Najnowsza aktualizacja dla wersji regularnej oraz bety to jakiś żart. Podczas dzisiejszego treningu zespołowej akrobacji na Mustangach, najpierw jeden z pilotów zauważył, że nagle przestała działać kompletnie klawiatura, u mnie to samo. Pomogło alt+tab i ponowne otwarcie okienka z DCSem. Po starcie, przy próbie wykonania pętli w formacji 5-ciu samolotów, nagle maszyna lidera zaczęła przechylać się gwałtownie i szybko na lewo i na prawo. Ja prowadziłem formację i nic takiego z mojej perspektywy nie widziałem, żeby z moim Mustangiem było coś nie tak. Pomyśleliśmy, że to lag i wystartowaliśmy od nowa. Ponownie, przy próbie wykonania pętli mieliśmy ten sam problem, zwróciłem wtedy uwagę też na inne samoloty, które wszystkie również zaczęły się "rzucać" na boki, jakby dostawały jakieś kopnięcia, co nieuchronnie prowadziło do rozpadu formacji. Jak już wcześniej wspomniałem, patrząc z kokpitu czy też z F2 na swój własny samolot, nie widzi się tego błędu, widzi się go na samolotach kolegów. Na początku pomyślałem, że może to być jakiś nowy, nieudany efekt śmigła (tworzący zawirowania w powietrzu) drugiego samolotu, który leci blisko, więc spróbowaliśmy tej figury w różnych konfiguracjach (bez zamykającego formację, później nawet solo) i efekt wciąż występował. Aby potwierdzić, że to nie jest błąd naszego serwera, dołączyliśmy do innego, nie naszego. Na początku mieliśmy problem z tym, że nie mogliśmy zamknąć okienka z chatem. Doszliśmy tylko do tego, że po przytrzymaniu klawisza tab przez około 2 sekundy znikało samo okienko, jednak tekst cały czas zostawał na ekranie i nie udało nam się z tym nic więcej zrobić. W powietrzu ten sam problem, co na naszym prywatnym serwerze. Jak wiadomo, replay bardzo często źle działa, na powtórce mój samolot się rozbija itp, jednak resztę odtwarza normalnie, dlatego podczas naszych lotów mamy podłączony osobny komputer (my go nazywamy Black Boxem), który "nagrywa" nasze treningi i później możemy je poprawnie odtwarzać. Oglądając powtórkę z Black Boxa z dzisiejszego lotu, również widać ten problem z "kopnięciem" wszystkich samolotów podczas pętli.
Rozumiem jeszcze jakby takie błędy były w wersji beta, ale dać update do wersji regularnej z tak banalnym błędem, jak błąd chatu? Oni w ogóle testują to, co mają wypuścić publicznie?