Autor Wątek: Model zniszczeń w nowym iłku  (Przeczytany 14790 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Model zniszczeń w nowym iłku
« Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 21, 2017, 15:51:24 »
To chyba normalne.

Oczywiście, tak powinno być i było w realu. W BoX to nie działa bo HE są spieprzone. Dlatego MG17 jest bardziej skuteczny przeciwko sowieckim maszynom niż MG 151/20, głównie dlatego że w tym pierwszym są tylko pociski AP.

« Odpowiedź #46 dnia: Grudnia 21, 2017, 18:43:32 »
"janhazel" wyjaśnił właśnie istotę problemu, teraz tylko trzeba mieć nadzieję, że deweloperzy postanowią w końcu coś z tym zrobić, tak jak poprawili zasięg widzenia.
Takie arkadowe podejście widać również przy schemacie urywania skrzydła, pęknięcie jest zawsze w tym samym miejscu lub miejscach. Chociaż to akurat mnie nie drażni. Irytują za to bugi w stylu pilota skaczącego z płonącego przez 10 sekund jak pochodnia samolotu ;)

Online Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 03, 2018, 08:16:50 »
Jestem świeżo po lekturze "Zestrzelonego" Waltera Schuck'a.
Czytając opisy ataków na Pe-2 czy A-20 a potem grając w BoX'a ma sie nieodparte wrażenie, że ktoś tu kłamie :-P
Walter podchodził na 50, 30 metrów i po jednej serii z reguły płonący silnik kończył żywot bombowca.
Dosłownie parę razy mówił coś o ogniu obronnym strzelców, a jeśli nawet takowy sprawiał mu jakiś kłopot, to ruch orczykiem załatwiał sprawę.
Iły atakowano od spodu w chłodnicę, a konia z rzędem temu kto w taki sposób załatwi iła w BoXie.

Chyba 1CGS robi to chyba zupełnie świadomie, bo nie wierzę, że nie mają takich informacji, jakie chociażby moźna znaleźć w książkach o lotnictwie z II wś ...

Ramm.

" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 03, 2018, 09:19:42 »
Dako 1CGS dostaje wsparcie z Kremla poprzez współpracę z jakąś państwową "akademią" badającą historię 2 wś.
Ramm nie dołuj się. Pamiętaj Schuck był experten. Normalny pilot cieszył się, że w ogóle trafił.
No i trzecia kwestia. Pamiętniki tego rodzaju były pisane po iluś tam latach. Niemcy próbowali się wytłumaczyć, że Sowietów było zbyt wielu, a oni tacy wspaniali w tak wspaniałych maszynach. Ponadto odbiorcami byli Amerykanie i to też było pisane pod nich. No bo jak Niemcy tacy dobrzy i mający dobry sprzęt pokonali Ruskich, a my Amerykanie pokonaliśmy takich wspaniałych Niemców, czyli to my jesteśmy najlepsi na świecie. Poczytaj jakieś amerykańskie książki o wojnie. Nawet w "Kompanii braci" kilka razy padło stwierdzenie, że nie było lepiej wyszkolonej kompanii. U Gabreskiego to samo. 56th FG i P-47 najlepsi.

« Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 03, 2018, 09:41:08 »
@RAFCIO13 dziękuję za odpowiedź.
Przepraszam, ale po napisaniu i chwili refleksji uznałem, że zawierał zbyt wiele naszej polityki jak na to forum ;)
Dlatego go usunąłem.
Co do tego co napisałeś to masz 100% rację.
BoBp-a posiadam i z ciekawością czekam na "interpretację" lotniczego frontu zachodniego wg 1CGS ...  :D

« Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 03, 2018, 10:46:52 »
Siła ognia i skuteczność czytaj celność Spita mk IX szczególnie z tym gyro celownikiem pozwala sądzić, że może być nieciekawie. Poczekajmy na tego P-47.

« Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 03, 2018, 12:15:33 »
Siła ognia i skuteczność czytaj celność Spita mk IX szczególnie z tym gyro celownikiem pozwala sądzić, że może być nieciekawie. Poczekajmy na tego P-47.
Chodzi o balans? Ehh, widzę, że Oleg zostawił głębokie rany ;)
Będzie ciekawie ;)
FW190D-9 będzie miał żyroskopowy EZ-42 - potwierdzone przez twórców.
Bf109K-4 będzie miał do 7KM najlepsze wznoszenie w grze.
Me262 poprawnie pilotowany będzie nieuchwytny poza startem/lądowaniem, a jak trafi kogoś z zaskoczenia to jedno draśnięcie przeważnie = kill.
itd.

« Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 03, 2018, 12:34:16 »
Sermen to jest po prostu tak, że jak lecę Spitem mk IX i siadam komuś na ogon to zamykam oczy naciskam spust i jak otworzę to samolot wroga się pali lub nie ma skrzydła. A tak na poważnie to na prawdę jak latam na Berlodze to w Spicie kill za killem. Trafiam nawet w nieprawdopodobnych sytuacjach i praktycznie jedna króciutka seria nawet do foki i to wszystko. W niemieckich maszynach tak gładko nie ma. Może to dlatego, że zawsze latam Spitem w barwach 302 dywizjonu😉

Online Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 03, 2018, 12:37:26 »
Me262 poprawnie pilotowany będzie nieuchwytny poza startem/lądowaniem, a jak trafi kogoś z zaskoczenia to jedno draśnięcie przeważnie = kill.

