Autor Wątek: DCS: F/A-18C przed premierą  (Przeczytany 81804 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: DCS: F/A-18C przed premierą
« Odpowiedź #375 dnia: Grudnia 11, 2017, 08:50:12 »
Zastanawia mnie brak dobudowywania sie drzew, tak jak to jest obecnie w 1.5.7 i 2.2. Albo dali suwaczki na maksa albo faktycznie cos tutaj sie pozmienialo.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #376 dnia: Grudnia 11, 2017, 09:20:33 »
Zastanawiają mnie dziwne cienie pojawiające się na powierzchni Ziemi podczas prawego zakrętu (np. od -1.23 do -1.26).

« Odpowiedź #377 dnia: Grudnia 11, 2017, 11:34:58 »
Nie mają serca...

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #378 dnia: Grudnia 11, 2017, 13:26:16 »
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #379 dnia: Grudnia 11, 2017, 13:52:20 »
No ale muza jest w stylu "patrzcie co mogliście mnieć", lub "a miało być tak super", a może "nie dożyjecie tego"...
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #380 dnia: Grudnia 11, 2017, 14:09:17 »
Zastanawia mnie brak dobudowywania sie drzew, tak jak to jest obecnie w 1.5.7 i 2.2. Albo dali suwaczki na maksa albo faktycznie cos tutaj sie pozmienialo.

"Several key features of the updated map include a new tree system, higher resolution terrain mesh, greater object population, improved lighting, and new ground textures."

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #381 dnia: Grudnia 11, 2017, 14:39:35 »
No ale muza jest w stylu "patrzcie co mogliście mnieć", lub "a miało być tak super", a może "nie dożyjecie tego"...

Hehehehe, ale nadzieja umiera ostatnia :D
F-16C Block50 driver...

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #382 dnia: Grudnia 11, 2017, 15:04:30 »
Nowe drzewa?! Nie mają wstydu... ja pamiętam jak miał być zaimplementowany SppedTree (albo coś podobnego), kiedy wychodził Black Shark Ka-50, ile to było lata temu 12-13? Od takiego pier****nia, to narasta we mnie zimna furia  :| :|. Niech nic nie pokazują, nie piszą, tylko wydają. Bo teraz jest klasyka tematu pt. pies ogrodnika. Nie wydawajcie dudków na inne produkty, tylko czekajcie na F-18, aż zaczniecie robić pod siebie i będzie po sprawie, bo nikt nie będzie pamiętał o co chodziło...

« Odpowiedź #383 dnia: Grudnia 11, 2017, 17:28:30 »
Nowe drzewa?! Nie mają wstydu...
Nie można zrobić poprawnie Ramp-Start bez porządnych drzew. :)

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #384 dnia: Grudnia 11, 2017, 17:49:59 »
Nie narzekać ...jak ED-ki (kiedyś) wydadzą to rzucicie się jak Reksio na szynkę, a dla tych co narzekają zawsze pozostaje viper, i tam można się dopiero bawić w kabinkach 3d :)  Drzew co prawda mało, ale rampa zawsze wychodzi.

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #385 dnia: Grudnia 11, 2017, 18:01:25 »
To nie o to chodzi, że się rzucę czy nie. Po prostu może mi zabraknąć czasu życia. Przypomnijcie sobie kiedy zaczynaliście z Flankerem/FC/DCS, bo ja jakieś - żeby nie skłamać - 19 lat temu, z tym tytułem... I tak między nami mówiąc do tej pory są tylko 3 maszyny myśliwskie: F-15C (archaiczny model z FC), Su-27 (archaiczny model, spadek po Flankerze 2.0) i MiG-29 (archaiczny model, spadek po Flankerze 2.5). A teraz się okazuje, że pojawią się nowe drzewa. WTF?! Ja już to słyszałem ponad 10 lat temu, jak Akuła miała premierę, bo wiecie... przeźroczyste drzewa i śmigłowce... A teraz mamy już ze 4 śmigłowce i dalej wielki H. Jak oni mają wydać drzewa i F-18, to może ja już doczekam emerytury i całkiem możliwe, że stracę wzrok/resztki testosteronu do walki w sieci... :x. Odświeżymy ten post w grudniu 2018 i zobaczymy jaki będzie progres :-). Kończę, bo zaraz się Mazak uruchomi :-).

