Autor Wątek: DCS: F/A-18C przed premierą  (Przeczytany 81609 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Poko

• Gość
Odp: DCS: F/A-18C przed premierą
« Odpowiedź #270 dnia: Listopada 07, 2017, 00:45:00 »
Po tej zapowiedzi jestem w stanie z czystym sumieniem dać $30 za ten moduł, według mnie do uczciwa cena za moduł przypominający FC3.
Kolejne $30 skory był bym wydać za A/G radar AN/ASQ-228 i parę zabawek pod skrzydłami które już teraz występują w DCS.
Ostatnie 30 zielonych dał bym za w pełni skończony samolot ze wszystkimi systemami z pełnym uzbrojeniem, lotniskowcem, misjami treningowymi i jakaś zgrabna kampanią.
Jestem ciekawy jak ED podejdzie do tematu wyceny swojego nowego produktu?

Nikt nie każe kupować, a nawet sugerują osobom uważającym podobnie jak Ty, by poczekać i monitorować co jest zrobione. Ale są napaleńcy (jak ja), którzy w takim stanie (byle jak najszybciej) i tak wezmą ten moduł, by poznawać samolot dokładnie po kolei. Pozwolę sobie powtórzyć pewien fragment:

Cytat: Wags
We realize that early access is not for everyone, but for many, it is. If you prefer a completed product, we ask that you wait for the final release. Take that time to monitor previews and early access reports to make an informed purchase.

Z resztą spójrz na to też z tej strony, że w realu jednostki często również czekają na jakiś upgrade lub dostarczenie podów. W wietnamie w Phantomach "nie działało" działko (bo go oczywiście nie było) i piloci bardzo długo czekali na "łatkę" 2.0. ;)

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #271 dnia: Listopada 07, 2017, 01:29:43 »
Dokładnie :) Ja już bym kupił dla samego działającego HUD'a i modelu lotu żeby polatać dla przyjemności i zapoznać się z zachowaniem maszyny w powietrzu - chociaż to wciąż nie F-16, to na pocieszenie jak znalazł  ;D
F-16C Block50 driver...

Offline Hegemon

• *
  • DCS Pilot na L4
« Odpowiedź #272 dnia: Listopada 07, 2017, 01:54:07 »
Wszystko zależy od ceny która ED zażyczy sobie za early access, jak wyskoczą z cena za okrojona alfę jak za cały moduł, będzie to przegięcie.

Boli mnie to ze ED zaczyna sprzedawać coraz więcej niedokończonych produktów, były już bety zdarzały się alfy teraz powrót do czasów FC,
mam nadzieje ze po wydaniu F/A-18C i DCS 2.5 ogarną ten bałagan.

Dokładnie :) Ja już bym kupił dla samego działającego HUD'a i modelu lotu żeby polatać dla przyjemności i zapoznać się z zachowaniem maszyny w powietrzu - chociaż to wciąż nie F-16, to na pocieszenie jak znalazł  ;D
I dla tego pewnie nie będzie misji treningowych, zgrabnej kampanii, darmowego lotniskowca czy też porządnego manuala itp, gdy wystarczy brać kasę za działającego HUD-a.

"Źle, źle zawsze i wszędzie"

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #273 dnia: Listopada 07, 2017, 02:02:27 »
 :D :D :D To nie ja decyduje co będzie w wersji "early access" - ale na pewno ją kupie, oczywiście z nadzieją, że później w kompletnym już module będą misje treningowe, zgrabna kampania, darmowy lotniskowiec czy też porządny manual ;)
F-16C Block50 driver...

Poko

• Gość
« Odpowiedź #274 dnia: Listopada 07, 2017, 08:21:16 »
Wszystko zależy od ceny która ED zażyczy sobie za early access, jak wyskoczą z cena za okrojona alfę jak za cały moduł, będzie to przegięcie.

