Autor Wątek: Odp: Zapowiedzi i patche  (Przeczytany 4146 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Odp: Zapowiedzi i patche
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 30, 2018, 17:59:20 »
Jeszcze nie rzuciłem się leczniczo ze schodów wystarczająco wiele razy,  aby wydawać pieniądze na dodatkowe badziewie ze świńskiego raju ...
Wystarczy, że w podstawkach mam tego w nadmiarze ;-)

Ramm.

Dostałem go za darmo.

« Odpowiedź #16 dnia: Maja 30, 2018, 18:05:32 »

Jak miałeś dostać jak to swoja maszyna była ;)

Co do ŁaGG-a to słynął z tego, że ciężko go było ubić. Latając zaś FW-190 też można w grze sporo przyjąć, a i Bf-109 też jakiś super delikatny nie jest. Można się przyczepiać jedynie do tego, że sowieckie samoloty mają tam osiągi jak egzemplarze na próby państwowe.

Grałeś w ogóle quick misje ? Można wziąć aliancki samolot, przeciwko samolotowi alianckiemu.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 30, 2018, 20:11:58 »
Grałeś w ogóle quick misje ? Można wziąć aliancki samolot, przeciwko samolotowi alianckiemu.
Chyba kogoś tu żart minął bokiem.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #18 dnia: Maja 30, 2018, 20:41:54 »
Chyba kogoś tu żart minął bokiem.

Nie wyczułem żartu, ponieważ akurat w BoX'ie, naprawdę jest trudno dostać PK po ruskiej stronie.

Zresztą, nie ma co żartować bo przegięcie ruskich maszyn (nawet czołgów), jest żałosne. Lagg 3 potrafi wytrzymać długą serie przez oś symetrii samolotu, a pilot wciąż żyje...
« Ostatnia zmiana: Maja 30, 2018, 20:57:01 wysłana przez SturmovnikPL »

« Odpowiedź #19 dnia: Maja 30, 2018, 21:14:19 »
Zresztą, nie ma co żartować bo przegięcie ruskich maszyn (nawet czołgów), jest żałosne. Lagg 3 potrafi wytrzymać długą serie przez oś symetrii samolotu, a pilot wciąż żyje...

janhazel wyjaśnił już w czym tkwi problem: http://il2forum.pl/index.php/topic,17991.msg359729.html#msg359729

Po prostu ŁaGG czy Jak w tej grze nie mają odpowiednio "wyczulonych" tyłków (bo mają zbiorniki paliwa w skrzydłach) w przeciwieństwie do Bf-109 czy FW-190 które to zbiorniki paliwa mają pod kabiną i atakowanie od 6-tej przynosi lepsze efekty.

Gra po prostu ze względów technicznych nie liczy jak zachowują się pociski wewnątrz kadłuba nieprzyjacielskiego samolotu, a tylko sam fakt trafienia w poszycie (hitboxy). Twórcy nie mogą też podkręcać czułości tych hitboxów, bo kończyłoby się tym, że prostopadłe trafienie ŁaGG-a w ogon kończyłoby się jego eksplozją (hitbox nie wie jak leci pocisk tylko reaguje na kontakt).

« Odpowiedź #20 dnia: Maja 30, 2018, 22:06:43 »
A to dziwne, bo jak latam 109, to i PK z 800 metrów wyłapać to nie problem.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 06, 2018, 14:32:34 »
janhazel wyjaśnił już w czym tkwi problem: http://il2forum.pl/index.php/topic,17991.msg359729.html#msg359729

Po prostu ŁaGG czy Jak w tej grze nie mają odpowiednio "wyczulonych" tyłków (bo mają zbiorniki paliwa w skrzydłach) w przeciwieństwie do Bf-109 czy FW-190 które to zbiorniki paliwa mają pod kabiną i atakowanie od 6-tej przynosi lepsze efekty.
Gra po prostu ze względów technicznych nie liczy jak zachowują się pociski wewnątrz kadłuba nieprzyjacielskiego samolotu, a tylko sam fakt trafienia w poszycie (hitboxy). Twórcy nie mogą też podkręcać czułości tych hitboxów, bo kończyłoby się tym, że prostopadłe trafienie ŁaGG-a w ogon kończyłoby się jego eksplozją (hitbox nie wie jak leci pocisk tylko reaguje na kontakt).

Ok, wyjaśnienia janhanzel'a trzymają się kupy, ale nic nie wnoszą do PK.
Bo jak wyjaśnisz powiązania "hitboxów" pilotów ?? Ruscy mieli zbroje na sobie, a niemiaszki w pidżamach latali ??
Dlaczego latając na G14 co drugi atak na peszkę kończy się PK (w dodatku z absurdalnych kątów przy dużej szybkości i małych odległości), a w Spice już nie ??
Latam G14  i Spitem w taki sam sposób, podejścia do celu wykonuję tak samo, więc problem tkwi w samej konstrukcji nie strzelca peszki, tylko Spita (a ogólnie - maszyn "red").

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 06, 2018, 15:31:30 »
Może dla różnych samolotów  AI strzelec w bombowcu ma przypisany inny cel w jednym przypadku jest to pilot w innym skrzydło ? Zdarzyło mi się coś takiego kiedy to samo AA  zabijało mi pilota w E-7 a w F-4 traciłem ster kierunku .

« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 06, 2018, 19:11:13 »
Wprawdzie rzadko w single gram przeciwko Pe-2, ale nie przypominam sobie za bardzo sytuacji z PK. Zwykle - przy braku szczęścia - kończy się u mojego FW-190 podziurawionym skrzydłem lub uszkodzonym silnikiem (wyciek oleju na owiewkę). Przy czym podchodzę do Peszki od tyłu na mocy bojowej (1,32 ata) lub awaryjnej (1,42 ata) i staram się strzelać już z dystansu odkładając właściwą poprawkę oraz nie lecieć samemu po prostej, a przede wszystkim nie zbliżać się zanadto, bo Pe-2 jest szybki i nie można go łatwo wyprzedzić (czyli skrócić czas oddziaływania radzieckich wkm-ów).

Zauważyłem za to zmianę w drugą stronę jeśli chodzi o niemieckich strzelców. Nie wiem przy okazji którego patcha się to pojawiło, bo uwielbiam FW-190 i ciągle nim latam, ale teraz atak na np. He-111 przy użyciu MiG-3 ze standardowym uzbrojeniem (2 x 7,62 + 12,7) to czyste samobójstwo. Niemieccy strzelcy walą bardzo celnie. Tak samo jak w Bf-110. Kiedyś można było bezkarnie testować uzbrojenie na Bf-110, a teraz wyjście w jego górną półsferę to proszenie się o kłopoty.

Odnośnie PK to zdarzyło mi się ostatnio kilka razy w walce z sowieckimi myśliwcami, że ginąłem natychmiast w sytuacji w której miałem przeciwnika na ogonie i wychylałem głowę poza płytę pancerną żeby zobaczyć jak daleko się znajduje - i bardzo mi się to podoba.

« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 06, 2018, 19:21:33 »
Trochę za mocno ta dyskusja zdryfowała od tematu wątku ... :P

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 06, 2018, 21:31:10 »
Trochę za mocno ta dyskusja zdryfowała od tematu wątku ... :P

Święte słowa.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"