Dzięki za porady odnośnie zakłóceń. Znalazłem już ekranowane (nie Al

) przewody i przy okazji je wymienię i uziemię.
W maszynie CNC przewody od sterownika do maszyny są ekranowane, tam są wpięte do kostek elektrycznych i od tego miejsca do krańcówek mam zwykłe przewody bez ekranu. I te końcowe elementy zamierzam wymienić. Połączę też masy ekranów przed i za kostkami i uziemię w jednym miejscu.

A tymczasem obiecane zdjęcia:
Poniżej zmodyfikowany panel SensrPwr i HUD:

, kolejny to uproszczony panel sterowania powietrzem i włącznik podświetlenia:

Te dwa powyższe panele kończą planowane panele z prawej strony mojego kokpitu. Na zdjęciach słabo widać ale wszystkie trzy warstwy są już wycięte, a ich brzegi pomalowane na czarno. Zostało jeszcze przylutowanie diod, montaż przełączników, skręcenie i montaż złączy.
Udało mi się też zrobić duży postęp w kolejnym panelu CMDS. Myślałem, że będę miał więcej problemów ale odpukać, udało się wdrożyć projekt bez większych problemów.
Oto wyniki. Pierwsze zdjęcie przedstawia wkładkę, która będzie zamontowane w środkowej warstwie plexsi:

, wstawiłem do tej wkładki diody 7-seg. Jak widzicie ewentualne zmiany, czyli dodanie kolejnych wyświetlaczy LED, będzie wymagało tylko zmiany tej wkładki.
Na poniższym zdjęciu pomalowana na czarno wkładka włożona w mleczną plexi:

I ostatnie zdjęcie. Tu mam już złożony panel CMDS bez warstwy PCB, czyli tylko środkowa warstwa mlecznej plexi, wspomniana wyżej wkładka pomalowana na czarno z wygrawerowanymi napisami, które od spodu będą podświetlane LED, oraz warstwa laminatu grawerskiego:

Do efektu końcowego brakuje mi maskownicy, którą chcę położyć na wyświetlanych znakach z zamontowanej wkładki. Planuję zrobić testy ze zdjęciem RTG, będę może też szukał jakiś ciemnych przeźroczystych plastików ale poza RTG jakoś nic nie przychodzi mi do głowy.
POMOCY! Może ktoś ma jakiś fajny pomysł co tu można wykorzystać...? Wymagana grubość maski to optymalnie 0,4mm ale jak będzie trochę mniej lub więcej to może być.

Poza maskownicą do zakończenia CMDS brakuje warstwy PCB i w zasadzie będę miał taki sam stan jak te dwa pierwsze panele.
Jak skończę CMDS to planuję zrobić panel ELEC, który wymaga zastosowania podświetlanych dwustanowo przełączników.