Ja mam bezpośrednie porównanie do 2 innych modeli gogli i przymierzałem też w sobotę RiftS. Reverby są absolutnie najmniej elastyczne przy IPD odbiegającym od 64, ze wszystkich modeli jakie miałem, przymierzałem.
To jest mój największy zawód względem HP Reverb. Zaprojektuj gogle bez regulacji i nie pozostaw żadnego sensownego mar
ginesu IPD, brawo spece HP
Zauważyłem też dziwny objaw, który może tłumaczyć te tak rozbieżne opinie na ich temat. Okazało się, że optyka w moim egzemplarzu nie jest taka sama dla obu oczu. Podwójne widzenie w połączeniu z masakryczną aberracją miałem tylko w lewym oku. Nie jest to kwestia regulacji, przesuwając jedno oko względem soczewki nic się nie poprawiało. Myślałem, że to po prostu brudna soczewka, ale po próbie czyszczenia nie było lepiej.
Bardzo możliwe, że maja problem z soczewkami i ich produkcja jest bardzo nierówna.
Dzisiaj je odstawiłem do sklepu i chyba skuszę się na Valve Index. Gogle to sprzęt do używania, a nie szarpania się z nim

Każdemu jednak polecam samodzielne przetestowanie Reverb, jeśli podpasuje IPD i trafi się dobry egzemplarz to mogą to być rewelacyjne.