Autor Wątek: IL-2 BoX - Nowy teatr?  (Przeczytany 9754 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: IL-2 BoX - Nowy teatr?
« Odpowiedź #90 dnia: Listopada 27, 2019, 19:24:16 »
Moim zdaniem zrobią powoli wszystko, tylko trzeba będzie się dobrze odżywiać i dożyć tych czasów. Czasem z tyłu głowy mam taką myśl, że co mają zrobić piloci online po 70-ce. :P

Ciekawe, jak w świetle dynamicznych działań 1CGS czują się teraz chłopaki zajmujące się rozwojem CloD. Para idzie trochę w gwizdek. Mogliby już olać CloD i połączyć siły w Il2 GB.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #91 dnia: Listopada 27, 2019, 20:40:22 »
Zanim się doczekacie to stwierdzą, że trzeba zrobić kolejną odsłonę IŁ-2 i zabawa zacznie się od nowa... Kubań, BoB, Normandia etc.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #92 dnia: Listopada 28, 2019, 10:58:54 »
Nawet mi nie mów! :(
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #93 dnia: Grudnia 05, 2019, 11:29:46 »
Zanim się doczekacie to stwierdzą, że trzeba zrobić kolejną odsłonę IŁ-2 i zabawa zacznie się od nowa... Kubań, BoB, Normandia etc.

Tego się własnie najbardziej boję. W takim układzie nie dożyję porządnej symulacji działań wojennych, a nie tylko symulatora walki powietrznej z elementami szturmowymi.

Komentując wcześniejsze wypowiedzi użytkowników forum:

1. Kampania Wrześniowa 1939 - temat nośny tylko dla polskich pilotów, ze zrozumiałych względów. Problem w tym, że walka w powietrzu była jednostronna i gra Polską byłaby radykalnie wymagająca, tylko dla koneserów w ograniczonej liczbie. Na serwerze byłyby to max 2 osoby. Realnie trzeba byłoby zrobić 3 samoloty: P.11c, PZL-37 i PZL-23. Po stronie niemieckiej dopasować wcześniejsze wersje Bf 109, Bf 110 i He 111, ewentualnie dodać Do 17.

2. Francja 1940 byłaby najbardziej sensownym rozwiązaniem. Nie dość, że ciekawy teatr działań ze względu na modele samolotów, to jeszcze można byłoby rozwinąć konflikt na część Vichy-Wielka Brytania. Moje marzenie - przelecieć się Amiotem 143. Do dodania: MS.406, D.520, jakieś Breguety i Potezy czy LeO. Plus Swordfish i Martin 167 dla teatru z Francją kolaborującą.

3. Teatr Pacyficzny powinien zawierać na razie tylko Pearl Harbor. Samoloty wiadome.

4. Jednocześnie dziwię się, że jest taki problem z mapami. Przecież jest od groma map do starego Il-2 1946 plus mapy modersów. Nie można tego implementować do BoX? Tam nie ma fizyki samolotów.

5. Mnie najbardziej brakuje dwupłatów w obecnej grze: I-153 i CR.42 to moim zdaniem warunek konieczny, aby dopełnić walkę powietrzną.

« Odpowiedź #94 dnia: Czerwca 03, 2020, 12:39:17 »
Panowie wiadomo coś więcej czy nowy teatr działań na oceanie spokojnym się pojawi, jakieś przecieki, ciekawe wieści ?
Bo na oficjalnym forum cisza od kilku miesięcy, czyżby porzucili ten ten pomysł ?

https://forum.il2sturmovik.com/forum/106-pacific-theater-discussion-and-assistance/

« Odpowiedź #95 dnia: Czerwca 03, 2020, 12:42:20 »
Pojawi się, po naszym trupie, pewnikiem.

« Odpowiedź #96 dnia: Czerwca 03, 2020, 15:04:11 »
Był niedawno wywiad z Jaśkiem. W skrócie. Temat jest cały czas na tapecie, ale póki co mają mało danych do japońskich samolotów sby zrobić je na swoim poziomie. Powinniśmy się doczekać... nawet ci co cały czas narzekają na starość ;D  ja akurat nie jestem fanem. Wolałbym inny teatr.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2