Cześć wszystkim,
Naoglądałem się filmików Grim Reapers, gdzie chłopaki w naprawdę widowiskowy sposób latają misje kooperacyjne. Stwierdziłem "Ja też tak chcę". Jako że chłopaki mają zbyt wygórowane wymagania, abym mógł im czasowo sprostać (rodzina, praca, dom, te tematy) zastanawiam się, czy nie dało by się na rodzimym polskim podwórku nie spróbować latania w takim formacie. Obecnie, z tego co widzę, lata się głównie jedni na drugich.
Wykorzystałem czas świąteczno-noworoczny, aby pobawić się edytorem i popełniłem taką oto misję:

Republika Ludowa Krasnolandii przypuszcza inwazję na Demokratyczną Republikę Smerferii.
Na chwilę obecną wiadomo, że z Krasnolandii nadciąga kolumna czołgów i pojazdów opancerzonych w bliżej nieokreślonej ilości, ale nie ma wątpliwości, co do tego, że Smerferia została zastana z opuszczonymi spodniami. Terenów nadgranicznych broni jedynie garść piechoty z kilkoma BWP i okazjonalnym T-55/T-72.
Poza kolumną pojazdów na siły Krasnolandii składają się dwie baterie artylerii zlokalizowane na wzgórzu za opuszczonym lotniskiem Sochi - Adler, które stanowią priorytetowy cel. Nic nie wiadomo na temat sił powietrznych, jakie Krasnolandia przeznaczyła do tej akcji, ponad to, że ich obecność nie ulega wątpliwości.
Jedyna nadzieja na odparcie ataku leży w lotnictwie Smerferii.
Tyle słowem wstępu.
Misja powinna potrwać około 50 minut max - w takim czasie kolumna powinna dotrzeć do sztabu Smerferii. Zniszczenie sztabu = game over.
W mojej ocenie, aby wszystko miało ręce i nogi potrzeba 4-6 graczy. Misja jest kooperacyjna, czyli potrzeba zarówno pilotów do SEAD, CAS i CAP.
I teraz najważniejsze, to znaczy czy w ogóle są chętni do polatania w takiej formie? Jeżeli znajdzie odpowiednia ilość osób - czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi, czy łącze 100Mbit wystarczy do uciągnięcia 4-6 ludzi? A także na ile obciążające dla sprzętu jest postawienie serwera tej wielkości? Pytanie oczywiście kieruje przede wszystkim do ekipy z =OPS=, bądź co bądź macie doświadczenie w tej kwestii

.
Pozdrawiam.