No działa ten 2.5

Mesh robi robotę w tym sensie, że po powrocie z Xplane no to da się latać bez psioczenia na kanciaste góry.
Największy plus to oczywiście drzewa- nie sprawdzałem kolizyjności drzew, ale zrobiłem sobie lądowanie "confined area" w lesie koło rzeczki, no i jest klimat

Cały czas mi żal, że UH-1H i Mi-8 nie ma wyciągu (winch) i możliwości podbierania rannych na nim (tzn Mi-8 ma, ale nie działa

). Teraz takie akcje ratunkowe w górach to by była bajka! Tekstury "takie se" (Barthek zrobił lepsze), ale zima wygląda na prawdę ładnie! Płynność- gorzej niż 1.5.8, ale nie o to chodzi w 2.5. Ja tylko śmigłowcami latam, jest super postęp jeśli chodzi o scenerię. Nie mówiąc o możliwości "chowania się" za drzewami.
Dobra robota ED!
PS. Sprawdziłem z ciekawości jak to jest z tym silnikiem UH-1H i jego limitami, bo ludzie na forum ED narzekają, że 2 sekundy przekroczenia limitów i silnik się pali. Ja tam sobie z premedytacją przeciążałem silnik no i rzeczywiście się w końcu się poddał, musiałem lądować z autorotacją, ale zajęło to chwilę. W każdym razie Belsimtek potwierdzili, że popełnili błąd przy symulowaniu tego elementu i będzie naprawione, możliwe że aktualizacja będzie wypuszczona wraz ze stabilną wersją 2.5!