Wybaczcie, ze rozgrzebuje temat, o ktorym wszyscy juz dawno zapomnieli.
Otoz nie moge przebolec tego, ze nic w zasadzie nie zrobilismy oprocz gadania i obiecywania sobie zlotych gor.
Wezmy takich Francuzow albo Hiszpanow: oni wzieli i sobie sami przetlumaczyli... po prostu uparli sie ze zrobia to, podzielili sie praca, a efektem ubocznym byl i jest ichny MANUAL. Cala Francja LockOniarzy dziekuje im za to (i Hiszpanie) !
A teraz Polak: "odgraza" sie ze tez przetlumaczy manuala.... no i na tym sie konczy.... chce zeby sie wszystko samo zrobilo.
Tu oczywiscie nie mowie o koledze AGSie, ktory popracowal nad tym, ale zostal zniechecony utrata danych spowodowana awaria twardziela. CHWALA MU ZA TO (AGSowi rzecz jasna)!!!
Ja sam probowalem co nie co przetlumaczyc mimo, iz nie znam angielskiego na tyle, zeby ladnie to wygladalo. Moje proby ENGLISH TRANSLATORem 3 zostaly niezaakceptowane. Rozumiem- sam nie bylem z tego zadowolony, ale probowalem...
Plan jest taki: wszyscy, ktorzy znaja angielski, maja troszke czasu i duuuuzo cierpliwosci zglaszaja sie ponownie na te forum, w tym topicu.
I robimy tak: potrzebnych jest conajmniej 10 osob, ktore potrafilyby przetlumaczyc konkretne dzialy:
Caly dział 1 (ogolna charakterystyka maszyn)
2.1 (malo)
2.2 (malo)
2.3 (malo)
2.4 (malo)
2.5 (malo)
3.1 (duzo)
3.2 (malo)
3.3 (b. duzo)
3.4 (malo)
4.0 + 4.1 (srednio)
4.2 (mikroskopijny) + 5.1 (maly)
5.2 (b. duzo)
---
To by na razie starczylo, reszta pojdzie w obroty jak to sie zakonczy- gdyby plan sie powiodl... to za dwa miesiace mamy polskiego manuala... pomyslcie o tym!
Piszcie co Wy na to, jezeli ktos sie zdecyduje to na ktory dzial- jak ktos sie zglosi np do 2.1 to go wykresle.
Przetlumaczone texty prosilbym przesylac na mojego maila... znajdzecie go w profilu, albo po prostu na PW.
Czekam tez na GG.
Pozdrawiam i czekam z niecierpliwoscia na Wasza WSPOLNA pomoc.
P.S. Wiem ze ten pomysl w zasadzie nie jest moj, ale dobry

I jeszcze cos: moze dolaczyliby sie koledzy z IŁka??
[ Dodano: Pią 03 Gru, 2004 ]Ach... przeciez mozna wykorzystac manuala z Flankera! Wtedy poszloby jeszcze latwiej!