Boli mnie to ze ED zaczyna sprzedawać coraz więcej niedokończonych produktów, były już bety zdarzały się alfy teraz powrót do czasów FC,
mam nadzieje ze po wydaniu F/A-18C i DCS 2.5 ogarną ten bałagan.
I dla tego pewnie nie będzie misji treningowych, zgrabnej kampanii, darmowego lotniskowca czy też porządnego manuala itp, gdy wystarczy brać kasę za działającego HUD-a.

No właśnie cena za ten jeden moduł dla wielu nie gra roli. I gdyby też wykonywał to kto inny niż ED + Belsimtek, to pewnie bym czekał dalej. A tak biorę, bo ufam, że szybko sukcesywnie operacyjność Horneta wzrośnie. Ten moduł będzie w centrum uwagi bardzo długo. Nie przesadzaj też, że to samolot z FC - tam nie ma klikalnych kokpitów. Brak też takich złożonych systemów jak np. ten o ostrzeganiu o awariach.

« Odpowiedź #275 dnia: Listopada 07, 2017, 08:31:56 »
Ja uważam, że F18 bedzie nowym A10 jeśli chodzi o zawansowanie i wykonanie. Czyli must have dla wiekszości użytkowników DCSa.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #276 dnia: Listopada 07, 2017, 08:37:57 »
Oczywiście. Ale na razie w Early Access to będzie jedynie jak to dobrze ująłeś - F-18 (coś jak szwajcarskie Hornety). Martwi mnie brak trybu radaru TWS na początku, ale damy radę jeśli i tak strzelać w BVR będziemy tylko Sparrowem w STT. Po wyjściu z bety DCS Hornet w końcu stanie się F/A-18C OFP 13C, Lot 20 z 2002 roku. ;)

« Odpowiedź #277 dnia: Listopada 07, 2017, 09:10:09 »
Ja podobnie jak Poko, czekam jak po$&%@y na to latadło. Nie kupiłem Mirka, Harego i Viggena, ale Horneta kupię na bank. To będzie stosowna przesiadka z F-15.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #278 dnia: Listopada 07, 2017, 11:27:21 »
Chyba raczej z A-10 :).

« Odpowiedź #279 dnia: Listopada 07, 2017, 12:01:12 »
Padi miał raczej na myśli przesiadkę pod względem myśliwskim, nie szturmowym.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #280 dnia: Listopada 07, 2017, 12:09:53 »
Nie kupiłem Mirka, Harego i Viggena, ale Horneta kupię na bank. To będzie stosowna przesiadka z F-15.

Bardzo podobnie, ale akurat Harriego miałem zamiar kupić. Cena jednak trochę mnie odstrasza (ten moduł akurat to nie do końca mój konik) i zastanawiam się czy w takim wypadku nie odpuścić i poczekać już na Horneta trenując dalej walki WVR na F-5E. Dla mnie F/A-18C to będzie stosowna przesiadka z F-16C (z BMS'a rzecz jasna). ;)

« Odpowiedź #281 dnia: Listopada 07, 2017, 12:39:56 »
Torszke Off Top ale tak wszyscy piszą o tym że lataja i bedą latać a w multi ludzi jakoś nie widać.

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #282 dnia: Listopada 07, 2017, 12:45:49 »
Multi ma jedną wadę - nie da się włączyć pauzy :)

Poko

• Gość
« Odpowiedź #283 dnia: Listopada 07, 2017, 13:10:08 »
Troszkę off-top, ale tak wszyscy piszą o tym, że latają i będą latać, a w multi ludzi jakoś nie widać.
Jak to? Średnio 2 razy w tygodniu jestem z kimś z eskadry na ACG, gdzie szlifujemy wspomniane w poprzednim poście walki WVR na F-5E. I okazuje się, że bardzo dobrze, bo w Hornecie w EA nie będzie również Datalinka, co znacznie utrudnia utrzymanie formacji jak zaczyna się kocioł (zgrabnie wybrnąłem z off-topa? ;)).

« Odpowiedź #284 dnia: Listopada 07, 2017, 13:36:59 »
A ja czekałem na AGM w tym module,_a tu widzę, że na razie nic z tego.
« Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2017, 19:27:15 wysłana przez KosiMazaki »