Autor Wątek: IL-2 BoX - Nowy teatr?  (Przeczytany 9751 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: IL-2 BoX - Nowy teatr?
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 19, 2019, 14:03:11 »
Osobiście obstawiam coś z Pacyfiku, ale może też być Mandżuria, albo Kuryle/Sachalin. Może pójdą bardziej na wschód np. z konfliktem radziecko - japońskim? Fajnie też jakby pojawił się wreszcie jakiś tytuł z walkami nad Koreą.

Część samolotów mają jak Ił, Ła, Jak-9, trzeba by tylko przerobić na nowsze wersje plus nowe mapy. Sądzę, że dojdzie też zapowiedź  Flying Circus vol2 z nowymi samolotami.

Oczywiście najbardziej chciałbym Inwazję na Polskę :evil:, ale to raczej pozostaje wciąż w kwestii marzeń.
No ciekawe, może w listopadzie ogłoszą co ma wyjść, tak jakoś się składało do tej pory.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 19, 2019, 14:17:34 »
To i ja coś dołożę od siebie. Konflikt fińsko radziecki. Tam się dużo działo i przez dość długi okres. A i sporo fajnych maszyn po stronie fińskiej.

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 19, 2019, 14:23:48 »
Ale np. Nowa Gwinea. P-39, P-40, A-20, B-25 są. Dochodzi przeróbka P-38 na wcześniejsze wersje jeżeli trzeba + maszyny dla Wschodzącego Słońca. Teatr ciekawy i dużo zabawy dla każdego; walki myśliwców, ataki na statki/okręty/barki, bombardowania lotnisk, składów zaopatrzenia i oddziałów  + sam przelot nad Owen Stanleya.
Zabawa od 1942 do 1944
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 19, 2019, 14:35:56 »
To i ja coś dołożę od siebie. Konflikt fińsko radziecki. Tam się dużo działo i przez dość długi okres. A i sporo fajnych maszyn po stronie fińskiej.
Jeśli mnie pamięć  nie myli to nad tym działa jakaś garstka amatorów wspomaganych przez devsów.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 19, 2019, 14:46:22 »
Chciałbym Birmę lub Francję1940.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 19, 2019, 16:02:53 »
A ja chcę wszystko !!! I to już !!!

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 19, 2019, 16:11:09 »
Lipciu, staramy się zachować jakieś racjonalne kryteria: tereny Mateczki Rosji znamy, BoB od biedy też, nawet mamy trochę Zachodu kontynentalnego... Natomiast Pacyfiku już nie było od dawien dawna, tzn. może i jest w jakiś TPSach typu WT, ale w to się nie gra, bo wstyd przed samym sobą. Natomiast jeśli ktoś chce jakieś udziwnienia, albo studyjne sytuacje typu Polska 39 albo np. Birma, to niech sobie polata DWŚ w DCSa, wyobrażając, że to ten teren, może odczuje odpowiedni ładunek nudy.  :evil:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 19, 2019, 16:49:47 »
Bob'a raczej nie zrobią, pewnie czekają co zespół TFS od Blitza zrobi (a i tam Afryka ma być więc tego też raczej nie), by nie robić konkurencji, ale faktycznie Francja 1939/40 byłaby ciekawą odmianą.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 19, 2019, 16:59:44 »
Nie wiem dlaczego Boski Birmę uważasz za udziwnienie lub studyjną sytuację. Może to wynika z nikłej wiedzy na temat walk powietrznych toczonych tamże podczas DWS. Poczytaj coś może na ten temat. Dla mnie i nie tylko dla mnie, co wynika z dyskusji na temat następnej części gry toczonej wśród latających w BoXa byłby to bardzo dobry wybór twórców.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 19, 2019, 17:58:29 »
Tak, to przez moją nikłą wiedzę, albo jej brak nie doceniam Birmy, na którą latało mnóstwo typów samolotów i była kwintesencją walk w rejonie Azji i Pacyfiku. Och, zapomniałbym o wspaniałej i elitarnej jednostce najemników za naszą i waszą wolność, która tam latała... Wybaczcie.

« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 19, 2019, 18:07:48 »
Nikt nie pisał o docenianiu tylko o uznaniu tego teatru działań za udziwnienie lub studyjną sytuację i wykluczenie przez to z możliwych dalszych rozszerzeń BoXa.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 19, 2019, 18:22:14 »
Nikt nie pisał o docenianiu tylko o uznaniu tego teatru działań za udziwnienie lub studyjną sytuację i wykluczenie przez to z możliwych dalszych rozszerzeń BoXa.

Nie pisałem o wykluczeniu, tylko o potencjalnej nudzie... Oczywiście dla znawców tematu, to pewnie jest rarytas, ale obawiam się, że bardziej przyciągnie do tytułu Midway lub PH, czy inna powszechnie rozpoznawana lokacja. My się tutaj zastanawialiśmy, co może być następne, a ja się starałem spojrzeć oczami osoby, która chce na tytule zarobić, a to raczej wyklucza "studyjne" teatry działań, typu Polska, Birma i podobne, mniej znane szerokiej publiczności. W DCSie eksperymentowali, tzn. mamy tam różne typy rzadkich maszyn i nawet mapa Normandii nie poprawia grywalności. Birma może być, ale jako dodatek do dodatku. Ot i tyle. Nie chciałem urazić wytrawnych znawców i ekspertów :-).

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 19, 2019, 18:36:51 »
Bitwa o Midway trwała zaledwie parę dni, i chociaż widziałem ostatnią nowość w kinie (notabene film mi się podobał), która powinna podsycić mój apetyt, zdecydowanie wolałby Nową Gwineę i/lub Wyspy Salomona, bo mamy tam sporo wody i lądu, gdzie toczyły się b. zajadłe walki przez dobre parę lat.

« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 19, 2019, 19:12:47 »
Osobiście BoS i całą tą serie uważam za śmierdzący odgrzewany kotlet IL-1946, do którego  nie mam ochoty już wracać. BoS poleciał z mojego dysku po 3 dniach a tfłuuu . Ale teatrem Pacyfiku hmm może bym nie pogardził i nie mam tu namyśli jednej mapy. Przecież ile to pracy trzeba włożyć by zrobić jeden atol i pełno wody.  ;) Oczywiście jeszcze dochodzą tutaj modele samolotów i okrętów, ale to i tak nie ważne bo tej serii bliżej do Word of Tank's niż do dobrego Sima . Więc powinien się upiec dość szybko , jak to się mówiło "Two weeks be sure" :evil:

A o kampanii wrześniowej to zapomnijcie, chyba was fantazja poniosła i dziecięca naiwność   ;)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 19, 2019, 19:25:26 »
Wiesz, stary, pierwszy Iłek też szybko u mnie wyleciał z dysku, front wschodni brrr... Wolałem Combat Flight Simulator 2 i Pacyfik. Wróciłem do niego później, jak pojawiły się inne "fronty". Nowego Ił'a mam, czasami odpalę po jakiś nowych patch'ach, przelecę się Quick Mission 30 minut i tyle. Ale gdyby pojawiła się taka Nowa Gwinea... Co by znów można było wsiąść w Ki-61 z dwoma bombkami i zapolować na amerykańskie statki i pojazdy. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.