Autor Wątek: DCS: Mi-24 zapowiedź  (Przeczytany 14305 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kusch

• Global Moderator
DCS: Mi-24 zapowiedź
« dnia: Października 18, 2016, 22:29:21 »
Wracając do Mi-24, z ust Belsimtek padają stwierdzenia: "W najbliższym czasie".

https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2917244&postcount=2121
« Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2021, 19:01:15 wysłana przez YoYo »
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: DCS: Mi-24
« Odpowiedź #1 dnia: Października 18, 2016, 22:39:40 »
No to już kolejne info, myślę, że można powoli zakładać osobny wątek ;). Potem do tematu dorobi się literkę. Zawsze mówili, że albo V albo P.
Ja oczywiście wolałbym V, pewnie jak każdy w naszym kraju ;>, natomiast tutaj piszą o "Puszka" (niestety....).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Października 18, 2016, 22:51:47 »
To wersja bez ruchomego dziobowego KMu? Ale lipa...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Października 18, 2016, 22:57:39 »
To wersja bez ruchomego dziobowego KMu? Ale lipa...

Tia, w Polsce nie stosowana..... prostsza pewnie do wymodelowania, może dlatego?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #4 dnia: Października 19, 2016, 22:08:44 »
Myślę, że nie jakoś bardzo - mają przecież już zrobione ruchome miniguny w Hueyu. Czy to się tak bardzo różni od wieżyczki w Hindzie? Mam nadzieję, że jednak dostaniemy albo W albo obie wersje. Z tego co się orientuję, działko zamiast kmu jest jedyną istotną różnicą między tymi wersjami. Mogliby przysiąść, zrobić obie i zadowolić całą społeczność, która jest podzielona mniej więcej po równo. No ale na razie faktycznie jest mowa tylko o wersji P.

« Odpowiedź #5 dnia: Października 20, 2016, 07:38:35 »
Ruchomy km wymagal by zrobienia modelu multi kokpitu z mozliwoscia latania we dwojke. F-14 bedzie to mial, wszyscy wiedza, ale bedzie tez mial mozliwosc posadzenia drugiego pulota pilota jako AI. Zatem w tym wypadku Hind tez musialby miec takie opcje jak Tomcat, a na to wg mnie sie nie zapowiada.
Stawialbym na wersjeze wersje ze sztywnym dzialem, wtedy jeden gracz ogarnie cale uzbrojenie.

Proponuję najpierw ogarnąć swoje posty. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Października 20, 2016, 07:56:24 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Października 20, 2016, 09:07:49 »
Ruchomy km wymagal by zrobienia modelu multi kokpitu z mozliwoscia latania we dwojke. F-14 bedzie to mial, wszyscy wiedza, ale bedzie tez mial mozliwosc posadzenia drugiego pulota pilota jako AI. Zatem w tym wypadku Hind tez musialby miec takie opcje jak Tomcat, a na to wg mnie sie nie zapowiada.
Stawialbym na wersjeze wersje ze sztywnym dzialem, wtedy jeden gracz ogarnie cale uzbrojenie.

Proponuję najpierw ogarnąć swoje posty. Mazak.

Nie przesadzaj, UH-1H ma załogantów którym wydajesz przecież rozkazy nawet czy strzelać czy nie. Jest to do ogarnięcia. Multicrew ma już np. L-39 czy Gazelle.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #7 dnia: Października 20, 2016, 15:41:51 »
Jeden gracz nie ogarnie całego uzbrojenia (bez pilota AI oraz skakania między siedzeniami), bo PPK Szturm można obsługiwać tylko z przodu. To czy będzie wieżyczka czy nie wpłynie tylko na to, ile roboty będzie miał operator uzbrojenia.

« Odpowiedź #8 dnia: Października 20, 2016, 17:51:17 »
A John Rambo radził sobie sam - widziałem na filmie  :evil:b .
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #9 dnia: Października 20, 2016, 20:11:01 »
Jeden gracz nie ogarnie całego uzbrojenia (bez pilota AI oraz skakania między siedzeniami), bo PPK Szturm można obsługiwać tylko z przodu. To czy będzie wieżyczka czy nie wpłynie tylko na to, ile roboty będzie miał operator uzbrojenia.

Jak nie? Hind nie ma wcale więcej uzbrojenia przenoszonego jak obecna Gazella, a ogrania się bez problemu. Kwestia ew. paru przełączników więcej. W Gazelle też masz rozdzielone zarządzanie uzbrojeniem i nie ma problemu ze skakaniem. Kwestia zaimplementowania ew. AI, które będzie trochę więcej ogarniać. W Mi-24W pilot też steruje częścią uzbrojenia, a operator drugą częścią.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #10 dnia: Października 20, 2016, 20:57:57 »
YoYo, nie rozumiem o co ci chodzi? Miałem na myśli, że na Mi-24 nie da się obsługiwać całego uzbrojenia z jednego siedzenia, bo PPK odpala się tylko z przodu (a w dodatku, w odróżnieniu od Gazeli, nie ma żadnego ekranu, tylko trzeba patrzeć w okular celownika, a to wyklucza jednoczesne pilotowanie), a NPRy i zasobniki z działkami obsługuje wyłącznie pilot. Więc tak czy siak trzeba zrobić tego pilota/operatora uzbrojenia AI i wieżyczka lub jej brak niczego tu nie zmienia.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #11 dnia: Października 20, 2016, 21:18:22 »
YoYo, nie rozumiem o co ci chodzi? Miałem na myśli, że na Mi-24 nie da się obsługiwać całego uzbrojenia z jednego siedzenia, bo PPK odpala się tylko z przodu (a w dodatku, w odróżnieniu od Gazeli, nie ma żadnego ekranu, tylko trzeba patrzeć w okular celownika, a to wyklucza jednoczesne pilotowanie), a NPRy i zasobniki z działkami obsługuje wyłącznie pilot. Więc tak czy siak trzeba zrobić tego pilota/operatora uzbrojenia AI i wieżyczka lub jej brak niczego tu nie zmienia.

No to chyba się nie zrozumieliśmy. Mi chodzi o to, że na bank da radę to zaimplementować do obsługi przez gracza - te dwa różne stanowiska. Kwestia tylko wrzucenia dobrego AI jako pilota. Przykład chociażby z TOKH:Hinds http://yoyosims.pl/TOHAddons.html gdzie dało radę to zrobić, chociaż idealnie nie było, bo nie było animacji stacji celowniczej, chociaż działała przy zbliżeniu do okularu i działkiem można było obracać podczas lotu. W Gazelle akurat tego nie musiało być bo PPK wali się ze stojaka na autopilocie. Tutaj to się odbywa w locie.

Przykład z ARMA https://www.youtube.com/watch?v=vk1jJ7Wr0L8&feature=youtu.be .

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #12 dnia: Października 21, 2016, 20:29:02 »
Ciekaw jestem, czy "front view" będzie symetryczny czy.. poprawny. :)

Wielu modelarzy RC i 3D popełniają ten błąd.
Pozdrawiam,
EGHI.

« Odpowiedź #13 dnia: Października 24, 2017, 20:05:01 »
Z Facebooka BST:

Carlos Alberto Do you have plans to release Mi-24P this year?
Belsimtek Certainly not this year, there is only two months left and we are pretty busy with F/A-18 right now...

Poko

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Października 24, 2017, 20:08:34 »
(...) we are pretty busy with F/A-18 right now...