.2). Anty wira nadal nie instalowałem.
pozdrawiam
Pozdrawiam.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #515 dnia: Grudnia 17, 2015, 22:41:08 »
Widać listę kupionych modułów na stronie www.digitalcombatsimulator.com/en/personal/order/ w tabelce "My orders" po zalogowaniu na to samo konto? Trzeba będzie chyba zgłosić się do supportu ED z numerami zamówień lub z e-dowodem zakupu z maila.

Ja teraz nie mogę zaaktywować MiGa-21 pod 1.5.2, ale ściągam go bez problemu.

« Odpowiedź #516 dnia: Grudnia 17, 2015, 22:51:36 »
Ja teraz nie mogę zaaktywować MiGa-21 pod 1.5.2.
Mam ten sam problem, przy próbie aktywacji MiG-21Bis wyskakuje mi informacja, że kod jest nieprawidłowy.  :x

Poko

• Gość
« Odpowiedź #517 dnia: Grudnia 17, 2015, 23:09:01 »
A czytałeś ten post?
http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2267911&postcount=1

^ Niestety mam już drugi krok i czekam na odpowiedź.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #518 dnia: Grudnia 17, 2015, 23:10:28 »
Nie, nie mam Install tylko Buy  obok wszystkich kupionych modułów ! A zalogowany jestem tak jak pisałem (poprawnie jak w wer. 1.2). Anty wira nadal nie instalowałem.
pozdrawiam
A spróbuj kliknąć Buy i zobacz co się stanie. Ja chyba kiedyś miałem tak, że jak kliknąłem Buy (nie było install) to zainstalowało mi moda. Było to jakoś na początku istnienia 1.5 i całej procedury tego procesu nie pamiętam.

« Odpowiedź #519 dnia: Grudnia 17, 2015, 23:29:48 »
A czytałeś ten post?
http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2267911&postcount=1

^ Niestety mam już drugi krok i czekam na odpowiedź.
Dzięki za pomoc, w moim przypadku pomógł krok pierwszy.  :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #520 dnia: Grudnia 18, 2015, 16:55:33 »
Szybko idą te newslettery:
http://forums.eagle.ru/showthread.php?p=2604242#post2604242

Mirage next week.

A co z 1.5 oficjalnym, hmm....?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #521 dnia: Grudnia 18, 2015, 17:57:52 »
Poko  po zalogowaniu nie ma ani jednego modułu, po wpisaniu kodu np. A10 okazuje się że mam go na PC'e. Pewnie z resztą byłoby to samo ?
Lipas70 po kliknięciu Buy mogę ściągnąć wersję 1.2.16... , co uczyniłem ale nadal to samo - mapa !
Dzięki za drążenie tematu.
Pozdrawiam.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #522 dnia: Grudnia 18, 2015, 18:12:56 »
Przykro mi, że nie pomogłem. Chyba będziesz musiał się uporać z tym problemem sam, jakoś.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #523 dnia: Grudnia 19, 2015, 12:33:15 »
Dobra, zainstalowałem dwójeczkę. Ogólnie to działa całkiem nieźle, co prawda latałem tylko nad Groom lake (więc nie Vegas), ale w zasadzie wszystko na High i stałe 60fps (bez tej głębi obrazu, bo z tym na externalach spadek klatek) obojętnie czy w kabinie czy na zewnątrz.
Mam tylko wrażenie, że ta cała Nevada to jakoś szybko może się znudzić, bardzo przypomina mi to FS'a jakoś. Coś jest z dźwiekiem za to, jakoś bardzo buczy (zwłaszcza jak się rozpędza, po oderwaniu już jest lepiej, chyba, że to moje słuchawki, ale efekt darcia materiału bardziej niż silnika), jak na pierwsze wrażenia jednak z 30minut to całkiem ok.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Poko

• Gość
« Odpowiedź #524 dnia: Grudnia 19, 2015, 13:04:17 »
Poko  po zalogowaniu nie ma ani jednego modułu, po wpisaniu kodu np. A10 okazuje się że mam go na PC'e. Pewnie z resztą byłoby to samo ?
Przepraszam, ale nie do końca rozumiem Twojej wiadomości - po zalogowaniu na stronie nie masz modułów na swojej liście, ale po wpisaniu seriala w okienku "License check" wyskakuje Tobie całe info o module, tak? O takie coś?

A z jakim kontem jest powiązany ("Bound to: ?")? Sprawdź dokładnie literka po literce (małe czy duże litery) czy to na pewno to samo konto, na którym jesteś zalogowany. Kiedyś zalogowałem się na stronę przez Facebooka i kupiłem samolot. Potem zdziwiłem się, że nie miałem go na liście, gdy zalogowałem się już normalnie. Musiałem pisać do supportu ED o połączenie dwóch kont, bo login przez fejsa stworzył nowe konto.

Jak widzisz na screenie powyżej jest opcja do "zbindowania" modułu pod innego użytkownika. Może spróbuj wpisać jeszcze raz swój login w to okienko.

Lipas70 po kliknięciu Buy mogę ściągnąć wersję 1.2.16... , co uczyniłem ale nadal to samo - mapa !
Dzięki za drążenie tematu.
Co włączasz, że jest mapa? Pytam, bo tu mogą być inne przyczyny. Włącz pierwszy lepszy "Instant Action" i sprawdź czy jest mapa.