Autor Wątek: Drugie życie CloD  (Przeczytany 76465 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline laserclip

• *
  • www.laserclip.pl
    • Najlepszy odpowiednik TrackIr
Odp: Drugie życie CloD
« Odpowiedź #135 dnia: Grudnia 15, 2017, 16:11:29 »
U mnie też lata aż miło ale chyba delikatny spadek fps jest - nad londynem - super wygląda ziemia - jakby bardziej szczegółowa,wyrazista - wcześniej taki efekt musiałem uzyskać przez Reshade - duży plus za to - nowe dzwięki wystrzałów też dla mnie coś nowego bo stare się już przejadły - myślę że za chwil kilka jak się patch uleży zaczną wysypywać się poradniki co i jak ustawić.  Kampania Desastersoft ponoć działa tak mi napisali na Fejsie a z kontynuacją już rozpoczętej zapewne będzie to kwestia przeniesienia kilku plików - wszystko do ogarnięcia - trzeba dać troszkę czasu na ostygnięcie.

Zmiana samolotów z E3/E1/E4 - wszystko działa na szybkich misjach  nie ma crashy.

Na chwilę obecna mam problem z ustawieniem yoisticka - lewo , prawo coś nie chce skręcać - ale to na szybko wszystko - na weekend się zasiądzie to się wszystko mam nadzieje rozpracuje.
Intel Core i5 9600k , MPG Z390 GAMING EDGE AC,
G.SKILL 16GB  3200MHz, MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X, Lg 27gl850,  Freetrack Laserclip

« Odpowiedź #136 dnia: Grudnia 15, 2017, 16:32:32 »
A coś zmieniałeś? Np samolot z E-3 na E-4? To wtedy się dzieje.

Właśnie sprawdziłem.
Również żadnych problemów nie było ze zmianami maszyn.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #137 dnia: Grudnia 15, 2017, 19:18:16 »
Chyba jednak jest okej. Może wtedy jak odpalałem zaraz po instalacji coś się pokaszaniło. Teraz przez 1h testów nie miałem, żadnego CTD itp. Może się pospieszyłem.
W Kłodzie kabinka Spita ma właściwą perspektywę, nie to co w DCS taką wyciągniętą jakbyśmy przez lunetę z rybim okiem patrzyli.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #138 dnia: Grudnia 15, 2017, 19:31:27 »
Teraz wszyscy z zapartym tchem czekamy na Twój profil do Reshadera ;).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #139 dnia: Grudnia 15, 2017, 22:36:00 »
Teraz wszyscy z zapartym tchem czekamy na Twój profil do Reshadera ;).

Stary profil działa, zrobiłem po nowemu tylko jak powinien wyglądać układ w plikach. Bądź beta testerem i daj znać, czy jak przekopiujesz tylko pliki to zadziała.
Jedyna uwaga. W pliku dxgi.ini (za pomocą np. notatnika) pozmieniaj sobie ścieżki na swoje (ja mam na S więc jest S:\SteamLibrary\steamapps\common\IL-2 Sturmovik Cliffs of Dover Blitz).

https://www.sendspace.com/file/ccr8wd

Daj znać, czy na zasadzie copy/past pójdzie.

www.yoyosims.pl

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #140 dnia: Grudnia 15, 2017, 22:44:40 »
Zniknęły mi lusterka. Wyświetla się tylko ramka, obraz w środku się nie renderuje. Spotkał się ktoś z czymś takim?

Offline CF23-BoozerEX

• *
  • Wherever you are...
« Odpowiedź #141 dnia: Grudnia 15, 2017, 23:00:14 »
Pobieram! A jak z wymaganiami? Bo te co widnieją na Steamie lekko przerażają...

ZALECANE:
System operacyjny: Windows 10 64-bit
Procesor: Intel Core I7 6800k or equivalent
Pamięć: 16 GB RAM
Karta graficzna: Direct X 11.0 compliant 8 gb
DirectX: Wersja 11

To nie do końca tak, powyższe wymagania są optymalne natomiast zalecane to:

The current recommended system (as suggested by Team Fusion Simulations) which will run the game fine at normal resolutions (upto 1920x1080) on a single monitor.
Obecnie zalecany system (tak, jak sugeruje to Team Fusion Simulations), który świetnie pociągnie grę w normalnych rozdzielczościach (do 1920x1080) na pojedynczym monitorze, to:

Core I5 3.2 ghz
NVidia GTX 960 2gb
8 gb DDR3 RAM
250 gb Solid State Hard Drive for game and system, backup 3tb SATA drive for storage

Unfortunately due to issues with the AMD graphics cards, some experience land texture tiles being visible so for CloD Team Fusion recommend Nvidia cards.

Niestety, z powodu problemów z kartami graficznymi AMD, niektórzy doświadczą problemów z wyświetlaniem tekstur ziemi, tak że dla CloD Team Fusin zaleca karty NVidii.

~S~

Booze

« Odpowiedź #142 dnia: Grudnia 16, 2017, 00:50:59 »
U mnie w ogóle nie odpala się z podłączoną kierownicą i pedałami g29, których zawsze używałem jako kontroler steru kierunku, ktoś jeszcze ma taki problem?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #143 dnia: Grudnia 16, 2017, 00:52:53 »
Zniknęły mi lusterka. Wyświetla się tylko ramka, obraz w środku się nie renderuje. Spotkał się ktoś z czymś takim?

Mi dzialaja, jedyny minus ze zabieraja z 15 fps hehe.

www.yoyosims.pl

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #144 dnia: Grudnia 16, 2017, 13:31:14 »
Nie wiem o co chodzi, ale znów się pojawiły... I nie chodzi mi o przycisk M, tylko o renderowanie powierzchni odbijającej.

« Odpowiedź #145 dnia: Grudnia 16, 2017, 13:33:44 »
A mi gra nie odpala się wcale. Najpierw krzyczy coś o antywirusie, a jak go odłącze, to pokazuje się tylko logo startowe i tyle. Odpuszczam, jest DCS i BoX.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

« Odpowiedź #146 dnia: Grudnia 16, 2017, 14:22:37 »
sokolus, u mnie było to samo, jak odłączyłem kierownice g29 to odpaliło normalnie.

Co do samej gry, to liczyłem, że poprawią sterowanie kamerą poprzez hata na takie jak jest w BOX.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2017, 14:29:22 wysłana przez KosiMazaki »

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #147 dnia: Grudnia 16, 2017, 15:05:13 »
Daj znać, czy na zasadzie copy/past pójdzie.
Poszło, tylko trzeba zmienić ścieżki. Natomiast zauważyłem, że filtr Ambient light zabiera nawet 20 klatek, a lusterka w zasadzie nic.

« Odpowiedź #148 dnia: Grudnia 16, 2017, 15:31:21 »
Gra nie uruchamia się z podłączonym joystickiem SAITEK Cyborg Force. W IL2 BOX FF nie działa i jego włączenie powoduje zamknięcie gry, ale CLOD nawet się nie ładuje.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #149 dnia: Grudnia 16, 2017, 15:38:40 »
Widać, że są takie różne babole. Z tym lusterkiem jest tak, że zazwyczaj jest, ale czasem nie i nie wiem z jakiego powodu. Też ostatnio podczas lotu znikała i pojawiała się szybka celownika.