Witam,
zgodnie z sugestią Intrudera zrobiłem doświadczenie z podświetlaniem napisów umieszczonych na foli samoprzylepnej naklejonej na plexi opal.Na plexi są napisy na foli samoprzylepnej (na zdjęciu prawa strona) oraz na papierze samoprzylepnym (lewa strona zdjęcia).Pudełko jest oklejone wew.folią aluminiową.Dioda (prąd-10mA )jest umieszczona na tylnej ściance w odległości 6 cm od plexi.Efekt jest doskonały,światło jest rozproszone a napisy podświetlone (zdjęcie zrobione przy oświetleniu dziennym,wieczorem powinno być jeszcze lepiej).Pomysł Intrudera użycia plexi opal oraz foli aluminiowej warto zastosować.
Przy realizacji ICP pojawiają się ciągle nowe problemy.Kolejny problem to wykonanie przełącznika (Next,Prev) 3 pozycyjnego,gdzie pozycja środkowa jest neutralna natomiast pozycje góra,dół działają jak przyciski.Przycisk po zwolnieniu nacisku powinien wrócić do pozycji neutralnej.Kupiłem przycisk z 3 pozycjami,ale stabilnymi (na zdjęciu).Można go oczywiście zastosować jako przełącznik Nex,Prev,ale trzeba po przełączeniu pamiętać o powrocie do pozycji neutralnej (w SVMapper jako przycisk).Rozebrałem ten przełącznik i umieściłem w środku dźwignię (zdjęcie),ale nie mam pomysłu co dalej.W związku z czym mam pytanie.Czy można to rozwiązać za pomocą tego przełącznika lub czy jest jakieś inne rozwiązanie?