Autor Wątek: DCS: F/A-18C przed premierą  (Przeczytany 81418 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: F/A-18C przed premierą
« Odpowiedź #615 dnia: Maja 07, 2018, 17:41:02 »
Płatne to miały być, jak byś chciał się po nich przemieszczać  itp., a nowe modele miały być w standardzie za free. Jednak coś nie widać tych nowych modeli, tylko fotki Kuzniecow jakieś  dali.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #616 dnia: Maja 07, 2018, 17:51:01 »
Mamy dziasiaj wysyp filmików z Horneta. Kilka ujęć deszczowej owiewki i podejście do lądowania, które wygląda jakby śmigłowcem leciał a nie myśliwcem-od 05:36  :)
https://www.youtube.com/watch?v=5vOR4HRRPQc

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

Poko

• Gość
« Odpowiedź #617 dnia: Maja 07, 2018, 19:18:59 »
A free? Bo tam kiedyś bąkali o płatnych lepszych okrętach, tak samo Kuzniecow. Cisza ostatnio.
Free. Będzie później płatny rozbudowany moduł z marynarzami, itp., itd.

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #618 dnia: Maja 07, 2018, 19:54:38 »
No i wreszcie będzie odpowiednia cysterna. Razbam zapowiadał ją już do M2000C ;)
https://imgur.com/a/aEDVmLv
« Ostatnia zmiana: Maja 07, 2018, 20:18:22 wysłana przez KosiMazaki »

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #619 dnia: Maja 07, 2018, 20:20:45 »
No i wreszcie będzie odpowiednia cysterna. Razbam zapowiadał ją już do M2000C ;)
https://imgur.com/a/aEDVmLv

No to już wiem jaki zrobię następny skin, KC-135FR.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Poko

• Gość
« Odpowiedź #620 dnia: Maja 07, 2018, 22:15:06 »
Ech... Wybaczcie Panowie, ale teraz ja bym chętnie trochę pomarudził, bo po obejrzeniu wszystkich tych filmów jutuberów jakoś nie jestem pod wielkim wrażeniem. DCS to podobno study sim, a alfę dostali jacyś amatorzy - jedni się popili, inni drą jadaczkę i pieją z zachwytu łamiąc "podstawowe zasady pilotażu". Nie można było dać tego "świętego gralla" simów jakiemuś prawdziwemu pilotowi Szerszenia? Błąd...
Fajnie Hornet stojąc na pokładzie "pływa" delikatnie na lewo i prawo. Od razu trzeba zaznaczyć, że na premierę EA nie poprawią tego buga, ani nie ma szans na umieszczenie statycznych samolotów na pokładzie. USS Stennis będzie "golasem". Założę się, że goście z Benchmarksims mają niezłą polewkę.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #621 dnia: Maja 07, 2018, 22:56:29 »
Poko, a czego się spodziewałeś? DCS to jeden wielki bajzel i nie pamiętam, który moduł jako ostatni został doprowadzony do końca... na pewno nie 2.5.1. Jak zatem można zrobić coś działającego poprawnie pod zwaloną podstawkę?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #622 dnia: Maja 07, 2018, 23:33:19 »
Prawda, prawda -  na dodatek się cofają (np. datalink w Ka-50 i A-10C). Nawet ten "Orgazmus" jest jakiś taki... nie wiem... "plastikowy" jak makieta. Ktoś ostatnio tutaj zwrócił na to uwagę i muszę przyznać mu rację. Słyszysz od takiego piejącego jutubera "ależ ta mapa jest piękna i wielka" (a co ma mówić jeśli jest uprzywilejowany). "Nie mogę doczekać się, by wskoczyć w mojego Mi-8, żeby się nią w pełni delektować". No tia... Dla śmigłowców może i spora, ale Hornetem zrobię jej obwód w pół godziny. Toż to budka telefoniczna. Zapytałem dzisiaj na niebieskim forum o template - skoro prasa dostała już "pre-alphę" ("pre-alphę"? - serio???) w takim razie czy można liczyć na PSD? Otrzymałem info, że jeszcze wprowadzają poprawki do modelu 3D. No to w takim razie po co zrobili Su-34? Najwyraźniej mają problem z zarządzaniem zasobami ludzkimi. Jeśli już to niech trzymają takie newsy z Fullbackiem w tajemnicy, żeby nie drażnić pre-orderowców. Ok, może taki Misza odpowiedzialny za ten model dostał info, że nie zgadza się - nie wiem - np. rozmiar anteny UHF i wysłali e-maila do Boeinga z prośbą o jej rozrys, albo kogoś na pomiar i czekają (takie jaja w erze skanowania laserowego?). Misza nie miał co robić, więc się zabrał za Suchoja w "między czasie". Żartuję oczywiście, ale to tak wygląda.

Mimo najszczerszych chęci i pozytywnego nastawienia jakoś ponownie się zawiodłem. Emocje opadły. Sam pisałem, że trzeba brać co jest, bo konkurencji brak albo zmienić hobby. Tak to jest z "monopolem".
Ok, jakoś będzie. Trzeba zacząć na spokojnie od zabawy z podstawowymi systemami czytając powoli i bardzo dokładnie NATOPS manual, a nie od razu na hurra na serwery MP...
Może jednak przerzucić się na modelarstwo plastikowe - podobno uspokaja... I dobrze, że pogoda dopisuje - rower, las, ryby...