Online Hegemon

• *
  • DCS Pilot na L4
« Odpowiedź #386 dnia: Grudnia 11, 2017, 18:26:37 »
Boski trochę wyrozumiałości, co byś powiedział do grafików 3d z ED po skończeniu modelowania, animacji i teksturownia F/A-18C?
Dobra robota panowie, idźcie do domu już was nie potrzebujemy, lub teraz zajmijcie się kodem gry?
Chłopaki zrobili swoje z F/A-18C teraz robią inne rzeczy jak drzewa, chmury, eksplozje itp.

Pozdrawiam.
"Źle, źle zawsze i wszędzie"

« Odpowiedź #387 dnia: Grudnia 11, 2017, 18:54:59 »
https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=3321276&postcount=19 - "Also, for the next video, we plan for it to be more extensive and include pre-flight, startup, taxi, and takeoff." , wyglada troche jak walka o Early Access na gwiazdke :)

RWR nadal nie dziala, a do zrobienia mieli/maja:
- RWR
- radaru A/A (!), ale pokazali HUD+SMS od AIM-7, chyba byl in-progress
- flar/chaff
- bomb (!) chocby w CCIP
- podwozia - zakladam ze bedzie "takeoff video"
- DMS
- autopilota
- radia
- INS WYPT

« Odpowiedź #388 dnia: Grudnia 11, 2017, 21:08:08 »
No cóż tempo jak na firmę mają istnie żółwie. Z mojego punktu widzenia jako konsumenta jest to kiepska sytuacja, ale jest wiele rzeczy, których się nie wie, a dzieją się wewnątrz firmy. Możliwe, że rynek detaliczny to tak na serio drugi zarobek o mniejszej wadze stąd jest jak jest.
Jakby nie patrzeć to dużo układa się w jakąś tam całość - ot pojawia się zlecenie i idą do niego, nie ma zlecenia to dłubią coś tutaj. Nie bez znaczenia jest fakt, że mają do ogarnięcia sporo rzeczy na raz, a sama produkcja modułu nie trwa miesiąc i nie kończy się na rysowaniu kilku kresek i modelu skoków jak w grach dla dzieciaków :D
Podsumowując, tempo rozwoju DCS jest dość wolne, ale wydaje mi się, że w dużej części rozumiem dlaczego i mówi się trudno. Simy lotnicze to tylko jakaś odskocznia od dnia codziennego, gdzie ma się  prawdziwe życie i na nim się skupia - np. na moim hobby w realu, na tym by być zdrowy i w miarę wyćwiczony. Zwiedzić jakiś kraj od czasu do czasu, wyjść do baru z kumplami i nie wrócić na noc ;)
Siedzenie na żopie i klikanie w kabinie jest fajne, ale bez przesady by płakać nad tym, że czegoś nie ma - mówi się trudno, w życiu jest o wiele więcej ciekawych rzeczy aniżeli tylko simy.

« Odpowiedź #389 dnia: Grudnia 11, 2017, 21:28:14 »
Zolwie czy nie, nikt kto nie sprobowal zrobic czegos w 3DSMax, wydebugowac wlasna LUĘ (LUA), a juz najgorzej zintegrowac te 2 wymienione rzeczy (model, LUA) z C/C++ nie powinien osądzac ;) Probowalem i generalnie sie nie dziwie ze to tyle musi trwac. Ten silnik nigdy nie byl pomyslany w celu latwego dodawania czegokolwiek (no moze map od DCS 2.0)... ze juz o braku dokumentacji sensownej i narzedzi sensownych nie wspomne (moze jakies sa, ale zamkniete).