Autor Wątek: Drugie życie CloD  (Przeczytany 76182 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Drugie życie CloD
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 25, 2017, 09:11:48 »
Uwaga. Patch TF "all in one" jest już wstawiony na Steam (na razie jako beta).

Instrukcja:

Tylko pewna lipa. Na czystą instalkę własnie wrzuciłem ten patch i Kłoda nie rusza (Windows 10). Reinstaluję, zobaczę, czy pójdzie.
« Ostatnia zmiana: Marca 27, 2017, 16:48:53 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #16 dnia: Marca 25, 2017, 09:46:13 »
U mnie też lipa (też Win10)
Na pełną wersję od TF doinstalowało 69 MB i nie chciało się uruchomić. Po weryfikacji plików pobrało 5 MB i nadal nie działa ...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 25, 2017, 09:55:18 »
U mnie też lipa (też Win10)
Na pełną wersję od TF doinstalowało 69 MB i nie chciało się uruchomić. Po weryfikacji plików pobrało 5 MB i nadal nie działa ...

Ja TF nie miałem bo niedawno budowałem kompa. Przeinstalowane, beta dodana i dalej nie rusza. Zgłosiłem już na forum ATAG. Trzeba czekać, bo nie chce mi się grzebać w plikach.

Ach, ok. Odp: http://theairtacticalassaultgroup.com/forum/showthread.php?t=24717 .
Na razie dali dostęp do beta ale.... nie ma tam jeszcze pełnego patcha tylko wstawka na 69 Mb. Będzie w ciągu kilku dni.

Ps.
Może będzie też teatr Battle of France, bo robią też D.520.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #18 dnia: Marca 25, 2017, 13:16:35 »

"Może będzie też teatr Battle of France, bo robią też D.520"

Dawno temu była francuska stronka z tematem "Francja 1940" związana z następcą Iłka,  który urodził się później jako CoD.
 Może to odmrożony model od tamtej ekipy, częściowo coś tam było robione w tym temacie. W każdym razie fajnie, no i ostatni news,
 będą działały lusterka wsteczne.  :evil:

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 25, 2017, 15:54:58 »
Na wiki czytam "w czerwcu 1940 roku kilka francuskich jednostek wyposażonych w te samoloty przeleciało do Afryki Północnej, aby dalej walczyć z Niemcami", więc może do Afryki?  A lusterka będą działały, ale z kosztem minimum 15 FPS mniej. :P
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 27, 2017, 10:52:51 »
Sorki za post pod postem - może Administracja połączy?

Nie wiem już skąd u mnie wzięło się przekonanie, że patch 5.0, czyli Afryka Północna będzie darmowy? Analizując od nowa pierwsze oświadczenia TF i obecne nie znajduję tam nic takiego. Wręcz przeciwnie - od początku wspomina się o Afryce jako pierwszym komercyjnym dodatku.
Kolejność publikacji prac ma być następująca:
1 Zbiorczy patch (3.0-4.312 - nic nowego) dystrybuowany przez Steam jako opcjonalna aktualizacja.
2 Zbiorczy patch (3.0-4.312) zostanie przekompilowany, by być w zgodzie z oryginalnymi standardami CoD,  za pomocą otrzymanych od 1C narzędzi i dostępu do kodu źródłowego gry. Będzie to oficjalna aktualizacja, dystrybuowana tylko przez Steam. Jako bonus mają być dołożone jakieś małe dodatki o których na razie cicho sza. Aktualizacja ta będzie darmowa.
3 Pierwszy płatny dodatek: Afryka Północna
Jeśli chodzi o dodanie współpracy z DX11, to sprawa wg mnie jest niejednoznaczna. W jednym miejscu piszą, że będzie to dodane w oficjalnym, już przekompilowanym, darmowym dodatku. W drugim, że będzie to dostępne dopiero w płatnej wersji 5.0 czyli Afryka.

Jak by na to nie patrzeć - dobra wiadomość. Gra ożyje i jest nadzieja na dalszy rozwój. Do póki nie sięgnie ona frontu wschodniego - jest nadzieja na realistyczne osiągi samolotów dostępnych w grze.
Pojawiająca się również konkurencja dla serii BoS/BoM powinna pozytywnie wpłynąć na rynek.