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #623 dnia: Maja 07, 2018, 23:56:49 »
Podejdźcie do tego tak jak ja. Kupiłem teraz by zaoszczędzić 20$, latać będę zimą, może będzie wtedy już chociaż HARM, a ja będę mieć lepszą grafikę, bo teraz i tak nie da w moim przypadku się na tym latać, poza tym tak jak mówisz, rower, las, ognisko, piwo...a jak się pogoda zdup... to coldstart, piwo...
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Poko

• Gość
« Odpowiedź #624 dnia: Maja 08, 2018, 00:10:27 »
Wiem, przesadziłem i niepotrzebnie dramatyzuję. ED przecież to w sumie małe studio, czort wie co kto tam robi i za co jest odpowiedzialny w poszczególnych projektach. Przez niszową branżę z kasą są pewnie na styk i jeszcze zmiany organizacyjne po śmierci p. Igora Tishina nie pomagają przy crunchingu. Organizacja zespołu w tym biznesie to na pewno nie łatwa sprawa. Wszystko przez dekadę czekania na realistycznego Horneta, a to tylko nieco uzależniające hobby, na które mamy coraz mniej czasu...
« Ostatnia zmiana: Maja 08, 2018, 00:18:31 wysłana przez Poko »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #625 dnia: Maja 08, 2018, 07:53:39 »
Podejdźcie do tego tak jak ja. Kupiłem teraz by zaoszczędzić 20$, latać będę zimą, może będzie wtedy już chociaż HARM, a ja będę mieć lepszą grafikę, bo teraz i tak nie da w moim przypadku się na tym latać, poza tym tak jak mówisz, rower, las, ognisko, piwo...a jak się pogoda zdup... to coldstart, piwo...

To jest bardzo słuszna koncepcja xD. Sam od pewnego czasu uprawiam coś podobnego :P.

@Poko
Dlatego Poko nie ma co się napinać, a newsletter czytać tylko po to aby zerknąć czy aktualnie są jakieś ciekawe promocje :D. Takie czasy nastały i nakręcanie "hajpu" jest na porządku dziennym. Pełno jest podobnych tytułów które wyszły (No Man's Sky) lub nie wyszły (Star Citizen), a obiecały złote góry i nową jakość. Wszystko dla kasy. A My dalej się na to łapiemy i tak już zostanie ;). Poczekasz z pół roku i pośmigasz Szerszeniem nad Kaukazem w 20 klatkach ;). Be sure ;).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Poko

• Gość
« Odpowiedź #626 dnia: Maja 08, 2018, 07:54:16 »
I jeszcze jedno - zobaczcie jak nas robią w bambuko. Nie mamy skończonego modelu 3D, ale skiny zrobili do wszystkich możliwych dywizjonów USN i eskadr Kanady, Australii, Kuwejtu, Finlandii, Szwajcarii... itd. zamiast zrobić jeden/dwa póki co najbardziej pasujące do obecnego stanu, by ta ciężka "orka" nie poszła na marne:

@Poko
Dlatego Poko nie ma co się napinać, a newsletter czytać tylko po to aby zerknąć czy aktualnie są jakieś ciekawe promocje :D. Takie czasy nastały i nakręcanie "hajpu" jest na porządku dziennym. Pełno jest podobnych tytułów które wyszły (No Man's Sky) lub nie wyszły (Star Citizen), a obiecały złote góry i nową jakość. Wszystko dla kasy. A My dalej się na to łapiemy i tak już zostanie ;). Poczekasz z pół roku i pośmigasz Szerszeniem nad Kaukazem w 20 klatkach ;). Be sure ;).

No wiem, wiem. Racja... Niestety. Takie czasy. Szczerze powiedziawszy to nawet w tym wieku nie mam już w ogóle kiedy latać. Najwyżej mogę posiedzieć na forum późnym wieczorem. :)
« Ostatnia zmiana: Maja 08, 2018, 08:03:58 wysłana przez Poko »

« Odpowiedź #627 dnia: Maja 08, 2018, 09:27:18 »
Hmmmmm dobrze, że u mnie emocje już opadły, bo co by to było, jak bym ja jeszcze marudził he he he.  :evil:
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #628 dnia: Maja 08, 2018, 16:07:01 »
Emocje? Jakie emocje, przecież to nie "Żmijka"  ;D
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #629 dnia: Maja 08, 2018, 18:56:52 »
Mamy dziasiaj wysyp filmików z Horneta. Kilka ujęć deszczowej owiewki i podejście do lądowania, które wygląda jakby śmigłowcem leciał a nie myśliwcem-od 05:36  :)

Zgadzam się w 100%. Nie wiem czy to chęć zakupu nowo wychodzącej mapy czy też inny czynnik sprawia, że wstawki z "emiratów", jednak wyglądają w moim odczuciu lepiej pod tym względem. Widać zdecydowaną różnicę z jaką prędkością ucieka ziemia pod nogami, kiedy zerkniemy na przelot samolotu z prędkością bliską M=1 oraz V ref.