Autor Wątek: Pierwsze wrażenia  (Przeczytany 10224 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 14, 2019, 11:32:54 »
Ja próbuje przejść przez cold start, ale to jakiś kosmos... tak skomplikowanego samolotu w DCS jeszcze nie było.

To coś dla mnie. Cold starty bardziej mnie rajcują niż samo latanie :).

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 14, 2019, 11:38:03 »
Nie mam kocurka, i się pytam o co chodzi?

Walkman :)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 14, 2019, 12:08:34 »
To coś dla mnie. Cold starty bardziej mnie rajcują niż samo latanie :).

Właściwie problem jest bardziej z tym że treningowe misje są niezbyt dobrze skonstruowane. Zamiast przejść krok po kroku, wszystko jest pokazane na raz. 2/3 tekstu nawet nie mieści się na ekranie VR.

Cóż, trzeba przeczytać ten manual. :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #18 dnia: Marca 14, 2019, 14:23:10 »
Jeszcze bardziej rozwijając temat Walkmana, chodzi o to że HeatBlur dał możliwość puszczania muzyki bezpośrednio w grze przez właśnie "Walkmana" jak to nazwali. Wychodzi na to że pilot ma przy sobie też MP3 ;).

« Odpowiedź #19 dnia: Marca 14, 2019, 19:44:54 »
Warto dla średnio zainteresowanego tym modułkiem? W sensie czymś ujmuje? Wiem to emocje teraz, ale wykrzeszcie troszkę subiektywnej oceny.
« Ostatnia zmiana: Marca 14, 2019, 20:00:01 wysłana przez KosiMazaki »

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 14, 2019, 19:48:41 »
Warto dla średnio zainteresowanego tym modułkiem ?

Warto. Moduł klasa sama w sobie.

« Odpowiedź #21 dnia: Marca 14, 2019, 21:08:40 »
Zimny start nie odbiega skomplikowaniem od innych modułów. 80% czynności do wykonania to testy, i faktycznie, gdy robi się "zgodnie z książką", to trzeba powtórzyć trening wielokrotnie, ale "szybko i brudno" można się nauczyć całkiem sprawnie. Uruchomienie z podpowiedziami RIO gdy jesteśmy na fotelu pilota to wspaniała sprawa.
Przyznam, że nie próbowałem jeszcze uruchomić samolotu z pozycji obsługi uzbrojenia, ale też ludzie piszą na forum producenta, że jest bug uniemożliwiający przebrnięcie przez to, spowodowany jakąś wadą kneeboard.
Ogólnie jestem pod dużym wrażeniem jakości modułu, nawet jak na wczesny dostęp. Wypada o wiele lepiej niż MiG-19 czy, niepomiernie przecież prostszy, Christen Eagle.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #22 dnia: Marca 14, 2019, 21:29:57 »
Wykonanie jest na najwyższym poziomie, na pewno najbardziej dopracowany moduł do DCS w dniu premiery, a może i w ogóle. Tylko niektórzy że słabszymi komputerami skarżą się, że fpsy zżera.

Ale to bardzo skomplikowana maszyna. Rozruch to jedno, a latanie i walka,  zwłaszcza w pojedynkę bez człowieka w tylnej kabinie, to co innego. Najbardziej przypomina mi w DCS Viggena, jeśli lubisz takie klimaty, brać w ciemno.
« Ostatnia zmiana: Marca 14, 2019, 21:40:52 wysłana przez some1 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #23 dnia: Marca 15, 2019, 12:34:42 »
Dla wszystkich miłośników podłączania fizycznych paneli poprzez Arduino: trwa już tworzenie profilu pod DCS-BIOS. Pierwszy hebelek już jest :)
https://github.com/dcs-bios/dcs-bios/commit/4f45a69e90de8cb17b9b254bd79dd03bac4e2e5c

« Odpowiedź #24 dnia: Marca 15, 2019, 12:52:36 »
Zgadzam się z "some1": najlepiej dopracowany moduł w dniu premiery.
Samolocik rewelacja.
Jedyny minus to zwiechy przy wychodzeniu z DCS do pulpitu.

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #25 dnia: Marca 15, 2019, 13:08:14 »
Czy oświetlenie zewnętrzne nie jest jeszcze zrobione czy tylko ja nie wiem jak je włączyć?

« Odpowiedź #26 dnia: Marca 15, 2019, 14:15:43 »
Tylko Ty nie wiesz jak je włączyć :evil:, ale żeby nie być _____ (wstawcie co chcecie), to Ci powiem. Na przepustnicy tak jak w Hornecie jest przełącznik "Exterior Lights Master Switch Toggle". Trzeba go przełączyć, i wtedy można operować światłami zewnętrznymi.

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #27 dnia: Marca 15, 2019, 14:35:42 »
Faktycznie, podziękował :)

« Odpowiedź #28 dnia: Marca 16, 2019, 14:58:31 »
Zachęcony filmikiem ze startup'u Tomcata z wykorzystaniem VoiceAttack zakupiłem to ustrojstwo. Walczyłem 3 godziny z konfiguracją, już miałem się poddać, ale zadziałało. Efekt piorunujący, można gadać z Jesterem po ludzku a nie przebijać się przez gąszcz funkcji. Podobnie obsługa radia. Gogle VR i tak mam na głowie, więc mikrofon i tak jest 'pod ręką'. Assisted startup to teraz przyjemność, immersja wskoczyła na kolejny poziom. Kto ma Tomcata a cierpi z braku przeszkolonego realnego Goos'a niech bierze w ciemno.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 16, 2019, 17:02:59 »
Zachęcony filmikiem ze startup'u Tomcata z wykorzystaniem VoiceAttack zakupiłem to ustrojstwo.

Poproszę o link:-)