@ Zbyszek, aktualizowałeś przez link updatera normalnie, czy znowu jakieś swoje akrobacje i patenty

? Powinno zassać i poinstalować wszystko samo z siebie. W ekranie głównym jesteś zalogowany w ogóle?
@ Padonis - patrząć po changelogu, to jeśli chodzi o sprzęt latajacy, jest to raczej tylko wyrównanie do funkcjonalności z 1.5.5, zatem, choć A-10 nie posiadam, spodziewałbym się raczej tych samych "zad i walet".
@Kusch - teraz to się nazywa 2.0.4 i zajmuje chyba podobnie jak poprzednio (instalator wprawdzie zasysa masę plików, ale i usuwa masę starych). U mnie z samolotami WWII, Koreą, MiGiem-21 i Mi-8 jest 56,4 GB.
Płynność ogólnie chyba rzeczywiście troszkę na plus, choć nie polecam odpalać gry od razu na gorąco po updacie - czasy ładowania jak za pierwszych dysków HDD, przyciachy itp... Resecik jednak wskazany. Ołówek chodzi jakby gorzej (niby 60 klatek trzyma, ale trochę przy patrzeniu w bok haczy), inne samoloty wyraźnie lepiej. Cóż, moja nieświeża 780-tka już trochę nie wyrabia z tym wszystkim.
Nową wodę lubię i w opozycji do Lipasa jednak ją pochwalę. Odbicia w wodzie na Kaukazie niby bardzo ładne, ale pasują do symulatora jak pięść do nosa, bo realnie takowe mogą występować tylko na zamkniętym zbiorniku wodnym typu staw, jeziorko i raczej przy flaucie, no może co najwyżej przy leko pomarszczonej wicherkiem powierzchni. Nie ma wała, żeby były widoczne na pełnym morzu, a na pewno nie takie eleganckie i wyraźne jak w 1.5.5. Dlatego u mnie na Kaukazie woda na "medium", bo i tych disneyowych odbić nie ma, i najniższcyh klatek lekką ręką 15+ więcej. Powinno być natomiast na wodzie pewne zacienienie lub rozjaśnienie (zależnie od słońca) przy każdej dużej strukturze przy brzegu (góra, zapora) i czegoś takiego rzeczywiście na obu mapach mi brak.
Ogólnie 2.0.4 jak na razie mi się podoba, choć edytor misji żre (żeby nie powiedzieć "zachłannie wp...dala na surowo") pamięć jeszcze gorzej niż poprzednio i czasem lepiej po zbudowaniu misji zresetować grę niż ruszać od razu do lotu.