Autor Wątek: Cyberpunk 2077  (Przeczytany 62063 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Cyberpunk 2077
« Odpowiedź #255 dnia: Grudnia 12, 2020, 19:33:43 »
Qrld poszedl droga prezesa.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #256 dnia: Grudnia 12, 2020, 20:38:48 »
Zazdroszczę wrażeń. Z mojej strony po zakupie, w czwartek wieczorem, włączyłem pobieranie danych gry, przed chwilą licznik strzelił 63 GB, i już myślałem, że zanurzę się w przepastnym świecie wykreowanym przez CDP, ale niestety gra zamiera po odtworzeniu animacji wstępnej. No to se myślę - włączę sprawdzanie plików gry. I wyskoczyła aktualizacja: 33GB po łączu 0,8MB/s... No jasny szlag. Ale postęp pokazuje, że 180MB to 3% przychodzącej paczki, więc całość zamknie się w ok. 6GB... W każdym razie chyba dzisiaj nie pogram.  :066:

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #257 dnia: Grudnia 12, 2020, 20:52:41 »
Na konsole wchodzi jakiś mega patch... Jak jest tak, jak na PC, to byłby to chyba piąty, nie? Dzielnie patchują tam w tym CD Projekcie. Szacun.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #258 dnia: Grudnia 12, 2020, 20:57:02 »
Ja tę grę dłużej pobieram, niż większość produkcji przechodzę  ???
Jak tak pójdzie, to do świąt nie ujrzę nawet menu głównego.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #259 dnia: Grudnia 12, 2020, 21:57:20 »
Ja tę grę dłużej pobieram, niż większość produkcji przechodzę  ???
Jak tak pójdzie, to do świąt nie ujrzę nawet menu głównego.

A to skąd Ty pobierasz? Mi na GOG te 60 parę coś tam poszło chyba w 30 minut. Steam też ma raczej dobre serwery. Na obu platformach miałem 20-25 Mb/s i tak też było tu (mam łącze wcale nie jakieś szybkie, raczej dolna granica dzisiejszych czyli - 200 Mb/s).
Sprawdź sobie swoje łącze tu https://www.speedtest.pl/. No chyba, że na komórce, to nie wiem ;).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #260 dnia: Grudnia 12, 2020, 22:10:04 »
Ja lecę po kablu z dawnej TPSA :D. Uroki życia na prowincji. Myślałem nawet, żeby se wykupić pakiet LTE i pociągnąć siecią komórkową, ale takie atrakcje tu też nie docierają z wystarczającą wydajnością. Zostanie opcja wziąć dysk do roboty i se pobrać. Ale to po weekendzie. Z ciekawostek, jednak licznik na GOG się myli, i te 33GB trzeba pociągnąć (to po sprawdzeniu spójności struktury plików).
No nic, jednak dokończę czytać biografię Władka Palownika.

« Odpowiedź #261 dnia: Grudnia 12, 2020, 22:17:10 »
(mam łącze wcale nie jakieś szybkie, raczej dolna granica dzisiejszych czyli - 200 Mb/s).
Ja mam na wsi radiówkę 8 Mb/s, w nocy 10. Co Ty możesz wiedzieć o cierpliwości... ;P
Dwie nocki mi ściągało CP na GOGu.
Opcji innej nie mam w zasadzie, ale przynajmniej MSFS wyrabia z takim łączem.

Ogólnie, to nie przeżywać. To tylko gra.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

qrdl_logos

• Gość

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #263 dnia: Grudnia 13, 2020, 01:41:44 »
Ja mam na wsi radiówkę 8 Mb/s, w nocy 10. Co Ty możesz wiedzieć o cierpliwości... ;P

I jeszcze narzekasz? 6 Mb/s. Nie chcesz wiedzieć, ile CoD ściągałem :).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #264 dnia: Grudnia 13, 2020, 08:37:11 »
Jak zrozumialem zarzut byl na serwer gdzie gra lezy, a nie na swoje lacze, jak tak to inna sprawa ;). Wiem cos o tym bo teraz przez pol roku mieszkalem gdzie indziej, gdzie z zasiegiem tez bylo krucho.

www.yoyosims.pl

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #265 dnia: Grudnia 13, 2020, 09:02:12 »
@ophiuchus

Niech Ci to do głowy nie przychodzi, LTE to gówno. Wiem bo mam.

Po C2077 pojadę do rodziców albo teściów ;-) Albo do kolegi, jak za starych dobrych czasów gdy chodziło się "na komputer" a potem "na internet".

« Odpowiedź #266 dnia: Grudnia 13, 2020, 12:12:37 »
Zwycięstwo! Czytałem na gol-u, że wątek fabularny można zrobić w 20 godzin, więc gra pobierała mi się dłużej niż jej sugerowany czas przejścia :D. Ale są też plusy, na moim ośmioletnim złomie chodzi całkiem znośnie, i wygląda wystarczająco dobrze, by nie czuć dyskomfortu (i5-2400, gtx970, ssd, 32gb ram, z domyślnych opcji zmieniłem widok na 100 i jakość tekstur na najwyższe). Chyba odzwyczaiłem się od takich absorbujących produkcji, bo czuję znużenie po 90 minutach grania, a dopiero dotarłem do miasta (jako włóczęga).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #267 dnia: Grudnia 13, 2020, 13:02:07 »
Te 20h to żaden czas sugerowany, to czas na samą fabułę wątku głównego zdaje się i to jeszcze spiesząc się, znam sytuację, że ktoś gra już 170h i końca nie uświadczył. No ale w RPG, to raczej nie chodzi o to by robić jakiś speed runner? ;>
Zresztą mają też być DLC, pierwsze darmowe w przyszłym roku, a potem jakieś większe, więc pewnie tu można będzie liczyć na 200h gry +.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #268 dnia: Grudnia 13, 2020, 19:24:58 »
OK, obejrzałem trailer więc może odczucia mam inne od gracza, który już gra, ale nie wiem czym tu się podniecać? Grafika taka sobie, polski dubbing na typowo, czyli bez klimatu i wczucia się - przynajmniej te dialogi z trailera były mega sztuczne, gra aktorska na poziomie Grażynki z Klanu. Gdyby ktoś mi próbował sprzedać grę na podstawie trailera to w życiu bym nie kupił. Nie, ażebym miał w ogóle taki zamiar, ale po prostu nie wiem skąd ten hype na tę grę...

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #269 dnia: Grudnia 13, 2020, 19:28:13 »
OK, obejrzałem trailer więc może odczucia mam inne od gracza, który już gra, ale nie wiem czym tu się podniecać? Grafika taka sobie, polski dubbing na typowo, czyli bez klimatu i wczucia się - przynajmniej te dialogi z trailera były mega sztuczne, gra aktorska na poziomie Grażynki z Klanu. Gdyby ktoś mi próbował sprzedać grę na podstawie trailera to w życiu bym nie kupił. Nie, ażebym miał w ogóle taki zamiar, ale po prostu nie wiem skąd ten hype na tę grę...

Świetnie, że się z nami podzieliłeś, że nie masz i nie kupisz. Naprawdę tego nam brakowało, twojej wiarygodnej opinii  :evil:.