Czołem
Ja dziś postanowiłem się troszeczkę pochwalić. Prace nad orczykiem dobiegają końca. Właściwie, to orczyk już jest tylko brakuje mu kilku niestety ważnych elementów

Ale po kolei
1.Stopy chciałem zrobić na kształt tych z BF 109. Kształt może i jest, ale troszkę inaczej wyszły. Ostatecznie, chyba jest ok. Wykonane ze sklejki 5mm wzmocnionej od spodu paskiem drugiej sklejki o szerokości 30mm (nie miałem 10mm sklejki i stąd te wzmoccnienia)
2.Za podstawę użyłem deski o grubości 16mm, o wymiarach 350mm x400mm
3.Suwaki to suwnice do szuflad.Ważne jest by były na łożyskach, ponieważ się lepiej suwają. Ja kupiłem te mniejsze i jednocześnie węższe, ale to był chyba błąd, ponieważ są trochę nie stabilne na boki. W sklepie były jeszcze dwa razy szersze i postanowiłem, że jak moje się zużyją, to kupię te szersze. Na pewno będą stabilniejsze
4. Podstawki pod stopy to wygięty odpowiednio aluminiowy płaskownik (jak i reszta elementów kupiony w hipermarkecie budowlanym:002:) i zawiasów. Myślę, że zawiasy w tej roli spisują się doskonale, ponieważ możemy je ustawić pod dowolnym kątem a potem musimy tylko odpowiednio wygiąć płaskownikową podpórkę:001: Całość przykręcona oczywiście do prowadnic.
Pozostało mi do wykonania połączenie obu pedałów i zamocowani potencjometru (założę suwakowy) no i oczywiście podpięcie wszystkiego razem.
Resztę można sobie pooglądać poniżej na zdjęciach