Autor Wątek: Cyberpunk 2077  (Przeczytany 62081 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Cyberpunk 2077
« Odpowiedź #360 dnia: Grudnia 17, 2020, 22:40:47 »
Z tego co czytałem, to są 3 zakończenia + 2 bonusowe.

A czy jest Nowa Gra+ czy trzeba zaczynać od zera?
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #361 dnia: Grudnia 17, 2020, 23:15:12 »
I się zaczęły spojlery. Powinno się za jaja wieszać, a piszą, że NPC niekumate...

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #362 dnia: Grudnia 17, 2020, 23:19:04 »
Ciekawostka: trwa review bombing Death Stranding na PC, bo do gry dodane zostały darmowe akcesoria z Cyberpunka. Ludzie są dziwni czasami...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #363 dnia: Grudnia 18, 2020, 00:23:48 »
Ciekawostka: trwa review bombing Death Stranding na PC, bo do gry dodane zostały darmowe akcesoria z Cyberpunka. Ludzie są dziwni czasami...

Masz na myśli Metacritic? Ta strona to totalne dno - zarówno jeśli chodzi o recenzje branżowe (z reguły zawyżone, albo wprost kupione) jak i "użytkowników" (właśnie ze względu na proceder review bombing). Tylko ocena na Steam ma dla mnie jakąś wartość, bo filtry dają możliwość odsiania skrajnych głosów. Co ciekawe u graczy, którzy spędzili co najmniej 5h w grze ilość pozytywnych ocen wynosi 86%.

Niestety myślę, że dla CDPR w oczywisty sposób ta premiera jest poniżej oczekiwań i to delikatnie mówiąc. Teraz dużo pracy przed nimi by jakoś wyjść z tego z twarzą. Dla wielu osób stracili miano rycerza na białym koniu i ostatniej ostoi prawości w branży gier video. "Coming: when it's ready" jakoś zabawnie brzmi z dzisiejszej perspektywy.

A odnośnie Death Stranding, to może jakieś podziękowanie od Kojimy, bo miał być w grze jako postać chyba.

Po tym poście Jaschy chyba już wszystko rozumiem, tzn. dlaczego nie narzekam. Ja jestem prawie kompletnym noobem w tej kategorii gier bo jak czytam jego post to nie rozumiem o czym on pisze i co mu się nie podoba.

Przepraszam za ilość makaronizmów w tym wpisie. Powiem szczerze, że też do końca nie jestem pewny co mi się nie podoba i dlaczego. Ale wiem, że coś mi tam w tej grze nie gra. ;) Teraz na przykład próbuję dojść do tego jak poprawnie grać w formie skradanki. Bo nawet nie ma opcji by komuś kosę wsadzić w plecy. Jak próbuję robić strzał w banię z tłumikiem, to jeden nie starcza i zaczyna się rozpierducha.

A odnośnie kiepskiego ragdoll, o którym już pisałem - to przykład z dziś:

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2324431310

To nie jest jakiś odosobniony przypadek. Często mi ciała padają w jakiś dziwny sposób. Krew i rany na ciele również kiepsko wyglądają jak na dzisiejsze czasy.

PS. Odnośnie memów z CP2077 absolutnie urzekł mnie ten:

https://www.youtube.com/watch?v=sQDtCKl0BWo

Kreatywni ludzie są. :evil:

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #364 dnia: Grudnia 18, 2020, 07:48:06 »
Fantastyczna dyskusja :-)
Codziennie rano we fabryce, zanim racznę przykręcać śrubki odpalam sobie kompa i czytam watek o CP77.
Nie kupiłem tego i nie zamierzam, bo to nie jest typ gry jaki lubię. Zresztą nawet jakbym kupił (ze względu na uniwersum - przyszłość i szeroko pojęta sf bedąca w kregu moich lietrackich zainteresowań) to nie wiem jakim cudem znalazłbym czas aby w to pograć, bo latanie w iła i kampienie w Call of Duty zajmuje mi już całkiem sporą część wieczora. A spać mimo wszystko trzeba :-D
Ale piszcie więcej, po lekturze tego wątku świat wydaje się mniej ponury ;-)

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #365 dnia: Grudnia 18, 2020, 08:27:22 »
Ten Kojima jest w CP, a i coś z CP jest teraz w tym dziwnym Death Stranding. Co do ragdoll'i - o to chyba najtrudniej mieć pretensję. Chyba w każdej grze zdarza się ciałom upaść przedziwnie, ja na to za bardzo nie zwracam uwagi. Albo że NPC idzie w miejscu, bo się zatnie. To takie rzeczy w grach to jak brakujący sznurek do snopowiązałek, niby nie powinno być tego problemu, ale całe dziesięciolecia jest. Taki lajf.

OT: Ramm, nie spodziewałem się jednak. Zawsze miałem cię raczej za człowieka Battlefield'ów a nie CoD. :(
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #366 dnia: Grudnia 18, 2020, 08:31:06 »
Oj. Dobrze, że u nas odsetek osób z PS4 wynosi chyba 0 ;), a przynajmniej nikt się nie chwali.

