Ciekawostka: trwa review bombing Death Stranding na PC, bo do gry dodane zostały darmowe akcesoria z Cyberpunka. Ludzie są dziwni czasami...
Masz na myśli Metacritic? Ta strona to totalne dno - zarówno jeśli chodzi o recenzje branżowe (z reguły zawyżone, albo wprost kupione) jak i "użytkowników" (właśnie ze względu na proceder review bombing). Tylko ocena na Steam ma dla mnie jakąś wartość, bo filtry dają możliwość odsiania skrajnych głosów. Co ciekawe u graczy, którzy spędzili co najmniej 5h w grze ilość pozytywnych ocen wynosi 86%.
Niestety myślę, że dla CDPR w oczywisty sposób ta premiera jest poniżej oczekiwań i to delikatnie mówiąc. Teraz dużo pracy przed nimi by jakoś wyjść z tego z twarzą. Dla wielu osób stracili miano rycerza na białym koniu i ostatniej ostoi prawości w branży gier video. "Coming: when it's ready" jakoś zabawnie brzmi z dzisiejszej perspektywy.
A odnośnie Death Stranding, to może jakieś podziękowanie od Kojimy, bo miał być w grze jako postać chyba.
Po tym poście Jaschy chyba już wszystko rozumiem, tzn. dlaczego nie narzekam. Ja jestem prawie kompletnym noobem w tej kategorii gier bo jak czytam jego post to nie rozumiem o czym on pisze i co mu się nie podoba.
Przepraszam za ilość makaronizmów w tym wpisie. Powiem szczerze, że też do końca nie jestem pewny co mi się nie podoba i dlaczego. Ale wiem, że coś mi tam w tej grze nie gra.

Teraz na przykład próbuję dojść do tego jak poprawnie grać w formie skradanki. Bo nawet nie ma opcji by komuś kosę wsadzić w plecy. Jak próbuję robić strzał w banię z tłumikiem, to jeden nie starcza i zaczyna się rozpierducha.
A odnośnie kiepskiego ragdoll, o którym już pisałem - to przykład z dziś:
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2324431310To nie jest jakiś odosobniony przypadek. Często mi ciała padają w jakiś dziwny sposób. Krew i rany na ciele również kiepsko wyglądają jak na dzisiejsze czasy.
PS. Odnośnie memów z CP2077 absolutnie urzekł mnie ten:
https://www.youtube.com/watch?v=sQDtCKl0BWoKreatywni ludzie są.