Autor Wątek: Drugie życie CloD  (Przeczytany 76582 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ivn

• *
Odp: Drugie życie CloD
« Odpowiedź #150 dnia: Grudnia 16, 2017, 18:29:07 »
Gra nie uruchamia się z podłączonym joystickiem SAITEK Cyborg Force. W IL2 BOX FF nie działa i jego włączenie powoduje zamknięcie gry, ale CLOD nawet się nie ładuje.

https://forum.il2sturmovik.com/forum/110-technical-assistance/

https://theairtacticalassaultgroup.com/forum/forumdisplay.php?f=101

Tam też znajdziesz moje problemy z Blitz. Gra jest trochę kapryśna, ale moim zdaniem warto się trochę ... . Bo jak Ci się uda, to chodzi wyśmienicie. Moim zdaniem nie ma takiej drugiej i długo nie będzie. Wypełnia lukę. Teatr działań, który mnie najbardziej interesuje. Ja w końcu ją urochomiłem, pograłem i żadnych problemów (lusterka, itp). Ustawienia max, karta Asus Matrix GTI980Ti. Nawet wiatrków nie słyszę. Tu i uwdzie trochę klatek leci, ale do przeżycia bo dalej jest ok 50, brak przycinek, liczba klatek jakby płynnie spadała i rosła więc te niedogodności prawie niezauważalne bo nie ma wszechobecnej szarpaniny obrazu. Moim zdaniem TF z Blitz wraca do gry. Pewnie po beta testach na klientach i pozbieraniu informacji co jest nie tak (prawie wsystkie firmy tak robią) wydadzą jeszcze jakiegoś patcha z poprawkami do 4.5 przed wydaniem 5. Należy pamiętać, że chłopaki zrobili kawał dobrej i potrzebnej roboty oraz, że są "nowi" w tej branży. Tak czy siak, ja jestem im wdzięczny, że wydali tą grę przed świętami.

« Odpowiedź #151 dnia: Grudnia 16, 2017, 20:32:06 »
Witam dziwna sprawa z tym nowym patchem 4.5.
Poprzednia wersja działała mi płynnie na maksymalnych ustawieniach graficznych w rozdzielczości 1920x1080,  oczywiście spadki fps były przy dużej ilości samolotów w jednym miejscu ale nie było to uciążliwe .
A sprzęt który posiadam nie jest pierwszej młodości :

- Core Duo E7600 3.6 GHz
- Asus GeForce GTX 750  1GB
- 8 GB ramu

Teraz gra nawet się nie uruchamia wyskakuje taki komunikat ,oczywiście joystick saitek cyborg evo odłączony z USB oraz folder w dokumentach przed instalacją skasowany .

Co do samego patcha mi osobiście brakuje by w końcu coś zrobili z komunikacją AI jak i z lotniskiem .
Czy to aż taki duży problem ?  ;)

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #152 dnia: Grudnia 16, 2017, 20:37:45 »
Mi przy każdym uruchomieniu podaje komunikat o przełączeniu schematu kolorów na podstawowy i dalej gra startuje.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #153 dnia: Grudnia 16, 2017, 20:53:51 »
Przesadzili z celnością AI. Do bombowca nawet nie da się podejść.

Nawet jak spadam z 650 km/h na budziku to trafią bez problemu. Obojętnie czy idzie się z dołu, góry, czy boku.
Z tym to przegięli, kampanie będą niemożliwe do ukończenia :/. Za to z myśliwcami trzeba się natrudzić, ale to akurat jest fajne.
Słabe to z tymi snajperami w bombowcach. Potestujcie sobie.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2017, 16:05:29 wysłana przez Leon »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline ivn

• *
« Odpowiedź #154 dnia: Grudnia 16, 2017, 21:30:36 »
Myślę, że 15 lat szkolenia dla strzelca wystarczy aby z kilometra tafić pilota w palec (ten, którym naciska spust w danym samolocie). Miałem tak samo z Heńkami, prawie nie dało się podejść żeby nie zebrać balastu, dużego balastu... Fakt, przesadzili. Jest gorzej tzn. lepiej niż w starym iłku. A pozatym teraz znowu jestem w d... gra nie uruchamia się, ale walczę ;) pozdrawiam.

Offline ivn

• *
« Odpowiedź #155 dnia: Grudnia 16, 2017, 21:50:41 »
Nie mogłem edytować, bo jakiś czas miną..... Nie wiem o co chodzi.....

Myślę, że 15 lat szkolenia dla strzelca wystarczy aby z kilometra tafić pilota w palec (ten, którym naciska spust w danym samolocie). Miałem tak samo z Heńkami, prawie nie dało się podejść żeby nie zebrać balastu, dużego balastu... Fakt, przesadzili. Jest gorzej tzn. lepiej niż w starym iłku. A pozatym teraz znowu jestem w d... gra nie uruchamia się, ale walczę ;) pozdrawiam.

