Moje wrażenia po kilku godzinach lotów bardzo pozytywne. Nowa/stara mapa nabrała świeżego wyglądu, teraz pasuje do reszty lokacji. Od czasu pojawienia się 2.2 zrezygnowałem z latania w 1.5.xx, więc powrót na Kaukaz cieszy mnie bardzo. Graficznie ładnie, może liczyłem na większą zmianę jeśli chodzi o tereny zabudowane, ale nie jest źle. Lasy, rzeki, woda, pola, drogi, mosty itp. wyglądają dobrze. Ilość drzew przytłacza w pozytywnym znaczeniu tego słowa, wreszcie latanie śmigłami nabierze sensu. Kokpity super, nie ma efektu zbyt jasnych/ciemnych miejsc, HUD czytelny, miód malinka. Wydajnościowo jest super, na moim sprzęcie mam sztywne 60 klatek. Dla sprawdzenia klatek odpalam sobie misję 'Battle' dla Ka-50 - jest tam sporo jednostek i wcześniej zdarzały się przyciachy - teraz ich nie ma. Opcje graficzne wszystko na max, z wyjątkiem depth of field, MSAA w grze x2. Cieszę się, bo wreszcie odpalę dostępne dla Kaukazu kampanie. Ogólnie zmiany w dobrą stronę, zaczyna to wszystko mieć ręce i nogi.