Autor Wątek: Szukasz joysticka to wpadnij tu  (Przeczytany 350885 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rakoczyn

• Gość
Odp: Szukasz joysticka to wpadnij tu
« Odpowiedź #570 dnia: Lipca 06, 2009, 11:43:06 »
Witam wszystkich lotników!

Jestem początkującym wirtualnym pilotem i szukam jakiegoś dobrego, w miarę taniego drążka.
Latam na FS2004, FSX oraz LockOn.

Wertując karty internetu, natrafiłem na kilka modeli:

http://allegro.pl/item678140203_thrustmaster_top_gun_fox_2_pro_dla_pilotow.html
http://allegro.pl/item660685985_saitek_aviator_pc_usb_nowy_na_prezent_f_v_paragon.html
http://www.ultima.pl/Joystick_Thrustmaster_T_Flight_Stick_X/i6935/

Czy jest sens kupowania tego ostatniego? Czy faktycznie będzie on niemal 2 razy lepszy (bo 2 razy droższy) od pierwszego Thrustmastera?

Saitek jest ok, tylko nie podoba mi się brak oparcia na dłoń...

Bardzo proszę o jakąś konkretną radę.

« Odpowiedź #571 dnia: Lipca 06, 2009, 13:39:32 »
Zdaje się że jest podkładka pod dłoń, tylko osobno doczepiana: http://www.neowin.net/forum/index.php?showtopic=673636

rakoczyn

• Gość
« Odpowiedź #572 dnia: Lipca 06, 2009, 14:22:59 »
Dzięki za tą reckę, teraz już wiem, że Saiteka na pewno nie kupie.
W grze pozostają więc dwa Thrustmastery. Czy młodszy Flight Stick X faktycznie jest warty swojej ceny?
Albo inaczej, czy ktoś ma Top Gun Fox 2 Pro, lub Afterburnera 2 (drążki chyba są te same) i może coś o nim powiedzieć?

« Odpowiedź #573 dnia: Lipca 09, 2009, 19:25:37 »
Witam.
Mam dwa Saiteki: pierwszy to Cyborg 3D Force, a drugi to Aviator. Teraz pytanie: czy jest możliwość zainstalowania obu na jednym systemie? Do tej pory latałem na Cyborgu. Aviator to nowy nabytek i przy próbie instalacji wyskoczył komunikat że wykrył starego softa którego należy usunąć. Pozwoliłem mu na to i cieszyłem się nowym nabytkiem. Teraz gdy podłączyłem Cyborga okazało się że nie ma on FFB i jest potwornie "miękki". Praktycznie uniemożliwia to na nim latanie.
 Proszę o pomoc co można z tym zrobić.
ps. Używam dwóch joysticków w różnych miejscach żeby ciągle nie wozić ich ze sobą.
Pozdrawiam.
 Rafał

« Odpowiedź #574 dnia: Lipca 11, 2009, 17:03:05 »
No i się udało pogodzić oba joysticki. Najpierw musiałem zainstalować sterowniki i soft od Cyborg 3D Force, a potem tylko podłączyć Aviatora. System sam go wykrył i wszystko hula jak trzeba.
Aha, nie ma żadnego problemu z utworzeniem własnych profili w obu joystickach.

peter5on

• Gość
« Odpowiedź #575 dnia: Września 15, 2009, 01:13:22 »
Witam znów, jakiś czas temu dokładnie na 33 stronie tego wątku marudziłem na temat mojego pierwszego joysticka jakim był cyborg evo, i niestety stało się... Mój kochany joy znajduje się w stanie sugerującym utylizację jako że potencjometr od steru kierunku całkowicie zwariował po ostatnim czyszczeniu spirolem, na dzień dzisiejszy mam dość potencjometrów więc...

Zakupiłem Thrustmaster T.16000M na tych zachwalanych halach jak tylko go dostanę to wam powiem czy jest dokładny czy nie.  :banan

stig14

• Gość
« Odpowiedź #576 dnia: Września 20, 2009, 07:24:15 »
Zastanawiam się nad Saitekiem ST290 Pro. Może ktoś ma to cudo i podzieliłby się opinią na jego temat?  :001:

Jeszcze jedno: czy joy ma ster kierunku? Jakiś obracany drążek czy coś?

« Odpowiedź #577 dnia: Września 20, 2009, 09:45:02 »
To "cudo" nie ma steru kierunku więc do symulacji lotniczych się nie nadaje. Dozbieraj do zwykłego Saiteka EVO i będziesz zadowolony. Jak poszukasz to nawet Evo Force znajdziesz za 150zł.
« Ostatnia zmiana: Września 20, 2009, 09:50:18 wysłana przez JG300_Paulus »

stig14

• Gość
« Odpowiedź #578 dnia: Września 20, 2009, 11:02:46 »
Evo średnio mi pasuje, wezmę raczej Aviatora. Tylko co z ta podstawką pod dłoń? Czytałem, że nie nadaje się do użytku. Jakoś nie wyobrażam sobie latania bez podstawki.

stig14

• Gość
« Odpowiedź #579 dnia: Września 20, 2009, 11:45:38 »
Wybaczcie 2 posty pod rząd. Znalazłem za niezłą cenę SpeedLinka: http://www.komputronik.pl/index.php/product/33245/Peryferia/Kontrolery-gier/Cougar_Pro_Vibration_Flightstick.html
Podobno jest wytrzymały i dobrze się sprawdza. Do tego świetny uchwyt. Miałem Trusta GM-2500 i bardzo mi pasował.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #580 dnia: Września 20, 2009, 11:54:55 »
Przecież to wygląda jak klon Evo...

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #581 dnia: Września 20, 2009, 12:00:18 »
....i Logitecha.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #582 dnia: Września 20, 2009, 13:26:30 »
Bo to dziecko z nieprawego łoża panny Saitekówny i hrabiego Van der Logitech, ot taki bękart, do którego nikt się nie chce przyznać ;)
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

empeck

• Gość
« Odpowiedź #583 dnia: Września 20, 2009, 13:35:14 »
To ja już bym wolał kupić pannę Saitekównę ;) Latałem trochę na Evo i wrażenia były dobre.

stig14

• Gość
« Odpowiedź #584 dnia: Września 20, 2009, 13:47:45 »
Chyba jednak będzie Saitekówna :002: Z opinii użyszkodników wynika, że mają słabą mechanikę. Evo niezbyt mi się podoba, trochę nie pasuje do Szturmowika. Pomacam go jeszcze u kolegi :001: