Autor Wątek: DCS: World 2.0...oraz 1.5  (Przeczytany 212033 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: DCS: World 2.0...oraz 1.5
« Odpowiedź #1035 dnia: Listopada 19, 2016, 12:56:09 »
A grzebałeś może w module manager wyłączając darmowe samoloty? Jeśli tak to trzeba je z powrotem włączyć przed instalacją patcha.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #1036 dnia: Listopada 19, 2016, 12:57:04 »
Jak ktoś pobrał to niech się podzieli informacją ile teraz zajmuje miejsca wersja 2.03?
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #1037 dnia: Listopada 19, 2016, 13:03:21 »
Ja mam tylko A-10C, FC,F-5 i te dwa darmowe, u mnie zajmuje DCS 2  54Gb, DCS 1.5.5 tylko 27Gb. Widać tekstury piasku są  bardzo dokładne...  :evil:  Strach pomyśleć co będzie dalej ?

Panowie czy u was DCS 2 widzi misje dla A-10C czy F-5, u mnie widzi tylko misje dla FC, mimo że inne są w plikach gry.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1038 dnia: Listopada 19, 2016, 13:05:41 »
U mnie prawie 55 Gb. I nie załadowałem jeszcze wszystkich modułów.
A ściąganie na raty nie powoduje nic złego. Chyba cztery razy zatrzymywałem i wszystko przebiegło pomyślnie (nie wyłączałem tylko komputera).

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1039 dnia: Listopada 19, 2016, 13:06:36 »
62GB z całym inwentarzem.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #1040 dnia: Listopada 19, 2016, 13:07:45 »
@ Zbyszek, aktualizowałeś przez link updatera normalnie, czy znowu jakieś swoje akrobacje i patenty ;) ? Powinno zassać i poinstalować wszystko samo z siebie. W ekranie głównym jesteś zalogowany w ogóle?
@ Padonis - patrząć po changelogu, to jeśli chodzi o sprzęt latajacy, jest to raczej tylko wyrównanie do funkcjonalności z 1.5.5, zatem, choć A-10 nie posiadam, spodziewałbym się raczej tych samych "zad i walet".
@Kusch - teraz to się nazywa 2.0.4 i zajmuje chyba podobnie jak poprzednio (instalator wprawdzie zasysa masę plików, ale i usuwa masę starych). U mnie z samolotami WWII, Koreą, MiGiem-21 i Mi-8 jest 56,4 GB.

Płynność ogólnie chyba rzeczywiście troszkę na plus, choć nie polecam odpalać gry od razu na gorąco po updacie - czasy ładowania jak za pierwszych dysków HDD, przyciachy itp... Resecik jednak wskazany. Ołówek chodzi jakby gorzej (niby 60 klatek trzyma, ale trochę przy patrzeniu w bok haczy), inne samoloty wyraźnie lepiej. Cóż, moja nieświeża 780-tka już trochę nie wyrabia z tym wszystkim.

Nową wodę lubię i w opozycji do Lipasa jednak ją pochwalę. Odbicia w wodzie na Kaukazie niby bardzo ładne, ale pasują do symulatora jak pięść do nosa, bo realnie takowe mogą występować tylko na zamkniętym zbiorniku wodnym typu staw, jeziorko i raczej przy flaucie, no może co najwyżej przy leko pomarszczonej wicherkiem powierzchni. Nie ma wała, żeby były widoczne na pełnym morzu, a na pewno nie takie eleganckie i wyraźne jak w 1.5.5. Dlatego u mnie na Kaukazie woda na "medium", bo i tych disneyowych odbić nie ma, i najniższcyh klatek lekką ręką 15+ więcej. Powinno być natomiast na wodzie pewne zacienienie lub rozjaśnienie (zależnie od słońca) przy każdej dużej strukturze przy brzegu (góra, zapora) i czegoś takiego rzeczywiście na obu mapach mi brak.