A tak dodam jeszcze aby za krótko nie było. Ten dodatek lub też modyfikacja CloDa to powinna być otwarta dla posiadaczy oryginalnej gry prawie od samego początku powstawania. Tak normalnie za free jako early access lub jako beta. Stare chłopy by wytestowały, logi i łzy w słoikakach wysłały. TF zrobiłby badania DNA wszczepił czipa. I jangsta by teraz kupiła i nie płakała a staruchy by się cieszyły jak cholera, że im Iłek śmiga i mają go za friko (chociaż zapłacili piniondzami i testami-czasem). Szmal i splendor = Legenda i szacun ;)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #156 dnia: Grudnia 16, 2017, 22:28:00 »
Z opowieści powyżej wygląda to trochę jak ze starym CloD-em - kupa kłopotów na początku. Boję się, że zainstaluję i będzie frustracja jak z poprzednim...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #157 dnia: Grudnia 16, 2017, 22:50:05 »
sokolus, u mnie było to samo, jak odłączyłem kierownice g29 to odpaliło normalnie.

Faktycznie odłączyłem kierownicę i gra bez problemu ruszyła :| . Problem w tym, że używam podpiętych do niej pedałów jako orczyka. Drugi problem jest taki, że DCS na tyle poniósł poprzeczkę, że nie chcę w CloD'a już latać ;)
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: Grudnia 16, 2017, 23:23:33 »
A tak dodam jeszcze aby za krótko nie było. Ten dodatek lub też modyfikacja CloDa to powinna być otwarta dla posiadaczy oryginalnej gry prawie od samego początku powstawania. Tak normalnie za free jako early access lub jako beta. Stare chłopy by wytestowały, logi i łzy w słoikakach wysłały. TF zrobiłby badania DNA wszczepił czipa. I jangsta by teraz kupiła i nie płakała a staruchy by się cieszyły jak cholera, że im Iłek śmiga i mają go za friko (chociaż zapłacili piniondzami i testami-czasem). Szmal i splendor = Legenda i szacun ;)

Chyba nie doczytałeś. Wersja BLITZ, czyli ta o której tutaj piszemy, jest ZA DARMO dla posiadaczy oryginalnego CloDa...

Offline ivn

• *
« Odpowiedź #159 dnia: Grudnia 17, 2017, 00:07:23 »
Doczytałem, doczytałem. Za darmo, to jest produkt finalny (mam za darmo też), a ja miałem na myśli beta lub coś w tym rodzaju dla publiki starego i nowego iłka. Potestujemy, po wk... sie, wyslemy logi i takie tam, moze jakieś komentarze wyjaśnienia co nie tak, tu i tam.... itp. Nic nie mam przciwko rozdawnictwy, dopuki rozdający daje ze swoich. Ale, to tak na marginesie.. Bo TF zrobił kował swietnej roboty (tak czy inaczej). Muszą jeszcze trchę popracować nad tytułem i będzie git. A wracajac do Twojego za darmo, to chodziło mi bardziej o udostępnienie bety dla wesołych posiadaczy alfy i tyle. Może by pomogli, a moze nie. Ale byłaby szansa na wypał, a nie na niewypał. Zważyszy, że młódź dzisiaj niecierpliwa, a z drugiej strony starzy przełkną wszysko albo mają dzieci.

Offline ivn

• *
« Odpowiedź #160 dnia: Grudnia 17, 2017, 00:41:35 »
I znowu z jakiegoś powodu nie mogę edytować.

Rozgrzebałem co nieco i jedyne rozwiązanie problemów na tą chwilę, widzę w ... co tu powiedzieć. Piratach? Wygląda na to, że problemy z uruchomieniem gry dotyczą zabespieczeń antypirackich.... Może się mylę, ale z tego co widzę, to jest napewno, jeden z powodów.

« Odpowiedź #161 dnia: Grudnia 17, 2017, 02:20:01 »
Gra nie uruchamia się z podłączonym joystickiem SAITEK Cyborg Force. W IL2 BOX FF nie działa i jego włączenie powoduje zamknięcie gry, ale CLOD nawet się nie ładuje.

Na Logitech G940 gra się uruchamia i FF działa ok.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #162 dnia: Grudnia 17, 2017, 09:22:19 »
Ci co mają problem z uruchomieniem gry, niech spróbują odpalić z poziomu steam.
Poza brakiem lusterka, żadnych problemów nie zauważyłem.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #163 dnia: Grudnia 17, 2017, 10:33:12 »
I znowu z jakiegoś powodu nie mogę edytować.

Rozgrzebałem co nieco i jedyne rozwiązanie problemów na tą chwilę, widzę w ... co tu powiedzieć. Piratach? Wygląda na to, że problemy z uruchomieniem gry dotyczą zabespieczeń antypirackich.... Może się mylę, ale z tego co widzę, to jest napewno, jeden z powodów.

Uważaj, stąpasz po cienkim lodzie.
Podobnie jak u znakomitej większości, u mnie BLITZ nie ma problemów ani ze stabilnością, ani tym bardziej z uruchomieniem. Wszystkim nam życzę tego typy update`ów w innych simach.
Gra obecnie wygląda znacznie, ale to znacznie lepiej i działa bardzo płynnie.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #164 dnia: Grudnia 17, 2017, 10:57:06 »
Potwierdzam, na słabszym sprzęcie niż u przedmówcy, Blitz chodzi wyśmienicie.