Autor Wątek: Odp: F-O Battle for Balkans 4.33.4  (Przeczytany 2070 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Poko

• Gość
Odp: F-O Battle for Balkans 4.33.4
« dnia: Stycznia 07, 2018, 09:59:37 »
Wiem, widziałem u Archera na liście. 43 zdyscyplinowanych graczy na raz. Co taką rzeszę ciągnie do tego stareńkiego sima, jeśli grafika ziemi ssie, czemu to właśnie tam latają prawdziwi piloci wojskowi? Tego koledzy z DCS'a nigdy nie zrozumieją, dopóki będą przywiązywać uwagę do tych błahostek - to jak ożenić się głupią blondynką, której uroda i tak szybko minie, a głupota tylko się pogłębi. :|

Offline B3rNO

• *
  • B3 all day
    • http://www.youtube.com/user/b3rno
Odp: Odp: F-O Battle for Balkans 4.33.4
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 07, 2018, 12:26:10 »
"Głębokie" przemyślenia Poko.  ;D No ale trudno się z tym nie zgodzić. Od siebie dodam, że żaden inny symulator nie dostarcza mi takiej dawki emocji i adrenaliny jak Falcon (a z niejednego pieca chleb jadłem ;)). Żaden inny nie wyzwala we mnie takiej chęci bycia lepszym niż wczoraj, gorszym niż jutro.
Reasumując - zwykłych zjadaczy chleba "jarają" błyskotki, figura i tona tapety na twarzy, a "Elita" dostrzega głębszy obraz.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 07, 2018, 14:38:27 »
Tego koledzy z DCS'a nigdy nie zrozumieją, dopóki będą przywiązywać uwagę do tych błahostek - to jak ożenić się głupią blondynką, której uroda i tak szybko minie, a głupota tylko się pogłębi.

Głębokie" przemyślenia Poko.  ;D No ale trudno się z tym nie zgodzić. Od siebie dodam, że żaden inny symulator nie dostarcza mi takiej dawki emocji i adrenaliny jak Falcon (a z niejednego pieca chleb jadłem ;)). Żaden inny nie wyzwala we mnie takiej chęci bycia lepszym niż wczoraj, gorszym niż jutro.
Reasumując - zwykłych zjadaczy chleba "jarają" błyskotki, figura i tona tapety na twarzy, a "Elita" dostrzega głębszy obraz.

Co to za bzdury...  :evil:
Od kiedy konkretny sim, albo grafika decyduje o tym, że ktoś jest elitarny?  ;D A Ił, a ROF, a elitarność w cywilnym, simowym lataniu? Proponuję iść na dwór spotkać się z kolegami bo znów skończy się na rażeniu prądem po simowym KIA.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 07, 2018, 15:10:08 »
bo znów skończy się na rażeniu prądem po simowym KIA.
Aż się łezka w oku zakręciła. ;D
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Poko

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 07, 2018, 16:15:40 »
Od kiedy konkretny sim, albo grafika decyduje o tym, że ktoś jest elitarny?  ;D A Ił, a ROF, a elitarność w cywilnym, simowym lataniu? Proponuję iść na dwór spotkać się z kolegami bo znów skończy się na rażeniu prądem po simowym KIA.
A to Ty piszesz o brunetkach i rudych ;). Nie bój żaby - na motywie z "Wirtualnej Wojny" się nie skończy. Za kogo ty nas masz? Proponuję nie robić takich wywodów "jaki to ja jestem życiowy, jeżdżę na rowerze i chodzę do aeroklubu" i skrótowo zakładać, że z nas straszne no-life'y ;). W realu robię różne rzeczy, a rower to też moja druga miłość, więc "nie podszczypuj", k?
« Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2018, 16:28:41 wysłana przez Poko »

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 07, 2018, 16:57:32 »
Hę? Jakie skrótowo? Napisałem wprost co myślę nie dokładając pierdół w stylu
"jaki to ja jestem życiowy, jeżdżę na rowerze i chodzę do aeroklubu"
.
Nie chodzę do aeroklubu bo nuda i teraz nie jeżdżę, bo zimno. :) Podszczypuję bo mamy rok 2018 i F4 przestał już być tym jedynym kilka lat temu. Wylatane mamy pewnie tyle samo godzin w F4, bo stawiam, że pamiętasz czasy OF, AF, RV i pomniejszych modów, więc sam dobrze wiesz, że jedni idą pełną parą na przód kiedy inni ledwo drepczą w miejscu. I tak, DCS nie ma dynamicznej kampanii!!  :evil:  Ale też nie ma losowo generowanych uszkodzeń w przypadku trafienia np 7,62...
Aha i żeby nie było -  jeszcze w grudniu 2017 leciałem kilka misji w nowym "starym" Izraelu.