Zarząd CD PROJEKT S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej jako „Spółka”) przekazuje do publicznej wiadomości decyzję Sony Interactive Entertainment (dalej jako “SIE”) dotyczącą usunięcia do odwołania cyfrowej wersji gry Cyberpunk 2077 ze sprzedaży z PlayStation Store. Decyzja podjęta została po konsultacjach Spółki z przedstawicielami SIE dotyczących umożliwienia realizacji zwrotu gry osobom które zakupiły ją w wersji cyfrowej poprzez PlayStation Store i chciałyby dokonać jej zwrotu. Wszystkie dotychczas sprzedane poprzez PlayStation Store cyfrowe egzemplarze gry pozostają dostępne do użytkowania przez dotychczasowych nabywców. Gracze mogą niezmiennie nabywać pudełkową wersję gry w sprzedaży bezpośredniej lub wysyłkowej. Zarówno cyfrowe, jak i fizyczne kopie gry nieprzerwanie objęte będą wsparciem i otrzymywać będą przyszłe aktualizacje od Spółki.
Zarząd Spółki zdecydował o podaniu w/w informacji do wiadomości publicznej w formie raportu bieżącego w związku z potencjalnym znaczeniem tej informacji dla decyzji inwestycyjnych inwestorów.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #367 dnia: Grudnia 18, 2020, 08:42:54 »
Ehhh... No to szykuje się kolejny ciekawy dzień na giełdzie...

W świetle tej informacji, mimo że dotyczącej tylko konsol Sony, można już oficjalnie ogłosić premierę CP2077 jako katastrofę. :(

Brakuje jeszcze tylko by Microsoft dołączył.

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #368 dnia: Grudnia 18, 2020, 09:14:48 »
3) Walka w tej grze jest... dziwna... mam momenty gdy potyczki są świetne - szybkie, brutalne, intensywne i takie gdzie jest się wręcz zniesmaczony. Próbuję dojść do tego co za to odpowiada i te wujowe chyba są wtedy gdy mam na tyle silnych przeciwników (albo słabą broń), że gra zamienia się w klasyczny "bullet sponge shooter", czyli walę w jednego gościa 2-3 magazynki, dorzucam 2 granaty, jeszcze pół magazynka i leży. Serio? To nie da się zrobić RPG bez takiego syfu? Gra przypomina pod tym względem normalnie The Division od You-be-soft'u. Żeby to w miarę zneutralizować musimy wiec cały czas podnosić paramatery broni (patrz punkt wyżej).

Tego się najbardziej boję... szkoda, że nie poszli drogą pierwszego Deus Ex bo gąbki na pociski kompletnie rozwalają świat gry. Tak samo levelowanie broni - o ile w Borderlands byłem w stanie przymknąć na to oko, to we wspomnianym przez Ciebie The Division sprawiło, że grę po prostu odpuściłem. HK416 na 4 poziomie ma mniejszy DPS niż HK416 na 7 poziomie. Plażo, proszę.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #369 dnia: Grudnia 18, 2020, 09:18:19 »
Jak się wymaksujesz to jednym strzałem będziesz mordował. Musisz przecierpieć początek ;).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #370 dnia: Grudnia 18, 2020, 09:23:07 »
Problem w tym, że w The Division chęci nie starczyło by się przez początek przebić ;)

Może lepiej poczekać na modderów.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #371 dnia: Grudnia 18, 2020, 09:24:26 »
Brakuje jeszcze tylko by Microsoft dołączył.

Nie sądzę, na starych XBox idzie pograć i nie ma takiej tragedii. Coś za to z Sony nie mogą się dogadać, może poszło o te zwroty (ponoć komunikat nie był uzgadniany z Sony wcześniej i tych szlag trafił, dlatego zwrotów nie przyjmują i mówią by czekać na patche). Walka korporacji. Kurs już odrabia na szczęście. Może na koniec dnia będzie w okolicy zakończenia z wczoraj. Oby ;).

Jak się wymaksujesz to jednym strzałem będziesz mordował. Musisz przecierpieć początek ;).

O. Grasz, masz?

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #372 dnia: Grudnia 18, 2020, 09:35:11 »
Maksowanie broni, ale o co chodzi... W innych RPG'ach nie dziwi przecież, że masz miecze na różnych levelach. Albo łuki. :) Albo dodajesz im jakieś runy, kamienie i inne takie, by im dodać trochę punktów. Taki urok konwencji.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #373 dnia: Grudnia 18, 2020, 09:57:22 »
@Yoyo

Nie mam, ale oglądałem jakąś losową recenzję, chyba na arhn.eu i tam o tym wspominali. Póki co bardziej mnie kręcą szmatoloty niż to. O zakupie pomyślę dopiero jak będzie GOTY za 59zł. Natomiast podoba mi się ta gównoburza i kociokwik z każdej strony. jakby co najmniej pińcet+ zabrali :D.

CDP będzie musiał wypić to piwo z żabą, które sobie sam naważył i jeszcze szeroko się uśmiechać przy tym :P. Ostatnio podobna akcja była z Falloutem 76 chyba i No Man's Sky :D.

Dla poluźnienia gumki: https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=236348397921222
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2020, 10:02:49 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #374 dnia: Grudnia 18, 2020, 10:15:24 »
E, to myślałem, że po cichaczu sobie tu pykasz ;D

Chyba dziś ten patch 1.05? Znaczy czas w sumie do niedzieli sobie dali.

www.yoyosims.pl