Autor Wątek: Pomoc dla początkujących w DCS.  (Przeczytany 46781 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących w DCS.
« Odpowiedź #270 dnia: Listopada 15, 2024, 18:49:35 »
Mam DCS Standalone, i od początku tak było. W licencjach zakładam że jest wszystko OK. Wygląda to tak jak poniżej (zasłoniłem 3 pola z danymi zamówienia itp.).

licencja

Logowanie przebiega pomyślnie, na początku jest okienko z użytkownikiem "moders", o takie:

logowanie 1 okno

Potem wyskakuje to okienko co podawałem wcześniej:

brak autoryzacji

Po kliknięciu "OK" odpal się DCS i jestem zalogowany, o tak:

DCS

Więc mi wygląda, że wszystko jest OK, ale może czegoś nie ogarniam.

OK, dziękuję. Jeżeli to nie jest jakaś typówka, którą każdy wie tylko nie ja, to piszę do nich. Myślałem jeszcze, żeby spróbować postawić nową wersję od "0", ale jak myślę że mam znowu ściągać te 150G to mnie ochota odchodzi. 

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #271 dnia: Listopada 15, 2024, 19:43:48 »
Żaden z tych linków nie działa.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #272 dnia: Listopada 15, 2024, 19:52:28 »
Jasny gwint, nie mam dnia dzisiaj :(. Sorrki, jeszcze raz:

licencja

logowanie 1 okno

brak autoryzacji

DCS

Teraz linki OK?

« Odpowiedź #273 dnia: Listopada 15, 2024, 21:58:21 »
Widać. Te dane licencji Star Force chyba dziś nie mają żadnego znaczenia. Ja bym napisał do supportu, tak jak sugerował some1. Dołącz screen z tym brakiem autoryzacji.

https://www.digitalcombatsimulator.com/en/support/

« Odpowiedź #274 dnia: Listopada 15, 2024, 22:16:22 »
Mam bydlaka! To antywirus McAfee. Nie wiem co odwaliło bydlakowi bo był tam od dawna. Już mu podziękowałem za współpracę! MiG się teraz uruchamia. Widzę że grafika teraz jakaś tragedia i coś się mi przycina, ale jest postęp. Kurde, 3 dni walki. Ale mam teraz najnowszą wersję DCS na dużym SSD. Zostały mi jeszcze TrackIr i DCS-Bios itp. dodatki. Ciekawe czy stara wersja DCS-Bios mi ruszy z nowym DCS. Bo z kolei nie wiem czy moja aplikacja od kokpitu polubi się z najnowszym DCS-Bios. Spoko, tak tylko głośno rozmyślam ;).

Generalnie dziękuję, jesteście nieocenieni. Nawet samo to, że trzeba napisać o problemie już pomaga. Powoduje to, że trzeba to przemyśleć i poukładać w głowie.

Dla potomnych, tu jest link, na który mnie naprowadziliście, i który mi pomógł.

https://www.digitalcombatsimulator.com/en/support/faq/557/#3315427

Dzięki.

« Odpowiedź #275 dnia: Grudnia 15, 2024, 07:40:05 »
Cześć. Mam pytane dotyczące DSC i FC 3. Kiedy odpalam na Steam FC3, a następnie w grze multiplayer to wyświetlane są serwery na których można latać. Jednak wejść mogę jedynie na serwery które są "podświetlone" na biało, natomiast na pozostałe serwery nie ma dostępu. Czym jest to spowodowane, że na te "inne" serwery nie można wejść i nie chodzi mi tu o serwer które wymagają hasła. Pozdrawiam

« Odpowiedź #276 dnia: Grudnia 15, 2024, 08:47:04 »
Prawdopodobnie nie masz map tam granych.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #277 dnia: Grudnia 16, 2024, 09:04:42 »
Czy aby na pewno chodziło o mapy? Jeśli tak, to jakie mapy należy wgrać?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2024, 10:10:23 wysłana przez KosiMazaki »

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #278 dnia: Grudnia 16, 2024, 15:48:27 »
Pierwsza kolumna na prawo od nazwy serwera pokazuje na jakiej mapie chodzi. Jeśli danej mapy nie masz to nie pograsz.

« Odpowiedź #279 dnia: Grudnia 17, 2024, 07:15:15 »
Ok, dzięki za podpowiedź. Ach te mapy. Ale jeśli wchodzę na stronę www.aerobatics-europe.com, to widzę te mapy, tylko nie wiem jak je pobrać ? Może jakaś podpowiedź jak z tego skorzystać, by te mapy ściągnąć i moc z ich korzystać ?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #280 dnia: Grudnia 17, 2024, 08:00:37 »
Ok, dzięki za podpowiedź. Ach te mapy. Ale jeśli wchodzę na stronę www.aerobatics-europe.com, to widzę te mapy, tylko nie wiem jak je pobrać ? Może jakaś podpowiedź jak z tego skorzystać, by te mapy ściągnąć i moc z ich korzystać ?

To sa mapy pogladowe z tym co sie dzieje na serwerze z tego co widze. Mapy musisz kupic w sklepie DCS rzecz jasna: https://www.digitalcombatsimulator.com/en/shop/terrains/.

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #281 dnia: Grudnia 17, 2024, 11:09:03 »
Jedyne dwie darmowe mapy to Kaukaz i Mariany.

« Odpowiedź #282 dnia: Grudnia 18, 2024, 07:45:14 »
Dzięki Panowie za podpowiedź. Z tego co widzę te dodatkowe mapy trochę kosztujęą. Dzięki.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2024, 09:10:46 wysłana przez YoYo »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #283 dnia: Grudnia 18, 2024, 09:11:48 »
Dzięki Panowie za podpowiedź. Z tego co widzę te dodatkowe mapy trochę kosztujęą. Dzięki.

Masz teraz Winter Sale, więc część jest obecnie na przecenie nawet i o 50%.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #284 dnia: Grudnia 18, 2024, 19:52:07 »

Nie potrzebujesz tych map by latać w MP. Najbardziej popularną mapą w multi jest Kaukaz. To właśnie na serwerach z tą mapą z reguły jest największa ilość graczy. Wynika to z prostego faktu, że jest darmowa.

Jeżeli miałbyś się natomiast zdecydować na zakup, to najlepszą opcją na ten moment jest wg mnie zdecydowanie Syria.