Offline B3rNO

• *
  • B3 all day
    • http://www.youtube.com/user/b3rno
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 07, 2018, 17:24:38 »

Dołącz do Eskadry mówili... będzie fajnie mówili.....  :evil:

http://il2forum.pl/index.php?topic=15616.0

Hę? Jakie skrótowo? Napisałem wprost co myślę nie dokładając pierdół w stylu .
Nie chodzę do aeroklubu bo nuda i teraz nie jeżdżę, bo zimno. :) Podszczypuję bo mamy rok 2018 i F4 przestał już być tym jedynym kilka lat temu. Wylatane mamy pewnie tyle samo godzin w F4, bo stawiam, że pamiętasz czasy OF, AF, RV i pomniejszych modów, więc sam dobrze wiesz, że jedni idą pełną parą na przód kiedy inni ledwo drepczą w miejscu. I tak, DCS nie ma dynamicznej kampanii!!  :evil:  Ale też nie ma losowo generowanych uszkodzeń w przypadku trafienia np 7,62...
Aha i żeby nie było -  jeszcze w grudniu 2017 leciałem kilka misji w nowym "starym" Izraelu.

A propos chodzenia całą parą na przód..ostatnio były przeceny na ACE COMBAT :evil:

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 07, 2018, 17:30:06 »
Fakt. Tamta ekipa jeszcze lata/gra razem. Więc w jakimś sensie wszystko się udało.

A co do Ace Combat, co idzie całą parą? Nie rozumiem co masz na myśli.

Edit.
Wy mnie chyba nie zrozumieliście. Nie piję do Was tylko tego staroświeckiego przeświadczenia, że F4 to tylko eksperty latają. Kiedyś za czasów FC, starego Ił i innych "pro" simów (żebyś mi tu B3rNO nie wklejał gierek) F4 miał wszystko, można było planować, klikać, patrzeć jak się samo dzieje itp. Dlatego na nim się wychowałem.
I ja rozumiem, że można być Elitą bo eskadra należy do Elity na świecie, albo być Elitą bo kozacko się jedzie typów w dgf bez tracka, a później z trackiem. Albo kręci filmy - ten z Ił wyszedł nawet spoko. To jest elita. Nie dziadek BMS w 2018. To jest co najwyżej weteran. I tylko weterani mają tyle zapału żeby to jeszcze ciągnąć. Elita ćwiczy dalej i szuka klolejnych wyzwań. W innych teatrach. Np Gruzja - 313.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2018, 17:40:08 wysłana przez syringe »

Poko

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 08, 2018, 10:16:13 »
@Syringe - latałeś sporo na Falcon-Online? Chyba nie, więc może nie wiesz o jaki klimat mnie i B3rNO chodzi. Trudno szukać tego w innych simach. Wiem, że jest "Blue Flag" w DCS wymuszającym podobną dyscyplinę jak na F-O, ale przez inny pomysł na UI (np. brak możliwości planowania trasy z biegu na mapie i wgranie jej do DTC) trudno zaimplementować tam stricte te same rozwiązania. Latałem równocześnie i w LockOna/F4 i w BMS/DCS i dalej uważam, że daleko czemukolwiek do klimatu F-O. Dlatego Ty nam tu mówisz o "staroświeckim przeświadczeniu, że F4 to tylko eksperty latają", a my mówimy o "F4 + Falcon-Online". To żadne staroświeckie przeświadczenie i mówię to już po przesiadce mojej eskadry na DCS'a. Skąd powiedz mi znów taka popularność F-O w takim razie?
Wiele też sam sobie zaprzeczasz w swoich postach – nie wiem po co był w takim razie ten zapis, jeśli nie pijesz do nas:
Proponuję iść na dwór spotkać się z kolegami bo znów skończy się na rażeniu prądem po simowym KIA.
Na dworze na rower za zimno (jak sam napisałeś), na nartach/snowboardzie nie pojeżdzę, łyżw nie trawię. Wolę robić to co lubię. Nie lubię takich tekstów. Troszkę przesadziłeś i nie wiem po co...

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 08, 2018, 10:32:41 »
Bardzo bym prosił o zaniechanie głupich wojenek, bo temat poleci do kibla. Chcecie dyskutować o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą, dyskutujcie. Ale prosiłbym bez "głupich blondynek", celnych porównań, wszystko rozumiejącej elity i wysyłania ludzi na rowerek, bo się posypią kolorki.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 08, 2018, 13:38:58 »

Co taką rzeszę ciągnie do tego stareńkiego sima, jeśli grafika ziemi ssie, czemu to właśnie tam latają prawdziwi piloci wojskowi? Tego koledzy z DCS'a nigdy nie zrozumieją, dopóki będą przywiązywać uwagę do tych błahostek - to jak ożenić się głupią blondynką, której uroda i tak szybko minie, a głupota tylko się pogłębi. :|

