Podobnie jak Some1 byłem na pokazach wczoraj i też jestem zadowolony. Na 100% nie ma czego żałować, impreza dobrze zorganizowana, program całkiem sprawnie poprowadzony, bez opóźnień itd. Bywały lepsze edycje AirShow w Radomiu z ciekawszą statyką i programem w powietrzu. Dla mnie zabrakło w tym roku na niebie takich perełek jak Su-27, Solo Turk, Artura Kielaka w Sbach 300, C-27J Spartan czy Holenderskich AH-64. Ale z drugiej strony mega pozytywnie zaskoczyli mnie Frecce Tricolori i Jordan Falcons. U tych ostatnich dość odważny program połączony z muzyką którą kojarzę tylko z budek z kebabem, przyprawiał momentami o ciary na plecach
Z grupowych pokazów nie można też zapomnieć o naszych Iskrach które pokazały niesamowitą perfekcję pilotażu połączoną z zaręczynami na lotnisku

No i oczywiście to na co większość z nas czeka najbardziej, czyli perfekcyjni soliści w F-16, Rafale, Eurofighter, MiG-21 i otwierający pokazy bezbłędny Adrian Rojek w smokerze. Całość pokazów świetnie dopełniona pracą komentatorów (Toyo i reszty ekipy). Nie zabrakło niczego w zapleczu gastronomicznym czy sanitarnym, jedzenie i picie do wyboru i koloru, spora ilość toalet, umywalki polowe i ujęcia darmowej wody pitnej ( co prawda z gigantycznymi kolejkami). Pomyślano też o rozrywce dla najmłodszych, trampoliny, zjeżdżalnie itd.
Reasumując tegoroczny Air Show na pewno jest warty obecności, wiadomo że zawsze może być lepiej ale nie można narzekać, bo nigdzie w kraju tego nie zobaczymy. Ja mam do Radomia rzut beretem więc dla mnie to obowiązkowa impreza. W tym roku zabrałem że sobą małżonkę która nie kryła zadowolenia

Jak ktoś jest jeszcze nie zdecydowany to niech pakuje cztery litery do auta i tnie ostrożnie na Sadków, dzisiaj będzie chyba trochę lepsza pogoda więc życzę udanych pokazów