Autor Wątek: DCS: World 2.5 (wersja stabilna)  (Przeczytany 46378 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: World 2.5...(wersja stabilna)
« Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 30, 2018, 22:40:24 »
Czyli co pany i panewki niemożliwe stało się możliwe, ten merge był jak ciągle uciekający punkt na horyzoncie że tak to ujmę. Ja niestety nie mogę zagrać bo jestem poza granicami kaczystanu ale czekam na wasze foty lub filmiki.

« Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 30, 2018, 23:11:10 »
Ile ja żem się tego naszukał, masakra, ale w końcu znalazłem. Widzę, że sporo osób nagle chciałoby przejść z wersji Stable na Open Betę a dalej na nowe 2.5. Już wielokrotnie pisałem jak to zrobić, więc wklejam PRZYKŁAD z w sumie dość niedalekiej przeszłości. Myślę, że warto by to też gdzieś przykleić żeby nie zginęło.
1. Wejdź w folder DCS'a i znajdź folder "bin",
2. Kliknij na niego LEWYM PRZYCISKIEM MYSZY JEDEN RAZ tak aby się zaznaczył,
3. Przytrzymując LEWY SHIFT kliknij PRAWYM PRZYCISKIEM MYSZY, i znajdź opcję "otwórz okno polecenia tutaj" albo "Otwórz tutaj okno programu PowerShell",
4. Zależnie od tego co masz wcześniej, jeżeli PowerShell'a to na początek wpisz w nim "cmd" i kliknij "ENTER" a następnie tą komendę (można zrobić kopiuj, wklej) DCS_updater.exe update 1.5.7.9891@openbeta, jeśli okno polecenia to wpisz tylko komendę podaną wyżej i kliknij "ENTER", powinno zacząć pobierać aktualizację do najnowszej Open Bety.

P.S. Należy tylko pamiętać żeby nie wpisać dokładnie tej komendy która jest w przykładzie wyżej, bo zostanie pociągnięta aktualizacja do wersji z przykładu.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 30, 2018, 23:20:05 »
Dla mnie to jest niepojęte. Mam już 61% i dalej idzie taki sam UP jak i DL (0-2.0 w porywach) jak na początku. Zawsze myślałem, że jak się coś rozpropaguje przez t., to przyspiesza, a tutaj nawet to ED potrafiło spier****ć. Jak oni to robią?!? Nie można tego było dać jako zwykłego linku do torrentów, tylko przez jakiś posrany downloader z obciążeniem...

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 30, 2018, 23:22:18 »
Jakby k...mać nie wiedzieli, że tak będzie.

« Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 30, 2018, 23:22:35 »
Panowie, czy ktoś już ustawiał JSGME pod 2,5 ?  Bardzo długo mieli strukturę plików...
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 30, 2018, 23:23:01 »
Ja zapuściłem DL i sobie przez noc będzie leciało. A co do samego 2.5, proszę bardzo, TRAILER :evil:.

https://youtu.be/ZzVW9315ur0

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 30, 2018, 23:27:01 »
Pewnie gdzieś kupili serwer w promo, pierwsze 30 dni gratis, a potem już będzie leciało samo od juzerów.  :P Mnie zaskakuje, że UPload mam ok 300 kb/s, a mogłoby być znacznie więcej, tylko, że nikt nie chce... widać każdy już ma  :x.

« Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 30, 2018, 23:37:39 »
Chwilę polatałem i mam mieszane uczucia. Wydajnościowo nie jest źle, ale jakiś skok mega w grafice to dla mnie nie jest... Patrze z poziomu heli.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 30, 2018, 23:38:12 »
Ile ja żem się tego naszukał, masakra, ale w końcu znalazłem. Widzę, że sporo osób nagle chciałoby przejść z wersji Stable na Open Betę a dalej na nowe 2.5. Już wielokrotnie pisałem jak to zrobić, więc wklejam PRZYKŁAD z w sumie dość niedalekiej przeszłości. Myślę, że warto by to też gdzieś przykleić żeby nie zginęło.
P.S. Należy tylko pamiętać żeby nie wpisać dokładnie tej komendy która jest w przykładzie wyżej, bo zostanie pociągnięta aktualizacja do wersji z przykładu.
Bardzo przydatne i szkoda, że wcześniej tego nie znalazłem. Tylko jedna uwaga

