Autor Wątek: Ziemia jest PŁASKA........  (Przeczytany 28622 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
Odp: Ziemia jest PŁASKA........
« Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 31, 2015, 08:56:37 »
Z tej pogiętej teorii, której uległeś wynika, że niezależnie, w którą stronę pójdę prosto (prosto czyli nie zataczając koła - wyjaśniam gdybyś nie rozumiał) dojdę do ściany lodu.

Nie, nie i jeszcze raz nie.
Po dotarciu na brzeg płaskiej ziemi, spadniesz na grzbiet jednego z czterech słoni, które stoją na skorupie żółwia A'Tuina.

Na obrazku masz wyjaśnione również zagadnienia nocy i dni ("Bogumił !!!, Bogumił !!!! ...") jak również sposobu  w jaki sposób poruszamy się w przestrzeni kosmicznej ;-)
Terry Pratchett rulez :-)

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #46 dnia: Grudnia 31, 2015, 08:56:47 »
Jak wygram w totolotka to dam darowiznę na ulepszenie leków, te co teraz mamy przestały działać.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline Kwazar

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: Grudnia 31, 2015, 09:05:49 »
Proponuję, żeby kolega Stratos wybrał się z ekspedycją pod tą ścianę lodu otaczającą płaską Ziemię. Środki może zebrać przez Kickstarter. Rozwieje wtedy wszystkie wątpliwości i otworzy oczy niedowiarkom. Przy okazji będzie można sprawdzić czy faktycznie gdzieś pod/nad/w środku tego lodu istnieje sekretna baza Nazistów... :)
"Watching the stars from 39,000 feet with a granola bar in one hand
and a cold bottle of water in the other is a great way to unwind" K. Rosenkranz - Vipers In The Storm

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #48 dnia: Grudnia 31, 2015, 09:09:24 »
Przy okazji będzie można sprawdzić czy faktycznie gdzieś pod/nad/w środku tego lodu istnieje sekretna baza Nazistów... :)

To są plotki. Już dawno przenieśliśmy ją na ciemną stronę księżyca ;).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #49 dnia: Grudnia 31, 2015, 09:18:39 »
Przedwojenni znali jeszcze prawdę. Manipulacja zaczęła się dopiero później...
https://www.youtube.com/watch?v=ekZIfZyvoBc
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 31, 2015, 09:45:41 »
Cholera niezły temat, aż musiałem piwo z rana odstawić bo chyba przeterminowane było...

No dobra to skoro jest płaska to co jest pod spodem. Czemu słonko i księżyc są kuliste?
Dlaczego zmienia sie długość dnia i nocy. Czy zatem płaska ziemia się obraca?

Czemu jak samolot leci do Nju Jorku to nie leci prosto na Poznań tylko na Darłowo? Przecież wacha jest droga jak ch...a logicznie czy nawet lepiej  ekonomicznie no to jest bez sensu.

Dlaczego Realianie obchodzą nowy rok w lipcu? Dlaczego wg obchodzą nowy rok? Przecież jeśli nie ma kuli, nie ma też cykliczności.

Logicznie skoro ziemia jest płaska-tzn ma swój początek i koniec. Gdzie zatem jest Rosja? skoro od nas jest na wschód, a my USA mamy na zachodzie, to dlaczego USA też w kawałku graniczą z Rosją?

Ja jestem humanista, nie żaden umysł ścisły, jakby komuś moje pytania wydały się infantylne. Proszę o poważne potraktowanie moich pytań. :)

« Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 31, 2015, 10:14:38 »
Co to za happening?  :o

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Grudnia 31, 2015, 10:18:02 »
W Sylwestra wypada tradycyjnie się napić.... więc część z nas profilaktycznie odstawiła tabletki już dzień, dwa wcześniej....

« Odpowiedź #53 dnia: Grudnia 31, 2015, 10:28:57 »
Ziemia jest płaska, oto dowód, z youtube, a jakże.
https://www.youtube.com/watch?v=5A4TSucbMpA

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #54 dnia: Grudnia 31, 2015, 10:45:27 »
Swoją drogą był już kiedyś w lolu lotniczym gość co to głosił. Tak w ramach przypomnienia:

http://fakty.tvn24.pl/fakty-ekstra,52/szejk-bandar-al-khaibari-naucza-ze-ziemia-nie-obraca-sie-wokol-wlasnej-osi,517239.html

Przez takie tematy ludzie stają się legendami w internecie (patrz. Galimex i oferta sprzedaży kokpitu Airbusa wystawiona przez brata itd.).

Drogi Mazaczku, stronę wcześniej się z tego nabijałem :P.

Przypomniał mi się taki news z tego roku o równie interesującej teorii :
http://fakty.tvn24.pl/fakty-ekstra,52/szejk-bandar-al-khaibari-naucza-ze-ziemia-nie-obraca-sie-wokol-wlasnej-osi,517239.html .
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #55 dnia: Grudnia 31, 2015, 10:54:45 »
Sprawę "lotniczego dowodu na płaskość Ziemi" wyjaśnia ETOPS ( Extended Operation), czyli przepisy mówiące, że samoloty pasażerskie, a takie w przytłaczającej większości są widoczne na FR24, muszą wykonywać lot w określonej odległości od lotniska nadającego się na lądowanie w przypadku awarii silnika.
W tej chwili maksymalny czas wynosi 330 minut (ETOPS - 330), taki certyfikat mają m.in. B777 (nie pamiętam wersji), B 787, co ważne wg tego certyfikaty loty zostały wykonane po raz pierwszy nie dalej niż dwa lata temu.
Kolejna rzecz związana z brakiem "dowodów" to jak wcześniej wspomniałem, brak pokrycia przez FR24, podobnie rzecz się ma na obszarach m.in. Afryki i Rosji.

Jak widać można w tym upatrywać dowodów na... to co podpowie wyobraźnia.

Edit:
1. Usunięcie wpisu o poście pod postem.
2. A co ze statkami, one też podążają wzdłuż południków? Pytam bo nie wiem.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #56 dnia: Grudnia 31, 2015, 11:05:57 »
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #57 dnia: Grudnia 31, 2015, 11:08:28 »
@Yoyek

Nie zauważyłem ale widać mamy podobne skojarzenia :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #58 dnia: Grudnia 31, 2015, 11:17:00 »
Mekki dzięki  8)

Jeszcze jedno pytanie związane z "płaskością".
Ostatnio czytałem o "dziale paryskim", prócz kilku problemów związanych z celnością przy maksymalnym zasięgu, musieli również uwzględnić siłę Coriolisa, więc skąd ona się bierze skoro Ziemia jest płaska i domniemam, że nie wykonuje ruchu obrotowego?
Zresztą, ta siła dotyczy wszystkiego co się porusza. Nawet tak "prymitywny" samolot jak Su-22, posiada bezwładnościowy system nawigacyjny oparty na prostych mechanicznych żyroskopach. W czasie ich przygotowania do pracy (rozpędzania), pracuje układ kompensacyjny, mający za zadanie zniwelowanie oddziaływanie siły C. Po co człowiek radziecki zadał sobie tyle trudu, aby montować taki systemik? Czyżby już wtedy uczestniczył w światowym spisku?

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #59 dnia: Grudnia 31, 2015, 11:26:34 »
A co z grawitacją i środkiem masy? Przecież na takiej pizzy, gdzie byśmy się nie znajdowali oprócz jej środka, grawitacja nie będzie na nas działać prostopadle "w dół(albo do placka)", tylko tym bardziej w bok(wzdłuż placka), im bardziej będziemy się oddalać od jego środka masy.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT