Autor Wątek: F-16C blk50 wydany!  (Przeczytany 13742 razy)

Odp: F-16C blk50 wydany!
« Odpowiedź #15 dnia: Października 04, 2019, 23:29:54 »
Nie wiem czy to tylko takie wrażenie (żadnych testów nie robiłem, a ostatnio niewiele latałem), czy wynik sugestii (na forum ED), ale wydaje mi się, że ten DCS-owy Viper jakiś taki rzeczywiście ospały, jakby mu brakowało mocy. Mam wrażenie, że ten z Falcona lata dynamiczniej.
Czy mi się wydaje, czy ktoś ma podobne odczucia?
Kolejna sprawa, znowu nie wiem czy mi się wydaje, ale mam wrażenie, że przy lądowaniu w Falconie aerobraking wychodzi jakoś płynnie, delikatnie (nie wiem, czy odpowiednio to opisuję), a tu mam wrażenie że Viper ląduje trochę jakby Horneta zmusić do  aerobrakingu, czyli jest to rodzaj kontrolowanej katastrofy z wyhamowywaniem powierzchnią kadłuba.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #16 dnia: Października 04, 2019, 23:48:22 »
Nie wiem czy to tylko takie wrażenie (żadnych testów nie robiłem, a ostatnio niewiele latałem), czy wynik sugestii (na forum ED), ale wydaje mi się, że ten DCS-owy Viper jakiś taki rzeczywiście ospały, jakby mu brakowało mocy. Mam wrażenie, że ten z Falcona lata dynamiczniej.
Czy mi się wydaje, czy ktoś ma podobne odczucia?
Kolejna sprawa, znowu nie wiem czy mi się wydaje, ale mam wrażenie, że przy lądowaniu w Falconie aerobraking wychodzi jakoś płynnie, delikatnie (nie wiem, czy odpowiednio to opisuję), a tu mam wrażenie że Viper ląduje trochę jakby Horneta zmusić do  aerobrakingu, czyli jest to rodzaj kontrolowanej katastrofy z wyhamowywaniem powierzchnią kadłuba.

Zawsze mozna zwalic na EA, w tym dzisiejszym news jest szerzej o statusach:
https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=4057215&postcount=218
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Października 05, 2019, 01:09:12 »
Sticker na monitorze z napisem "wczesny dostęp" może pomóc ;-).

« Odpowiedź #18 dnia: Października 05, 2019, 09:25:05 »
Zawsze mozna zwalic na EA, w tym dzisiejszym news jest szerzej o statusach:
Nie zwalam, opisuję moje subiektywne wrażenia i ciekaw jestem czy jeszcze ktoś ma podobne.

« Odpowiedź #19 dnia: Października 05, 2019, 17:18:15 »
Będąc w Radomiu na Air Show uciąłem sobie bardzo miłą rozmowę z jednym z pilotów naszych Viperów. Okazuje się, że przynajmniej część z Panów grała/gra w Falcona BMS i mają o nim bardzo dobre opinie. Ciekaw jestem, czy ktoś z tego grona ulotnił już eFa DCS-owego i jak go ocenia w stosunku do prawdziwego i do Falcona właśnie. Wtedy byłaby to wiarygodna informacja i wszelkie dywagacje o odczuciach przestaną mieć sens.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #20 dnia: Października 05, 2019, 17:30:56 »
Nie ma się nawet co łudzić, że ten DCSowy dorówna temu z BMSa. Ten drugi był szlifowany niczym cygaro przez ostatnie 15. lat? Natomiast jak wiadomo EDki będą z nim się grzebać do końca świata i jeden dzień dłużej, a igiełki i tak nie będzie. Tak jak to robią z innymi modułami. Poza tym nie oczekujcie od wczesnego dostępu cudów. Wczesny dostęp to wczesny dostęp. Wydaje się go między innymi po to żeby szybciej wyłapać babole.

