Kolejne uaktualnienie. Tym razem coś bardziej realnego...

Jak widać zacząłem wycinać.

I zacząłem od złej strony. Zresztą zanim zrobiłem te dwa elementy, to trochę napsułem.

.
Posiadanie maszyny CNC to też nowe problemy do rozwiązania. Przekonałem się tym na własnej skórze.
Na powyższym zdjęciu widać, że najpierw wyciąłem kształt, a później zacząłem grawerować. Błąd! Oczywiście trzeba robić odwrotnie. I było jeszcze kilka rzeczy, z którymi walczyłem. m.in.: mocowanie frezu, mocowanie materiału, kalibracja maszyny CNC, regulacja posuwów, itp.

Na tym zdjęciu widać drugą warstwę wykonaną z mlecznej plexi. Ona była robiona jako pierwsza, nie jest idealna ale jako warstwa środkowa może być. Na przedniej krawędzi widać przefrezowanie, którego nie powinno być ale to zostanie zaszpachlowane. Szkoda mi trochę materiału na korektę.

I finalny produkt. Też nie jest idealny (litera A ma uszkodzony środek) ale jestem zadowolony. Na zdjęciach produkty są jeszcze brudne. Napisy są pełne pyłu po grawerowaniu. Muszę to jeszcze przedmuchać sprężonym powietrzem.
Dzisiaj mają dojść płytki PCB, do ostatniej trzeciej warstwy, na której wykonam podświetlenie. Pozostanie montaż przełączników i skręcenie śrubkami, które jeszcze muszę kupić.
I pierwszy panel będzie gotowy.

Pozostaje jeszcze temat gałek do przełączników obrotowych.
Vito_zm,
drejku,
maciej możecie dać jakieś namiary gdzie to można kupić lub zlecić wykonanie?