Ktokolwiek chce aby cokolwiek zapłacić w temacie CoD to moim zdaniem jest to czyste złodziejstwo.
Kupiłem tą grę w 2011 r. czyli 6 lat temu. Mieliby prawo żądać ode mnie jakichkolwiek pieniędzy, gdybym przez te 6 lat spędził przed komputerem chociaż godzinę tygodniowo.
Przez ostatnie 3 lata nie spędziłem przed kompem nawet tej godziny łącznie, a kasy za spieprzony produkt nikt mi nie oddał.
Dla tych wszystkich, którzy kupili CoD'a od razu wszystkie dodatki powinny być darmowe. A na dodatek powinni mi wydrukować na papierze firmowym i wysłać na adres mailowy przeprosiny za sprzedaż czegoś co nie przypominało nawet wstępnej bety.
Nie zarzekam się, że nie skorzystam z oferty, ale na razie to wszystko - patche, informacje, forum, instalacje - przypomina płonący burdel.
Poczekam.

Ramm.

EDIT>>>
Edycja na prośbę autora, Mazak.
« Ostatnia zmiana: Marca 27, 2017, 14:54:48 wysłana przez KosiMazaki »
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #21 dnia: Marca 27, 2017, 16:46:58 »
Ktokolwiek chce aby cokolwiek zapłacić w temacie CoD to moim zdaniem jest to czyste złodziejstwo...

Ramm, nie do końca, to tak jakbyś miał pretensje, że Fiat 500 to bubel... a pretensje miał do Forda, który na tej samej podłodze wybudował Ka i od nich żądał naprawy Fiata 500.
Za CoD odpowiadał Ubisoft, który położył laskę wraz z 1C. Przypomnę, że prawa do Kłody zostały odkupione w zeszłym roku, przez autorów nowego iłka. Tam chyba jest jedna osoba ze starego teamu, która przeszła.
Tu masz podobnie, jeśli coś mają z tego silnika jeszcze ulepić to czemu nie - dostaniesz to za darmo, więc Twój Fiacik będzie odlakierowany i dostanie nowe fotelki za free w patchu z Dx11 i opony by na tym silniku jechać w postaci Steam. Do tego wersja dla leniwych, czyli wszystko na Parówie.
Spodoba się? To nowi posiadacze proponują nowy teatr i samoloty. To już płatne. Transakcja wg. mnie uczciwa i wiązana.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #22 dnia: Marca 27, 2017, 16:53:08 »
Patch TF 4.312 już jest, idzie:

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #23 dnia: Marca 27, 2017, 18:06:10 »
Ps. latam, wszystko działa w tej wersji. Ech, gdyby tylko to wygładzanie ekranu tu działało należycie, aż obecnie nie chce się na to patrzeć ;>. Cała nadzieja w Dx11.
Może tam pod tym względem będzie lepiej.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #24 dnia: Marca 27, 2017, 19:12:42 »
Moment - wszystko działa w sensie, że grę masz zupdateowaną do najnowszej wersji TF 4.312 i np. możesz wejść na serwer online?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #25 dnia: Marca 27, 2017, 20:40:09 »
Ramm, nie do końca, to tak jakbyś miał pretensje, że Fiat 500 to bubel... a pretensje miał do Forda, który na tej samej podłodze wybudował Ka i od nich żądał naprawy Fiata 500.
Za CoD odpowiadał Ubisoft, który położył laskę wraz z 1C. Przypomnę, że prawa do Kłody zostały odkupione w zeszłym roku, przez autorów nowego iłka. Tam chyba jest jedna osoba ze starego teamu, która przeszła.
Tu masz podobnie, jeśli coś mają z tego silnika jeszcze ulepić to czemu nie - dostaniesz to za darmo, więc Twój Fiacik będzie odlakierowany i dostanie nowe fotelki za free w patchu z Dx11 i opony by na tym silniku jechać w postaci Steam. Do tego wersja dla leniwych, czyli wszystko na Parówie.
Spodoba się? To nowi posiadacze proponują nowy teatr i samoloty. To już płatne. Transakcja wg. mnie uczciwa i wiązana.