Poza tym róbcie screeny i do przodu.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Października 05, 2019, 17:45:58 »
Ale mogą zrobić rzeczy których przez koszerne podejście programistów do niewystarczające dokumentacji w BMS nie będzie.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #22 dnia: Października 05, 2019, 17:50:00 »
Nie liczyłbym, ale życzę wszystkim tego ;)
« Ostatnia zmiana: Października 10, 2019, 20:48:03 wysłana przez KosiMazaki »

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Poko

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Października 05, 2019, 18:05:09 »
Amen! :)

« Odpowiedź #24 dnia: Października 06, 2019, 10:02:07 »
Przed wydaniem modułu, był w tym wątku jakiś ruch i poruszenie, a teraz tylko ja psioczę (albo mi się wydaje ;) ).
Kolejna sprawa, coś mi nie grało, ale nie potrafiłem tego określić. Przed chwilą przeglądałem forum BMS-a i ktoś już o tym napisał i porównał. Proporcje paneli ICP i DED i ekranów MFD. W DCS-owym, dwa pierwsze wydają są trochę większe, a ekrany mniejsze niż w Falconie. Nie wiem jakie proporcje powinny być optymalne (odwzorowujące oryginał), ale zauważyłem, że coś przybliżam się do ekranu by majstrować przy wyświetlaczach, więc z punktu wygody/ergonomii te proporcje z BMS-a są lepsze/wygodniejsze. Ale podkreślam, to znowu moja subiektywna opinia :)

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: Października 06, 2019, 10:54:56 »
Model 3D jest 1:1, na monitorze może to wyglądać gorzej ale w VR wszystko jest na swoim miejscu tak jak w prawdziwej maszynie.
F-16C Block50 driver...

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #26 dnia: Października 06, 2019, 11:46:07 »
Mają ludzie problemy... Skoro im tak bardzo jakiś moduł w oku siedzi, jest taką zadrą żeby tracić życie na granie i porównywanie jak to w BMS (można tu sobie wsadzić dowolną grę) jest wszystką super, a ED jak zwykle plama (no bo przecież nie chciało im się linijką co do milimetra mierzyć modelu), to po co w to się bawią? Po co sobie zawracać du... jakimś DCSem?

Od momentu premiery panuje jakaś nagonka, jakby od tego zależałą przyszłość branży. Naprawdę popuścić gumę w majtach.

« Odpowiedź #27 dnia: Października 06, 2019, 12:03:15 »
Domyślnie kamery mogą być odrobinę inaczej ustawione, dlatego złudzenie co do wielkości wyświetlaczy.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #28 dnia: Października 06, 2019, 12:35:08 »
Eeeeeee przyzwyczaili się do BMS i nie biorą pod uwagę, że to tam mogło być coś nie tak. Jak by to miało wielkie znaczenie.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #29 dnia: Października 06, 2019, 17:42:36 »
Mają ludzie problemy... Skoro im tak bardzo jakiś moduł w oku siedzi, jest taką zadrą żeby tracić życie na granie i porównywanie jak to w BMS (można tu sobie wsadzić dowolną grę) jest wszystką super, a ED jak zwykle plama (no bo przecież nie chciało im się linijką co do milimetra mierzyć modelu), to po co w to się bawią? Po co sobie zawracać du... jakimś DCSem?

Od momentu premiery panuje jakaś nagonka, jakby od tego zależałą przyszłość branży. Naprawdę popuścić gumę w majtach.
Ja nie jestem raczej chętny do pisania i wymądrzania się, ale ktoś zadał pytanie o porównanie jednego do drugiego i poza mną nie zauważyłem by ktoś temat podjął. Nie mówiąc, że mnie samego bardzo to interesowało przed wydaniem.
O tym, że wielu rzeczy jeszcze nie ma, bo to wczesny dostęp, nie piszę, to wszyscy wiedzą, aczkolwiek wciąż o tym piszą i nic to nikomu nie przeszkadza, a to typowe bicie piany.
A gdy na może nieco nieudolny, subiektywny sposób (co każdorazowo podkreślam) usiłuję porównywać jednego do drugiego, to źle?!?! Zwłaszcza, że piszę o tym co jest i co przynajmniej w teorii powinno być skończone - prawidłowe, skoro jest.
Kupiłem Vipera świadomie (bardziej sercem, niż rozumem), bo to mój ulubiony myśliwiec i nie żałuję. Innych, zwłaszcza wydawanych w ten sposób nie kupię. I nie względy finansowe stoją na przeszkodzie, tylko właśnie sposób wydawania (taki inny Star Citizen).
Jak już zaznaczyłem, kiedy go skończą to skończą, nie śpieszy mi się, ale też chętnie bym przeczytał od bardziej doświadczonych, może pilotów co sądzą o jednym i drugim.