Taa … a potem się okaże w lataniu online, że Jak-1b dochodzi go w locie po prostej.
Draśnięcie z 30mm ?? Na TAW LA-5FN przyjął trzy piguły z MK 108 (G6) zanim raczył się rozlecieć, więc wybacz, że mam niejakie wątpliwości ...

Bf109K-4 będzie miał do 7KM najlepsze wznoszenie w grze.

Może offline, bo online okaże się, że czytaliśmy nie te książki co trzeba i nic, a nic nie jest wstanie przegonić 1b i 5FN we wznoszeniu :-)
Za duzo widziałem online, żeby wierzyć w takie zapowiedzi.

Ramm.

« Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 03, 2018, 15:07:44 »
Taa … a potem się okaże w lataniu online, że Jak-1b dochodzi go w locie po prostej.
Bez przesady :)

Może offline, bo online okaże się, że czytaliśmy nie te książki co trzeba i nic, a nic nie jest wstanie przegonić 1b i 5FN we wznoszeniu :-)
Spokojnie, już G-14 wznosi się lepiej niż La5FN, i o klasę lepiej niż Jak-1b.

Hispano Mk.V są potężne, ale w rzeczywistości też miały największą energię ze wszystkich 20mm działek (i długie wystające przed obrys skrzydła lufy).
Spit IX jest najlepszym samolotem do Berlogi, to oczywiste, bo 1) jest najnowocześniejszym samolotem w grze  2) jest typowym lekkim, zwrotnym, dobrze uzbrojonym dogfighterem.
Nie preferuję w grze żadnej strony, latam nimi po równo, ale gdyby spośród dostępnych na ten moment samolotów Spit IX nie był najlepszym dogfighterem to dopiero byłoby dziwne. Oczywiście na małych wysokościach Berlogi Dora z MW50 pewnie go zdetronizuje, ale już np. Me-262 albo Bf109K-4 nie były stworzone do kręcenia się nad wierzchołkami drzew.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2018, 15:59:56 wysłana przez KosiMazaki »

Online Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 03, 2018, 21:38:56 »

Oczywiście trochę przesadzam, ale ...
Pożyjemy, zobaczymy. Po tym jak przekonałem się na własnej skórze jak 1b dochodzi 190 w nurkowaniu jestem pełen obaw :-P

Spokojnie, już G-14 wznosi się lepiej niż La5FN, i o klasę lepiej niż Jak-1b.

Wow, dobrze że napisałeś "już" ...
Przecież zwykłe G powinno odstawiać bylejaka w pionie jak rakieta, parch powinien być większym wyzwaniem, ale bez przesady.
Odnośnie G14 -  spróbuj po minięciu się z jakiem 1b na h2h (bez uszkodzeń) uciec przed nim w górę. Powodzenia :-)

Ramm.

« Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 03, 2018, 22:07:18 »
Odnośnie G14 -  spróbuj po minięciu się z jakiem 1b na h2h (bez uszkodzeń) uciec przed nim w górę. Powodzenia :-)
Na jakiej wysokości? Tzn. to jest w sumie retoryczne pytanie bo nawet G2 (bez MW50 ani nawet bez emergency power) ucieknę na każdej wysokości Jakowi-1b, im wyżej tym szybciej będzie zostawał.
G14 z MW-50 na 1.7 ATA to idzie jak rakieta.
Jedyne co w praktyce przeszkadza w Bf109 to stery zastygające na dużej prędkości.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 04, 2018, 08:15:38 »

Tu nie ma przesady, dogoni nawet po zawrocie po minięciu się z Schwalbe h2h.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 06, 2018, 13:41:32 »
Tu nie ma przesady, dogoni nawet po zawrocie po minięciu się z Schwalbe h2h.
No no, ja myślę, że Kukuruźnik jak da maksymalne obroty to też może być blisko. Także Schwalbe nie ma szans. Będzie wolniejszy iż Foka :)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2018, 13:52:08 wysłana przez sermen »

Offline DonPadre

• *
  • =Luftgangsta=
« Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 06, 2018, 15:10:29 »
Oczywiście trochę przesadzam, ale ...
Pożyjemy, zobaczymy. Po tym jak przekonałem się na własnej skórze jak 1b dochodzi 190 w nurkowaniu jestem pełen obaw :-P

Tak się składa, że na tą chwile w BoXie żaden Jak nie jest szybszy od 190. Tym bardziej w nurkowaniu. Prawdopodobnie gdy zacząłeś uciekać, Jak musiał mieć dużo większą prędkość i dlatego dochodził 190 lub był ciągle w dogodnej odległości na strzał. Żadna filozofia. Więc skąd te obawy? :P