Autor Wątek: F/A-18C oraz Persian Gulf pierwsze wrażenia  (Przeczytany 12030 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
Odp: F/A-18C oraz Persian Gulf pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 01, 2018, 22:59:43 »
Ja tankowałem bez autopilota z KC-130 i S-3 - bez problemu. Z KC-135 BDA nie chce się połączyć. Wam się udało?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 01, 2018, 23:05:19 »
KC-135 ma buga. Nie dziala tu.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 02, 2018, 07:56:59 »
A tak z ciekawosci, jak ktos ma dobrze opanowanego Hariera chyba bez problemu odnalazl sie w kabinie Horneta? Oba wnetrza sa bardzo podobne lacznie z rozmieszczeniem przelacznikow (nawet UFC przed nosem identyko prawie). Ciekawe na ile te same systemy rozwiazali tak samo. Harrierem malo sie bawilem. Moze po M2000C...
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 02, 2018, 13:19:28 »
Wczoraj i przedwczoraj trochę polataliśmy Poloneza i dochodziło do walk F-18 vs Su-27. Jest dobrze, przynajmniej na razie. F-18 zachowuje się jak normalny samolot, w przeciwieństwie do F-15C, i po trafieniu rakietą doznaje uszkodzeń, a nawet bardzo często spada. Podobnie trafienie z działa odnosi skutek. Jest to naprawdę miły akcent w całym tym zamieszaniu, że nie dostaliśmy 15++, a samolot, z którym da się walczyć. Carpe diem, bo pewnie ED tego tak nie zostawi...

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 02, 2018, 14:25:41 »
W rękach dobrego pilota (jest takich kilku) F-18 góruje nad Su-27 w bliskiej walce manewrowej dynamiką manewru, wznoszeniem i stabilnością. Sam się o tym przekonałem (ja w Su-27). Moim zdaniem, obok Miraża może być najtrudniejszym przeciwnikiem, bo jakoś z F-15 mi łatwiej idzie. No ale wszystko zależy od tego jak się wchodzi w walkę i kto ma początkową przewagę - efekt wielu składników.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 02, 2018, 14:37:58 »
F-15 w porównaniu z F-18 to nadświetlny pociąg pancerny, który nie musi nic robić oprócz delikatnych zmian kursu, żeby walczyć na swoich zasadach. F-18 manewruje nie lepiej niż M-2000C, i problemem nie jest siedzenie mu na ogonie, tylko celownik Su-27, który - przy manewrującym na tle ziemi celu - skacze po całym HUD, a niestety 27 nie ma szpreju podobnego do 15, że jak do ciebie wali, to masz efekt wchodzenia w prędkość warp ze Star Treka, tylko, że w odwrotnym kierunku. Ja osobiście uważam, że w sytuacji kiedy niebiescy mają i Mirage i F-18 należy w ogóle zrezygnować na serwerach dogowych z F-15C, bo to rzeczywiście samolot, który już nijak nie przystaje do obecnych standardów. Od razu odpowiadam na zarzut: redsi nie mają nic oprócz Su-27, który był downgardowany, co ED samo przyznało.

Tako rzecze,
Zaratustra 

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 02, 2018, 17:55:57 »
Proszę nie odbierać mi mojej zabawki :). Co prawda ostatnio częściej latam Su-27, ale orzełkiem też lubię. A szerszenia nie mam i na razie nie zamierzam kupować tak niedorobionego produktu. Mirka muszę od nowa opanować.
Co do meritum, to prawda, że celowanie w Su-27 do manewrującego celu to niezła zabawa, że można się porzygać, a kierowcy F-18 będą mieli coraz lepszego skilla.

« Odpowiedź #22 dnia: Października 09, 2018, 16:52:25 »
Jak w tej chwili wygląda wykończenie „sierszenia” ?
Jest to w miarę skończony produkt? W sensie posiada już TGP, radar A-G i Harmy, czy dalej to tylko latające tekstury?
Pytam bo mam chrapkę na mapę zatoki a jest promocja teraz.
Śmigłowce nie mogą latać - są po prostu tak brzydkie, że ziemia je odpycha.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Października 09, 2018, 17:07:17 »
Jak w tej chwili wygląda wykończenie „sierszenia” ?
Jest to w miarę skończony produkt? W sensie posiada już TGP, radar A-G i Harmy, czy dalej to tylko latające tekstury?
Pytam bo mam chrapkę na mapę zatoki a jest promocja teraz.
Nie. Radar nie ma nawet TWS. Zaraz powinni dodać JHMCS.

« Odpowiedź #24 dnia: Października 09, 2018, 17:47:21 »
Trochę lipa, pół roku od hucznej premiery, a nic nie drgnęło, chyba, że wyszli z założenia, że moduł sprzedany i pora wsiąść się za kolejny... :evil:
Może lepiej kupić kocura, ten będzie bez mapy ale za to pewnie skończony.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Października 09, 2018, 17:54:57 »
Dawno chyba wszyscy do tego przywykliśmy, nie? Czyli wybierasz między modułem w połowie dokończonym (przynajmniej wiadomo w jakim jest stadium), a "kocurem w worku"? ;)

« Odpowiedź #26 dnia: Października 09, 2018, 18:00:13 »
No mam dylemat... chociaż jak mnie doświadczenie nie myli po „ołówku” i Viggenie to tam powinno być ciut lepiej. Ale z drugiej strony zatoka...

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Października 09, 2018, 18:13:22 »
Airman, to może pomyśl tak, jak kupisz, to będziemy mogli latać nad Zatoką, bo tak zwykle stawia się Kaukaz ze względu m.in. na Ciebie i Twoje braki.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Października 09, 2018, 18:13:55 »
Osobiście brałbym Horneta + zatokę, bo już są dostępne. Zatoka na pewno się przyda, a do Horneta niemal co dwa tygodnie wychodzą jakieś patche. Trudno znaleźć inny moduł, który trzyma takie tempo rozwoju. Jeśli i tak planujesz w przyszłości zakup osiemnastki to bierz śmiało.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #29 dnia: Października 09, 2018, 18:26:14 »
Trochę lipa, pół roku od hucznej premiery, a nic nie drgnęło, chyba, że wyszli z założenia, że moduł sprzedany i pora wsiąść się za kolejny... :evil:

Drgnęło, drgnęło, nie chcesz wiedzieć w jakim stanie był Hornet pół roku temu. :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"