Widoczność kontaktów i rozpoznawalność sylwetek wyraźnie lepsza, a i ta nowa fizyczność również fajnie się sprawdza. Dla mnie problemem, nie wiem jak u innych, jest jednak wyraźny spadek liczby klatek w trybie multi.
Przeszedłem z balanced na high w ustawieniach grafiki, dodałem odbicia i AA i dalej w multi trzyma stabilnie 64fps poza lotniskami gdzie jest duży ruch. Bomba! Muszę jeszcze sprawdzić, czy SS da się bardziej podnieść (obecnie jadę na Steam 60% i RQ W Pitool na 1) oraz dać high fov zamiast normal. Ludziska piszą, że podobno to wszystko też da radę udźwignąć. Poza tym, że zoom chwilowo jest zwalony to świetna wiadomość. Swoją drogą ciekawe ile im zajmie naprawa zoomu. DCS ma ten sam problem i nie naprawili tego od pół roku co najmniej...
Na karcie MSI GeForce GTX 1060 6GB mam ustawione całość na Ultra :

Limit fps'ów ustawiony na 60 (synchronizacja pionowa) - wszystko chodzi płynnie, bez zaciachów.
Wczoraj polataliśmy trochę z OPS i chłopaki mówili, ze coś im tnie czasami. O tyle dziwne, ze mają lepsze karty niż ja.
Widoczność kontaktów z daleka jest lepsza, widac ładnie kropeczki, ale ... przy zoomowaniu gubiłem kontakt i dopiero jak podleciał bliżej pojawiał się znowu. Mapa Kubania jest bardziej kontrastowa, wszystko widać wyraźniej. Na innych mapach nie latałem, polatałem trochę na Rheinland, ale tak jak pisałem pierwsze odczucia mam mieszane.
Blackouty są bardzo fajnie zrobione, obraz robi się czarno-biały i wtedy trzeba po prostu odpuścić. Pytanie czy piloci spitów i bylejaków odczują to w taki sposób jak ja latając w A8

K4 i G14 są skopane. Nie działa chlodzenie. Też się wczoraj o tym przekonaliśmy boleśnie
Latałem wczoraj na K4 bez problemu. Kluczem jest ustawienie manualnego chłodzenia, a jeżeli już latacie na automacie - to proponowałbym używanie maksymalnego zakresu ATA powyżej 6 tys metrów.
Ramm.