Poniosło Ciebie Poko, każdy lata jak lubi bo to kwestia gustu. Jedni lubią wojskowy dryl, przepisy, konspekty inni realizują swoje pasje i doskonalą się w sztuce bojowego wykorzystania środowiska gry. Gdzie i czemu piloci wojskowi latają to już należy do zagadnień bardziej psychologicznych niż militarnych. Są tak wyszkoleni, że nie będą czuli się dobrze w haotycznym obrzucaniu ziemniakami z którego my na ten przykład w =OPS=, mamy kapitalną zabawę. Czy to czyni z nas kiepskich pilotów, raczej nie. Sami zrozumieliśmy jak wysoki poziom reprezentujemy, kiedy to na serwer wchodzi swieże mięsko, próbujące latać misję w/g wyuczonych standardów.
Kończy się to disconnect'em po 2 lub 3 zestrzeleniach. Najwytrwalsi mogą się poszczycić członkostwem w =OPS=.

Co do kobiet, także się nie zgodzę.
Uroda przemija? Może po 30 latach intensywnego używania, ale z kobietami jest jak z migami 29, drobny tunnig i nadal w powietrzu zachwycają. Można mieć tępą piękną blondynkę albo inteligentną szarą urzędniczkę. Pierwsza, dobrze poprowadzona, przez 30 lat będzie w twoim życiu wspaniałą odskocznią (kosztowną, ale jednak wspaniałą), której ciężko będzie się oprzeć po wyczerpującym locie, a zyskuje się zjawiskowe przeżycia.
 Druga, będzie zmorą od której latanie, będzie ucieczką. Miałem takie i takie, udało mi się w końcu zdobyć kobietę, która ma w sobie, obie cechy z przewagą (na tą chwilę) pięknej blondynki. Koszty są ogromne, 25 lat straconego życia na poszukiwania ideału , kasy nie liczę, po co się dołować.
 My nie krytykujemy was i tego samego oczekujemy od was, odrobiny sympati i szacunku. Zawsze jesteście miło widziani na naszych serwerach, nie oczekujcie jednak taryf ulgowych.
To tak po krótce, bo troszeczkę się zapędziłeś.
 Bez urazy
« Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2018, 14:13:55 wysłana przez Mekki »

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 08, 2018, 16:28:09 »
My nie krytykujemy was i tego samego oczekujemy od was, odrobiny sympati i szacunku.

Gwoli ścisłości poglądy jednej osoby niekoniecznie odzwierciedlają poglądy wszystkich członków VFA-313. Co nie zmienia faktu że zdobywanie mistrzostwa w jak to nazwałeś "obrzucaniu się ziemniakami" mnie osobiście specjalnie nie interesuje i raczej nie będę częstym gościem na Waszych serwerach, prosiłbym bardzo nie doszukiwać się tutaj braku szacunku. :) Daleko mi do tego.
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

Poko

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 08, 2018, 16:35:38 »
Spoko – wszystko wyjaśnione na privie. Wyjaśniłem, że "blondyna" to Eagle Dynamics, które przygotowując swój sim stoi w rozkroku między realizmem, a arcadem. Wszyscy po obu stronach na to narzekamy. Super, że pracują nad złożonymi systemami, ale zapominają o innych rzeczach, dzięki którym ci latający realistycznie mogliby w pełni rozwinąć skrzydła. Jeśli kogoś uraziłem to najmocniej przepraszam w swoim imieniu – tak jak napisał Lukas to była tylko moja prywatna opinia. To absolutnie nie było o żadnych chłopakach z naszego forum ;D – broń Boże! No co Wy? Każdy może mieć różne podejście do wirtualnego latania. Spiąłem się później na coś innego.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 08, 2018, 18:41:27 »
Wilk doskonale ujął sprawę.
Są chłopcy, którzy lubią różne przebieranki - na `poważnie` robią to wojskowi i duchowni, tzn. nie tylko noszą odzież roboczą, ale też wyjściową z błyskotkami dla lansu przed kolegami - oraz to, że uwielbiają jak im się mówi co i kiedy mają robić (na komendę). Do tego niektórzy mają flyersy i... czasami skórzane spodnie z wyciętymi pośladkami. O gustach nie będę dyskutował i szanuję drylla, którego mają piloci F4.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 09, 2018, 00:31:50 »
Lubię rzucać ziemniakami, czy to w zamek na trzy-czte-ry, czy chaotycznie w walący się szałas - ważne, że trafiam. A czy ktoś mojego ziemniaka nazwie kartoflem, czy pyrą... Jak to mówią "Nikt tu nikogo nie trzyma na siłę, wręcz przeciwnie".
« Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2018, 09:35:44 wysłana przez Mekki »
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)