Ogólnie 2.0.4 jak na razie mi się podoba, choć edytor misji żre (żeby nie powiedzieć "zachłannie wp...dala na surowo") pamięć jeszcze gorzej niż poprzednio i czasem lepiej po zbudowaniu misji zresetować grę niż ruszać od razu do lotu.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1041 dnia: Listopada 19, 2016, 13:19:05 »
No sorry. Ale to wygląda jakby się latało nad płytą z plastiku. Kompletnie nie można wyczuć odległości. Marzenie gdyby to wyglądało jak w Il2 CloD.

« Odpowiedź #1042 dnia: Listopada 19, 2016, 14:19:39 »
OK jest coś na plus i w A-10C, przynajmniej na Nellis można altimeter poprawnie ustawić, światła na przednim goleniu gasną po schowaniu podwozia. Co do edytora to faktycznie, strasznie przycina, jedyny plus to piękne numery stojanek na lotnisku.
Latamy dzisiaj?

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #1043 dnia: Listopada 19, 2016, 14:34:13 »
U mnie 2.0.4 zapchał całe dostępne miejsca na szybkim SSD (~70GB), więc w końcu wylądował na starutkim talerzowcu :-). Nie lubię pazerności.

« Odpowiedź #1044 dnia: Listopada 19, 2016, 14:58:43 »
Czy ktoś wie, czy istnieje jakiś spis lotnisk na NTTR ? Chodzi mi o częstotliwości radia, ILS, kąt pasa startowego, TACAN itp. W DCS 1.5.5 jest taki dokument z tymi danymi, w DCS 2 niestety jest dokładnie ten sam.  Zatem znowu ten sam problem, brak aktualizacji manual-i do gry. Kiedyś ktoś zrobił taki spias  https://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/1474397/  ale teraz jest też  nieaktualny.

Chciałem to pytanie na temat manual-i zadać osobiście na forum ED, lecz nie mogę tam założyć konta. Jest tylko info "You need to pass the human verification challenge before proceeding." . Lecz niestety mail nie dociera do mnie.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #1045 dnia: Listopada 19, 2016, 15:57:14 »
Human verification challenge to "test człowieczeństwa", najwyraźniej coś blokuje Ci wyświetlenie tego testu (np. odczytanie jakichś zamazanych liter, albo wskazanie na obrazku grafik przedstawiających witryny sklepowe). Może spróbuj na przeglądarce bez zainstalowanych blokerów typu flashblock, czy inny adblock. Wydaje mi się, że link potwierdzający założenie konta, to jeszcze co innego.

« Odpowiedź #1046 dnia: Listopada 19, 2016, 16:18:31 »
Faktycznie, przez IE nie widać tego test, nie wiem czemu. Na przeglądarce Chrome jest on widoczny.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #1047 dnia: Listopada 19, 2016, 17:37:13 »
Art-j  ściągałem, instalowałem i odpalałem bez akrobacji. A faktycznie, pomimo legalnego kupowania dodatków DCS'a nie jestem zalogowany !!!
Chyba za kilka minut wszystko wywalę i zacznę inst. od nowa ! Nie widzę innego sposobu ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #1048 dnia: Listopada 19, 2016, 17:43:56 »
Trochę danych do kilku z nowych lotnisk doszło w \Mods\Terrains\Nevada\Kneenoard\. Niewiele, ale zawsze coś. Są długości, kierunki i częstotliwości.

« Odpowiedź #1049 dnia: Listopada 19, 2016, 17:48:16 »
Art-j  ściągałem, instalowałem i odpalałem bez akrobacji. A faktycznie, pomimo legalnego kupowania dodatków DCS'a nie jestem zalogowany !!!
Chyba za kilka minut wszystko wywalę i zacznę inst. od nowa ! Nie widzę innego sposobu ?
Pozdrawiam

Można jeszcze spróbować przenieść/wywalić wszystko z \Saved Games\DCS.openalpha\ (no, może poza katalogiem Input, żeby nie ustawiać klawiszologii znowu). Pozwolić grze zbudować profil od nowa i zobaczyć jak się zachowuje, bo może to tam coś miesza u Ciebie.