Autor Wątek: Szukasz joysticka to wpadnij tu  (Przeczytany 350658 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gottar

• Gość
Odp: Szukasz joysticka to wpadnij tu
« Odpowiedź #645 dnia: Stycznia 19, 2010, 19:46:33 »
Aha. Dziękuję bardzo za pomoc :)
No to w takim razie niebawem dołączę do grona pilotów :]

« Odpowiedź #646 dnia: Stycznia 20, 2010, 18:08:45 »
Przycisków mają tyle samo (jeśli nie liczyć tych do obsługi MFD), oprogramowanie obecnie też to samo (choć profile dwóch wersji x52 chyba nie są wymienne). Różnice między "zwykłym" x52 a x52 Pro wymienione są kilka postów wyżej.

Tosh

• Gość
« Odpowiedź #647 dnia: Stycznia 21, 2010, 18:15:54 »
Co można sensownego kupić w cenie 150zł? Zamówiłem 2 tygodnie temu na Ultimie Aviatora, ale do tej pory nawet go nie wysłali, a patrząc po innych sklepach sytuacja jest podobna. Raczej nie chciałbym kupować na allegro, żeby nie było problemów z gwarancją.

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #648 dnia: Stycznia 21, 2010, 20:33:24 »
Sprzedałem Evo force za 120 zł jakiś czas temu i trochę tęsknię za Force Feedbackiem. To był fajny drąg. X52 jest super precyzyjny ale czy to aż takie ważne?

« Odpowiedź #649 dnia: Stycznia 29, 2010, 13:19:55 »
Witam! Posiadam joystkick Logitech Force 3D Pro i jestem z niego bardzo niezadowolony... Samolot w locie nie zachowuje żadnej płynności, celowanie w przeciwnika to koszmar, co chwile przy skrętach przeciążenia (chociaż wcale mocno za drążek nie ciągnę...). Zmieniałem już milion razy nachylenie i przechylenie ale to prawie nic nie pomaga. Ma ktoś podobne problemy z tym joyem? Chciałbym go sprzedać na allegro i kupić coś lepszego(co w cale nie oznacza droższego) Nie musi mieć FF, byle joy był precyzyjny z wbudwaną przekładnia. Żeby przy celowaniu w przeciwnika gwałtownie nie szarpało w prawo,lewo itd... Co możecie polecić tak do 200zł? Pozdrawiam

« Odpowiedź #650 dnia: Stycznia 29, 2010, 13:43:54 »
Co możecie polecić tak do 200zł?
Ja osobiście polecam Cyborga EVO lub Aviatora. Tym drugim dzięki uprzejmości jednego usera z forum miałem okazje polatać. Całkiem niezły trochę nie stabilnym ale można to obejść dobrze układając lewą rękę na przepustnicach. Precyzja dobra.

A ja też zadam małe pytanie:
Czy opłaca sie kupić X52 sprowadzanego z zagranicy. Mało używany ale jednak gwarancja nie do wyegzekwowania? Cena około 300PLN

« Odpowiedź #651 dnia: Stycznia 29, 2010, 15:22:45 »
cos takiego? niby jest czuły i precyzyjny http://www.allegro.pl/item895080709_nowosc_joystick_saitek_cyborg_evo_force_sklep.html

ten Aviator jest nieco tanszy. Znalazłem nawet nowy za 100zł. Ma podwojna przepustnice, mozna ustawic np zeby na jednej był ciąg a na drugiej skok smigła? http://www.allegro.pl/item891057540_saitek_aviator_xbox_360_pc_nowosc.html

sam nie wiem którego wybrać?
« Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2010, 15:30:43 wysłana przez Pierdyl »

« Odpowiedź #652 dnia: Stycznia 29, 2010, 17:07:15 »
Miałem na myśli zwykłego EVO bez FF

Ten Aviator z linku wyżej to wersja PC&XBOX - ja osobiście wolałbym wersje stricte PC z tym czerwonym przełącznikiem trybów.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2010, 17:13:01 wysłana przez Pan_B »

Offline Ronald

• *
  • LOv1.12a FS2002
« Odpowiedź #653 dnia: Stycznia 29, 2010, 17:12:43 »
Witam, jeżeli ktoś szuka joya do 150 zł, co polecam Saitek Cyborg X
http://www.allegro.pl/listing/search.php?string=saitek+cyborg+x&from_showcat=1&category=0
Kolega kupił niedawno i jest naprawdę świetny. Następca Cyborga Evo, posiada dwie przepustnice. Jedyna wada to fakt, że jego rękojeść z powodu możliwości regulowania pod dłoń, nie jest sztywna i posiada minimalne luzy.
Zapomniałbym, joy posiada też "myszkową" rolkę, pod którą można podpisać np. klapy.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #654 dnia: Stycznia 29, 2010, 18:30:39 »
No ja Xa kupiłem jako zapas do X45.
Wszystko ładnie, super, regulacje, 2 przepustnice, rolka itp ale nie te cholerne luzy.
Są między oparciem dłoni, a stikiem. Nawet całość poskręcana na maxa nie pomaga.

« Odpowiedź #655 dnia: Stycznia 31, 2010, 13:34:54 »

Schmicht

• Gość
« Odpowiedź #656 dnia: Stycznia 31, 2010, 13:40:47 »
a o jakich łuzach mowa?
Luzach - jeżeli już.

Nie licz na to, że dostaniesz odpowiedź typu "kup to i to", masz cały wątek o tym joy na forum - przeczytaj i zdecyduj.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #657 dnia: Lutego 25, 2010, 14:07:45 »
Witam, od ponad roku latam na Aviatorze i jestem dość zadowolony, ale powoli zaczynam myśleć nad czymś nowym. Zastanawiam się tylko, czy jest w ogóle sens się przesiadać na cokolwiek jak patrzę na obecną ofertę.

Za rozsądną cenę to można teraz kupić używane X45 i to w zasadzie tyle, bo z innych HOTAS pozostaje tylko Thrustmaster, ale nie ma ani trymerów, ani tylu guzików co Aviator po zastosowaniu profili. Cyborgi jakoś mnie odrzucają, zresztą to w sumie chyba to samo co AV8R :P \

Rozważałem kupno X52, ale 500 za gałę to wciąż ciężka myśl do strawienia. Myślicie, że w ogóle jest sens zmieniać gałę? I czy używka X45 to dobry pomysł? A może ktoś poleci coś innego w rozsądnej cenie co jest awansem z Aviatorka?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #658 dnia: Lutego 25, 2010, 14:38:01 »
Jakiś czas temu dokupiłem sobie Satek Throttle quadrant, i muszę przyznać że to bardzo udana inwestycja. Zabawka nie jest strasznie droga, bardzo dobrze sprawdza się w RoF i FS'ach, dodatkowe wajchy się przydają i lepiej pasują do starszych maszyn niż kosmiczna przepustnica od X52 :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #659 dnia: Lutego 25, 2010, 20:33:54 »
Myślałem o tym, ale nie mam gdzie tego zamontować. Masz rację jeśli idzie o te kosmiczność X52, Saitek w ogóle jakoś nie umie robić gustownego sprzętu, wszystko co wypuszcza poza Aviatorem wygląda jak dicho z lat 80-tych.