Autor Wątek: Euro 2016  (Przeczytany 11306 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leon

• Global Moderator
Odp: Euro 2016
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 21, 2016, 23:22:50 »
No, w sobotę już nie będzie przeproś, jedna pomyłka i do domu... ;).
W naszej grze podoba mi się obrona. Pewna i zdeterminowana, aż miło patrzeć.  Natomiast atak, cóż...
Chorwacja podoba mi się w tym turnieju, tak jak i Walia.
Dzisiaj - negatywna ocena dla sędziego, błąd naprawiany błędem to głupota pierwszej wody...
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 23, 2016, 07:51:26 »
Belgowie się wczoraj rozkręcili, Szwedzi okazali się ciency, a Węgrzy rozpracowali Portugalię do tego stopnia, że to Portugalia w pocie czoła goniła Węgrów, a i tak nie odniosła oczekiwanego skutku i miała dużo szczęścia doprowadzając do remisu 3:3.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 23, 2016, 08:17:24 »
Ps. w sobotę o 15:00, jakoś tak dziwnie, wcześnie, ale może dobry czas na grill'a, bo mają być jakieś mega upały :- ).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 25, 2016, 17:29:05 »
Kiedy polski hymn stał się zwykłą przyśpiewką stadionową? Nie słyszałem żeby kibice innych drużyn śpiewali hymn co 5 minut.

Sent from my iPhone using Tapatalk

« Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 25, 2016, 17:43:13 »
No i dokonało się, może ledwo, ale jesteśmy w ćwierć finałach :D.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 25, 2016, 17:49:15 »
Sraka z drużyny kolonialnej nie trafił  :P.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 25, 2016, 17:50:26 »
Kiedy polski hymn stał się zwykłą przyśpiewką stadionową? Nie słyszałem żeby kibice innych drużyn śpiewali hymn co 5 minut.
Też mnie to razi.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

« Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 25, 2016, 17:53:28 »
A mnie nie. Jeśli śpiewany jest dla pokrzepienia serc, podniesienia ducha, z dumą, to czemu nie?
Jeśli pomaga to jak dla mnie może być śpiewany nawet co minutę.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 25, 2016, 17:55:08 »
Panowie, nie wiem co Was razi tak naprawdę. Co drugi Amerykanin ma wetknięty w tyłek drzewiec flagi, lub przed chałupą i wszystkim to się podoba, a przed każdym meczem, w którym gra się jajem, jakiś śpiewak odśpiewuje hymn i jest Ok :evil:. W Polsce rodzi się nowa tradycja  :evil:.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 25, 2016, 19:23:22 »
Dobrze że były karne bo myślałem że Lewy się w kiblu zatrzasnął a tu proszę okazało się ze gra i nawet trafił.

Poza tym Nawałka nie dokonując zmian w momencie gdy Helweci zmienili ustawienie na trzech napastników postąpił jak frajer, jego szczęście ze dociągnęliśmy do dogrywki, bo mogliśmy przez niego przegrać.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 25, 2016, 19:48:13 »
Mnie się wydaje, że najsłabszym ogniwem w ataku jest Milik. Kolejny mecz i kolejne szmaty. Chyba już wyczerpał limit nietrafiania w piłkę, czy bramkę. Nawałka powinien go zdjąć z dalszej gry.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 25, 2016, 20:00:52 »
Jak wyczerpał limit nietrafiania, to bym go zostawił. Ciekawe, kto będzie następny, z kim będziemy grali. Chorwacja czy Portugalia... Chyba lepiej trafić na Portugalię...

PS: Z tym hymnem mnie nie razi. Za to dziwi, że, jak gdzieś przeczytałem, bo nie widziałem, w drużynie Szwajcarii tylko 3 graczy śpiewało swój hymn. Trochę słabo, nie?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 25, 2016, 20:07:10 »
... w drużynie Szwajcarii tylko 3 graczy śpiewało swój hymn. Trochę słabo, nie?

Co Cię dziwi? Widziałeś ich?  :evil:

« Odpowiedź #58 dnia: Czerwca 25, 2016, 20:10:03 »
No też irytował mnie brak zmian. Aż przypomniał mi się Franciszek Smuda. Z drugiej strony powiedzmy sobie szczerze - ławkę mamy niestety dość krótką.

Co do samego meczu - pierwsza połowa i początek, mimo zmarnowanych sytuacji, mógł się podobać. Nasi na prawdę grali sensownie, choć brakowało skuteczności. Niestety, po strzeleniu gola, w drugiej połowie, znowu zagraliśmy model "obrona Częstochowy". To nigdy nic dobrego nie wróży. Bramka Szakiry - stadiony świata. Fabiański spisał się w meczu na medal i tu nie miał po prostu szans. Ogólnie styl pozostawia znowu nieco do życzenia, ale liczy się rezultat i fakt, że odprawiliśmy z kwitkiem ten zaciąg "Helwetów" z łapanki wraz z tym ich czerwonym, gwiżdżącym chamstwem z trybun.

Mam nadzieję, że jakimś cudem Portugalia przejdzie dalej, bo z Chorwatami nie mamy moim zdaniem szans. Portugalczycy, przy ich grze z fazy grupowej, są moim zdaniem do pyknięcia. Do tego mamy też duży komfort w zakresie pewnego strzelania karnych. Jeśli Chorwacja - to trzeba będzie włączyć 5. bieg, szczególni w napadzie.

Co do naszych kibiców - też zauważyłem, że jakoś mało ogarnięci są. Myślę, że bierze się to stąd, że na mecze ligowe chodzi nieco inny hmm.... target. ;) Tu przyjeżdżają tzw. "Janusze" i "Pikniki". Doping mamy raczej kiepski i brakuje jakiegoś "zapiewajły" co by tym sterował. Na meczu z Niemcami jakoś lepiej to wyszło, dziś kiepściutko. Poza tym hymnem i "Pol-ska, Pol-ska" (ew. w wariancie z "Biało Czeeeerwooooni") to niewiele możemy zaoferować.

« Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 25, 2016, 20:55:34 »
Wywalczyliśmy. Ciężko było, ale JEST!!

Co mnie irytuje.. rzuty Fabiańskiego do obrony. Ci chcąc iść na przód tracą piłkę na naszej połowie i przeciwnik robi kontrę! Powinniśmy za każdym razem "wywalać" piłkę najdalej jak się da...
No, ale tak czy owak, ja już jestem zadowolony z wyniku tych mistrzostw. Oby było tylko lepiej ;)