DCS_updater.exe update 1.5.7.9891@openbeta

Raczej napisałbym

TYLKO DLA POWERSHELL (Win 10) DCS_updater.exe update x@openbeta gdzie x= najnowsza wersja open bety (x to nie jest obecnie zainstalowana wersja, tylko docelowa).
Dla Win 10 ja bardziej bym polecał :
-> run-> cmd-> ścieżka do \bin dla DCS World i reszta jak poniżej (nie trzeba się bawić w szukanie wersji jaką chcemy zainstalować)

(Wiersz Poleceń) DCS_updater.exe update @openbeta

« Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 30, 2018, 23:49:53 »
Zapomniałem dodać tego wcześniej. Tutaj jest link do tematu na forum ED gdzie jest tabela/lista z wersjami i modułami. Przydatne kiedy właśnie chcemy zainstalować coś przez updater. Po prostu robimy to co zwykle. Wiersz poleceń, dcs_updater install "x", szukamy na liście odpowiedni "kod" i wpisujemy w miejsce "x"

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=114030

« Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 31, 2018, 00:16:56 »
No więc tak, jak na pierwsze spotkanie z DCS 2,5 to jestem całkiem zadowolony, co mnie troszkę zaskoczyło. Gra chodzi dość płynnie, kokpity warto jeszcze dopracować ale jest już lepiej. Misja =OPS=Polonez ruszyła po zapisaniu jej ponownie w edytorze, bez ruszania jednostek. No i jestem pozytywnie zaskoczony FLIR-em w A-10C - to zaskakujące ale widać cele na ziemi :) . Co najważniejsze, cały mini kokpit działa, Freetrack też. Do tej pory znaleziony błąd, to dym z rakiet AGM-65 Maverick, "wpada" do kokpitu A=10C.
Oczywiście dotyczy to Kaukazu, innych map nie sprawdzałem.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2018, 00:28:39 wysłana przez =OPS=padonis »
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 31, 2018, 00:30:14 »
Morze z góry wygląda ładnie ale z bliska robi się dziwnie zielone, pewnie glony :D

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 31, 2018, 00:46:34 »
Naprawdę nikt nie zauważył, że w opracowaniu są mapy Syrii, Afganistanu i inne?

https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=3372116&postcount=1
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 31, 2018, 01:14:29 »
Naprawdę nikt nie zauważył, że w opracowaniu są mapy Syrii, Afganistanu i inne?

https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=3372116&postcount=1

Kusch, a nie przyszło Ci do głowy, że z okazji urodzenia 2.5, po kilkuletniej ciąży, chłopaki ten, tegez i trochę ich poniosło? ;-)

« Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 31, 2018, 02:17:53 »
No działa ten 2.5 ;)

Mesh robi robotę w tym sensie, że po powrocie z Xplane no to da się latać bez psioczenia na kanciaste góry.
Największy plus to oczywiście drzewa- nie sprawdzałem kolizyjności drzew, ale zrobiłem sobie lądowanie "confined area" w lesie koło rzeczki, no i jest klimat :) Cały czas mi żal, że UH-1H i Mi-8 nie ma wyciągu (winch) i możliwości podbierania rannych na nim (tzn Mi-8 ma, ale nie działa ;) ). Teraz takie akcje ratunkowe w górach to by była bajka! Tekstury "takie se" (Barthek zrobił lepsze), ale zima wygląda na prawdę ładnie! Płynność- gorzej niż 1.5.8, ale nie o to chodzi w 2.5. Ja tylko śmigłowcami latam, jest super postęp jeśli chodzi o scenerię. Nie mówiąc o możliwości "chowania się" za drzewami.

Dobra robota ED!

PS. Sprawdziłem z ciekawości jak to jest z tym silnikiem UH-1H i jego limitami, bo ludzie na forum ED narzekają, że 2 sekundy przekroczenia limitów i silnik się pali. Ja tam sobie z premedytacją przeciążałem silnik no i rzeczywiście się w końcu się poddał, musiałem lądować z autorotacją, ale zajęło to chwilę. W każdym razie Belsimtek potwierdzili, że popełnili błąd przy symulowaniu tego elementu i będzie naprawione, możliwe że aktualizacja będzie wypuszczona wraz ze stabilną wersją 2.5!