Autor Wątek: Szukasz joysticka to wpadnij tu  (Przeczytany 350369 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Szukasz joysticka to wpadnij tu
« Odpowiedź #495 dnia: Listopada 19, 2008, 17:16:49 »
Ogólnie się czepiam tylko i wyłącznie dlatego że jak leciałem to samolot mi drgał i to było denerwujące.

A na koniec powiem że technologia albo jakość wykonania stoi bardzo w tyle skoro we wszystkich joyach występuje drganie.

Praktycznie nie ma szans aby te minimalne drgania na osi które występują powodowały jakieś zauważalne drgania samolotu. Być może zobaczysz je patrząc dźwignię przepustnicy w kokpicie, ale to też nie ma wpływu na pracę silnika bo są po prostu za małe.

Widzę zatem dwie opcje, albo twój joystick jest uszkodzony, albo co dużo bardziej prawdopodobne, po prostu nie przywykłeś jeszcze do używania joysticka i to co jest skutkiem braku umiejętności zrzucasz na wadliwy sprzęt.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #496 dnia: Listopada 19, 2008, 17:32:30 »
Jest całe mnóstwo powodów, dla których samolot może drgać i ogólnie "nie lecieć prosto". Jeśli chcesz sprawdzić czy rzeczywiście jest to wina joysticka, najlepiej odpal jakąś strzelankę kosmiczną czy inną prostą gierkę i sprawdź czy tam są podobne objawy.

« Odpowiedź #497 dnia: Listopada 30, 2008, 15:23:13 »
Posiadam takie cudo:

Recenzja: http://gry.onet.pl/28065,1419889,artykul.html
Lukas

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #498 dnia: Listopada 30, 2008, 20:52:54 »
Gwoli ścisłości, tam nie ma Force Feedbacka. Vibration Feedback, czy jakkolwiek to sobie nazwali, ma niewiele wspólnego z FF i to po prostu chwyt marketingowy.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #499 dnia: Listopada 30, 2008, 21:08:21 »
Nie zmienia to jednak tego, iż Speedlink zrobił bardzo przyzwoitą kopię pradawnego Saiteka, która nie dość, że jest tania, to jeszcze jest bardzo używalna :-)

Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

barti612

• Gość
« Odpowiedź #500 dnia: Grudnia 02, 2008, 20:15:23 »
Hejka zainwestowałem trochę w kompa i kupuje SAITEK X52 Pro. Ale mam Windows Vista 32x. Wie ktoś może czy ten kontroler zadziała z Vista. Nigdzie nie piszą. To pilne. 04.12.08 muszę złożyć najpóźniej zamówienie. Dzięki z góry.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #501 dnia: Grudnia 02, 2008, 20:20:32 »
Zadziała.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

rakoczyn

• Gość
« Odpowiedź #502 dnia: Grudnia 07, 2008, 17:41:11 »
Witam. Jestem nowy w te klocki.
Chciałem zapytać szanownych forumowiczów o opinie odnośnie joya Thrustmaster Flight Stick X.
Wygląda dośc ciekawie, nie jest przebajerzony. A produkty Thrustmastera z ogółu stoją na przyzwoitym poziomie.
Ma może ktoś tego drąga?

Teraz latam, a właściwie próbuję latać na pożyczonym Logi Extreme 3D Pro.
Ma już chyba trochę na karku i jedyne co jest precyzyjne to przepustnica i kontrola steru.
Na konfigurację osi X i Y w LockOn muszę za każdym razem poścwięcić kilka minut, a po godzinie latania i tak samolot skręca mimo iż joya nawet w ręce nie mam.

« Odpowiedź #503 dnia: Grudnia 07, 2008, 18:09:38 »

rakoczyn

• Gość
« Odpowiedź #504 dnia: Grudnia 07, 2008, 18:40:41 »
Rozumiem, że drąg jest taki sam w obu tych urządzeniach?

« Odpowiedź #505 dnia: Grudnia 07, 2008, 18:53:00 »
Na to wygląda, nie licząc przycisków po lewej stronie drążka - sądzę, ze jakość wykonania obu jest bardzo zbliżona.

panco3000

• Gość
« Odpowiedź #506 dnia: Grudnia 10, 2008, 19:20:49 »
Czy ktos z Szanownych użytkowników Saitek AVIATORA lata w Lock-On Fl.Cliffs?
Szukam skonfigurowanego profilu tego dżoja pod tą symulację - ewentualnie propozycji ciekawej konfiguracji kombinacji przycisków.

przemekwoj

• Gość
« Odpowiedź #507 dnia: Stycznia 04, 2009, 18:59:36 »
JA kupiłem od kolegi Logitech WingMan Force 3D + FF jednak bez zasilacza bo nie miał. Dałem za niego 15 zł wydawała mi sie okazja to wziąłem. Podłączam i nie działa mi oś Z mówie KUR.A. No cóż rozkręciłem i złożyłem go z bratem o dziwo działa. Mówił, że też go rozbierał, może nie włożył w łoże bolczyka. Teraz działa mi wszystko elegancko tylko denerwuje mnie brak zasilacza, bo nie mam wtedy funkcji FF. A czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaki zasilacz kupić i i volt i ile amperów. 

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #508 dnia: Stycznia 06, 2009, 22:12:31 »
Witam

Czy jest możliwość zainstalowania, a następnie ręcznego wybierania sterowników Joya?
Konkretnie chciałbym mieć zainstalowane w jednym czasie sterowniki dhauzimmera z XDprofilerem oraz SVmappera z orginalnymi sterownikami Saiteka.
XDprofilera używam do Falcona natomiast SVmappera chciał bym używać do FC.

Pozdrawiam Serdecznie.

« Odpowiedź #509 dnia: Stycznia 14, 2009, 13:18:39 »
...A czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaki zasilacz kupić i i volt i ile amperów. 
Google mówi że http://www.wingmanteam.com/files/documents/webfaqs/wmhelp/general_information.htm
MJoy16.googlepages.com
... in the air.