Autor Wątek: Szukasz joysticka to wpadnij tu  (Przeczytany 350775 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Szukasz joysticka to wpadnij tu
« Odpowiedź #1395 dnia: Października 20, 2016, 17:04:54 »
Dziękuję trzeba było zmienić opcję Rudder z Joy_RZ na Joy_RX
Ale bajka jest teraz :D

Jeszcze jedno.
Przepustnicę mam chyba działającą na odwrót. Bo Jak mam ją max do siebie to dopalacze się aktywują w su27. A to chyba max od siebie powinno być...

---EDIT---
Znalazłem odwrócenie. Działa jak talala.

Szkoda tylko że niemożna zassać konfigu gdzieś bo ustawianie wszystkiego samemu jeszcze do każdego samolotu to KATORGA.

« Odpowiedź #1396 dnia: Października 21, 2016, 10:12:42 »
Zrobisz raz i z bani. Tylko zrób sobie zapisów configuracji. Po jakiejś zwałce kompa lub gry szybko sobie przywrócisz ustawienia. Ja ma trooszkę więcej przycisków, a jak zrobię nastepne panele to bedzie już ich z 200 szt he he he. Jeden joy mnie nie dobije raczej, mimo że ma 52-czy 56 przycisków.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #1397 dnia: Listopada 06, 2016, 19:51:46 »
Mam problem z Ravcore Javelin. Też tak macie że jak joy jest podłączony do PC to nie działa wygaszacz ekranu?
Też wykrywa go wam w systemie jako urządzenie wskazujące usb?

« Odpowiedź #1398 dnia: Listopada 07, 2016, 18:48:54 »
A zainstalowałeś sterowniki? Podłączenie do PC to nie wszystko. Z joyem powinna być jeszcze płyta ze sterami a jak nie to i tak można na 100% pobrać ze strony producenta.

« Odpowiedź #1399 dnia: Listopada 07, 2016, 22:10:25 »
Cześć,
czy któryś z posiadaczy Jevelina mógłby mi sprawdzić jaką ten joy ma faktycznie rozdzielczość?

VKB Gladiator ma 16 bitów, tymczasem w manualu do Javelina jest...

3. Resolution: Adjust the Resolution 8-12 bits
(256/512/1024/2048/4096 step)

Gdyby ktoś był tak miły i napisał jakie wartości (+/- 4096 czy +/- 32767) widzi po wejściu w "Panel Sterowania -> Urządzenia i drukarki -> Ustawienia kontrolerów gier -> Właściwości -> Ustawienia -> Kalibracja -> Dalej/Dalej/Dalej -> Wyświetl nieprzetworzone dane" to byłbym bardzo wdzięczny.

« Odpowiedź #1400 dnia: Listopada 10, 2016, 23:41:00 »
Cześć, Ravcore ma 12 bit - 4096 kroków

« Odpowiedź #1401 dnia: Listopada 11, 2016, 09:46:41 »
Hej,
wielkie dzięki za odpowiedź :-)

« Odpowiedź #1402 dnia: Grudnia 03, 2016, 19:30:02 »
Witam i pozdrawiam wszystkich jako nowy użytkownik forum  :D

Mam pewien problem, otóż niedawno nabyłem joystick Ravecore Javelin. Gram głównie w War Thundera, jest to mój pierwszy tego typu sprzęt. Sprawa wygląda tak, że joystick działa, udało mi się go skalibrować ale gdy uruchamiam WT gra cały czas mi się przycina. Gdy odłączę joystick z portu wszystko działa tak jak powinno. Co może być tego przyczyną? Joystick na pewno jest sprawny bo na innym komputerze sprawdzałem i w WT było wszystko ok.

« Odpowiedź #1403 dnia: Grudnia 04, 2016, 21:23:10 »
Zainstalowałem metalowy spust, otrymałem go od VKB.

Slaw, też połamałem u siebie spust, jak załatwiłeś sobie metalowy spust?

SkedaR, miałem podobny problem z myszką kiedyś i okazało się że płyta główna była słaba, coś tak jakby komuter co chwile odświeżał porty USB w poszukiwaniu sprzętu. Może zmień porty USB lub może jakieś sterowniki nowsze...

« Odpowiedź #1404 dnia: Grudnia 11, 2016, 20:18:10 »
Ok, problem rozwiązany. Usunięcie i ponowne zainstalowanie gry pomogło.

Co z tym metalowym spustem, jak go zdobyć?

« Odpowiedź #1405 dnia: Grudnia 19, 2016, 15:24:50 »
Taka ciekawostka, bardziej do salonów gier czy na jakieś eventy niż do domowego latania, ale wrażenie mogą być ciekawe :) 

http://fly-motion.eu/en/

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1406 dnia: Grudnia 19, 2016, 16:26:40 »
Zwłaszcza po sześciu piwkach :evil:

« Odpowiedź #1407 dnia: Grudnia 19, 2016, 22:17:05 »
Zwłaszcza po sześciu piwkach :evil:

To by się sprawdziło z googlami VR, tylko bawimy się z pustym żołądkiem :).

« Odpowiedź #1408 dnia: Stycznia 14, 2017, 17:35:23 »
Witam serdecznie,
mam pytanie odnośnie tego Ravcore Javelin, intersuje się układem sterowania dual-joystick jako że głównie latam w space symulatorach, gdzie 6 osi mi nie starcza.
Czy ktoś wyczytał jakieś info czy można podpiąć 2 Joysticki i komputer wykryje je jako dwa rózne urządzenia z opcją podpięcia pod nie zupełnie niezależnych od siebie osi?
Wiem że Thrustmaster T.16000M ma taką opcję dzięki programu TARGET ale Ravcore zdecydowanie bardziej mnie przekonuje jeśli chodzi o jakość wykonania, już pal licho że ma nieco mniej czuły sensor. Swoją drogą ktoś porównywał czułość tych dwóch joyów?
Pozdrawiam ciepło ;)

« Odpowiedź #1409 dnia: Stycznia 24, 2017, 00:11:38 »
Cześć,
Stałem się niedawno posiadaczem Javelina i pojawił się problem.
Mianowicie używając go do latania w Condorze nie mam możliwości odwrócenia kierunku działania przepustnicy, której używam do obsługi hamulców aerodynamicznych. Pozycja minimalna odpowiada schowanym hamulcom,  zaś maksymalna hamulców otwartym. Chciałbym ustawić przepustnicę tak aby działała dokładnie na odwrót. 
Może Ktoś zna  jakiś inny sterownik lub zewnętrzny program zmieniający przypisanie przyciskow/osi joysticka?
Z góry dzięki.