Nie do końca się z Tobą zgodzę Yoyek.
To trochę tak jakby spece od reklamy Fiata 500 wykonali dobrą robotę i ja dałem się nabrać na piekny folder reklamowy.
 Po zakupie prawdziwego egzemplarza okazało się, że z drzwi to sa tylko te od kierowcy, świateł nie ma , fiat ma tylko jeden kierunkowskaz i biegi tylko do tyłu.
Co jakiś czas przychodził jakiś mechanik i coś poprawiał, ale od 3 lat samochód stoi w garażu i co najwyżej mogę sobie na niego popatrzeć.
Ale teraz fiata kupiło ferrari i wstawili drzwi, poprawili światła, biegi i kierunkowskazy. A potem mi mówią, że mój samochód jest już ok i mogę sobie pojeździć. Ale jak chcę wyjechać na autostradę, to muszę dokupić spojlery, alusy i nowe turbo. O tym, że przez ostatnie 6 lat nie mogłem używać swojego samochodu zgodnie z przeznaczeniem - ani słowa. Że o jakiejś rekompensacie nie wspomnę ... a takowa byłby dostęp do nowych map i samolotów. Przynajmniej na początku.
Byłby to wyraz dobrej woli nowych właścicieli i całkiem zdrowe podejście do nowych klientów -  w stylu "dotrzymujemy słowa".

Pożyjemy, zobaczymy.

Ramm.

" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #26 dnia: Marca 27, 2017, 21:10:32 »
Moment - wszystko działa w sensie, że grę masz zupdateowaną do najnowszej wersji TF 4.312 i np. możesz wejść na serwer online?

Tak, ściągnęła się v.4.312, online nie sprawdzałem za to czy gdzieś się wbiję...

Byłby to wyraz dobrej woli nowych właścicieli i całkiem zdrowe podejście do nowych klientów -  w stylu "dotrzymujemy słowa".

Ramm, ale postaw się w sytuacji, że Ty odkupujesz prawa do tytułu, a ktoś ma pretensje, że z 8 lat temu obiecywano co innego i teraz wszystko ma być free i odkupienie win.
Nie, no tak to nie działa, muszą coś zarobić i przejście na Dx11 pewnie też wiele da. Dostaniesz nowy silnik, na którym CoD będzie zapewne lepiej wyglądał i bardziej pasował pod obecne standardy - może wreszcie obietnice złożone przez starą ekipę się spełnią? To wszystko jednak kosztuje. Nikt nie obiecywał innych samolotów ani teatrów działań. Po prostu może po 10 latach da się w to należycie polatać (a dodatku jak się nie chce nie trzeba kupować). Osobiście ja się cieszę bo CoD ma olbrzymi potencjał. TF załatał wiele, ale pewnych spraw się już po prostu nie da zdaje się. Jak będzie polepszony silnik na CoD'a to ja nie mam oporu zapłacić nawet drugie tyle za latanie w szeragach np. Rommla ;).

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Marca 27, 2017, 21:40:18 »
Poza tym Team Fusion JUŻ się napracował i to solidnie, przypuszczalnie gdyby nie ich praca, to Kloda by już nikt dawno nie pamiętał, więc jeśli oni mieliby zgarnąć kasę za mapy i dodatki, które zrobią, to ja potrafię ich zrozumieć.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #28 dnia: Marca 27, 2017, 22:31:19 »
Zgadzam się z tym, co napisał YoYo, ale ponieważ doświadczenie życiowe z Kłodą mam takie, jak to Rammjager opisał to niestety na 100% nie będzie kupowania w ciemno. Najpierw premiera, potem recenzje, w tym i tutaj - na końcu decyzja zakupu. (Choć Afryka to mój drugi ulubiony front, po Pacyfiku).
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #29 dnia: Marca 28, 2017, 06:15:24 »
Nie rozumiem Waszych wątpliwości. TF to ekipa, która ZA DARMO naprawiła i ulepszyła CoD, nie mając choćby w mglistej przyszłości nadziei na zarobek. To co oni mogli by spieprzyć teraz w płatnym dodatku?
Nadzieja na darmowy DX11 może być iluzoryczna, jeśli ukaże się dopiero razem z Afryką. Jak będzie - zobaczymy.
Graficznie tytuł jest w miarę świeży - jest szansa na ładnych kilka lat rozwoju.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...