Autor Wątek: A moze polska instrukcja do Lock On?  (Przeczytany 15791 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jacol

• Gość
A moze polska instrukcja do Lock On?
« Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 05, 2004, 00:12:34 »
Cytat: Ajti

Pytanie do Jacola- czy Ty tez bylbys w stanie cos przetlumaczyc?

Niestety Ajti, moja znajomość języków obcych ogranicza się do zwrotu "wielkie THX",
który mam zamiar zastosować w razie powodzenia z tłmaczeniem manuala.

Pozdrawiam

Jacol

P.S. Mam nadzieję, że tym razem tłumaczenie się powiedzie

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 05, 2004, 12:24:50 »
OK
Decyzja zapadla- tlumaczymy manuala plus!

Rozmawialem na gg z AGSem. Zgodzil sie na wspolprace- bedzie tlumaczyl w najblizszym czasie podstawowy manual, ktory jest czescia tego rozszerzonego.

Raven natomiast zabiera sie za "Training guide"

Musze sie skontaktowac z GRADem, ktory rowniez wyrazil chec wziecia udzialu w tym projekcie.

Szukamy jeszcze kilku osob, ktore mialyby czas i ochote przetlumaczyc pozostale dzialy, ktorymi sa:
3. "Recognition guide" okolo 60 stron, ktore dziela sie na:
  a) Undergraduate pilot training    8 stron
  b) A-10A Thunderbolt II Study     9 stron
  c) F-15 Eagle Study                    19 stron
  d) Su-27 Flanker B Study           11 stron
  e) Su-25 Frogfoot Study             7 stron
  f) Fighter Weapon School- TOP GUN    2 strony
  g) Advanced Training                 10 stron
4. "Key Reference" okolo 7 stron
5. "Acronyms" 2 strony
6. "Brevity code" 4 strony
7. "SAM/AAA reference sheets" 4 stronki
8. "Mission planning sheets"

W dalszym ciagu czekamy na chetnych- prace juz trwaja! Tym razem na pewno sie uda!

Pozdrawiam

meryphillia

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 05, 2004, 12:52:50 »
Mam w ogóle pytanko!? Gdzie znaleźliście ten rozszerzony manual? Chodzi wam o to co jest gdzieś tam w plikach z grą? Z chęcią bym go poczytał.

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 05, 2004, 13:27:48 »
Skontaktuj sie ze mna na GG (moj numer masz w profilu). Chetnie Ci go przesle.
M+ ma okolo 15 MB, dlatego przez email nie da rady.

P.S. Chcesz wziac udzial w projekcie?

Jacol

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 05, 2004, 16:47:48 »
Apel do wszystkich zainteresowanych przetłumaczeniem manuala do LockOn`a.
Jeżeli czujecie się "mocni" w języku angielskim wspomóżcie grupkę zapaleńców,
którzy chcą tego dokonać, jeżeli nie, wspierajmy ich chciaż duchowo.

Ja w każdym razie za wszystkich "tłumaczy" trzymam mocno kciuki  :D

Pozdrawiam

Jacol

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 16, 2004, 23:09:40 »
Pisze, zeby nie zrobic wrazenia, ze prace stoja w miejscu.
AGS'owi niestety praca sie wlecze, bo jak powiedzial 'na studiach mecza'
A RAVEN? No coz.. sam nie wiem, musze zapytac.
GRADzie- odezwij sie. Czy mozesz nam pomoc?

Jeszcze raz apeluje do wszystkich znajacych angielski!
Potrzebujemy jak najwiecej ludzi do roboty, na razie jest 2, ktorzy obiecali, ze sie pomecza z manualem.

Pozdrawiam wszystkich

raven

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 17, 2004, 21:34:59 »
Ja chyba jestem na podobnych studiach co AGS.

Na razie robota stoi.

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 01, 2005, 22:32:27 »
Wlasnie przeslalem Grad'owi potrzebne pliki. Ma sie okreslic, co dokladnie bedzie tlumaczyl.
Wyglada na to, ze projekt jednak nie umrze!
Ravenie i Agsie... a co u Was? Czy dalej mecza na studiach?

Pozdrawiam

lombardo8

• Gość
hmm
« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 10, 2005, 20:56:27 »
a co by bylo gdyby komus zaplacic i by to przetlumaczyl? jakis tlumacz albo cos

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 10, 2005, 21:09:47 »
Może to i nie głupie ale tłumacz odpada za dużo lotniczych niuansów technicznych.Lepiej gdyby zrobił to nasz człowiek za odpowiednią kwotę,ale musiało by być zrobione to z sercem a nie na odwal.No i musiała by się zebrać odpowiednia liczba osób.
Według mnie małe szanse powodzenia tego typu przedsięwzięcia.Dużo ludzi radzi sobie bez instrukcji Lock-on bazując jedynie na tej z Flankera,także tracki wiele pomagają.
Sensowne za to byłoby przetlumaczenie dodatkowego manuala jaki pojawi się wraz z Flaming Cliffs.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

lombardo8

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 10, 2005, 21:16:24 »
Kusch, w sumie masz racje ale trzeba by sie zabrac nie?ja angielski znam bardzo slabo i musze sobie radzic:(

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 10, 2005, 23:08:52 »
Cytat: lombardo8
ja angielski znam bardzo slabo i musze sobie radzic:(

Dokładnie tak jak Ja ale jakoś sobie daje rade :wink: Z Falconem jest już gorzej,trochę mało czasu,żeby po ciemku się przez to przebijać.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

damos

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 28, 2005, 18:03:19 »
Jeśli projekt jeszcze żyje to mogę cosik potłumaczyć...

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 28, 2005, 21:08:36 »
Witam moi Drodzy....
Jestem winien przeprosiny, ze dawno nic tu nie pisalem.
Dowiedzialem sie ze AGS zaniechal projektu, poniewaz okrutnie meczy go szkola i nie ma na nic czasu.... Co do Ravena i Grada to nie wiem- glucho.

Ale nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo.
Rozmawiajac z moim dobrym kolega lombardo8 dowiedzialem sie przez przypadek, ze jest juz ktos, kto zaczal tlumaczyc manuala i to calkiem serio do tego podchodzi.... Niestety ta osoba nie ma internetu wiec nie ma sie z nia jak skontaktowac... gosciu ten gra w locka wiec nie chyba nie musimy sie raczej martwic o niekompetencje tego zawodnika....
Celem tlumaczenia bedzie w 99% manual 1.1, czyli instruckja do czegos, czego jeszcze nie ma  :mrgreen: , ale zanim prace zostana zakonczone na pewno flaming cliffs bedzie juz patchowany do 1.11 :) Mialbybyc to platny pliczek- mowa tutaj o bardzo malych kwotach rzedu 7-10zl za sztuke. Nie jest to kwota z kosmosu i w pelni popieram cos takiego i sam chetnie wspomoge takie dzialanie.
Te informacje prosze traktowac bardziej jako ploteczke.... nie wiadomo czy wypali i nie chce tu robic nadzieji tym bardziej ze sam nic w zasadzie nie wiem.

Damos.... jezeli okazaloby sie ze jest jakas mozliwosc skontaktowania sie z Panem "X" to moze moglbys z nim jakos dogadac....

To chyba wszystko... jak cosik sobie przypomne to oczywiscie zaraz cos doskrobie....
Wszelkie nastepne info rowniez w nastepnych postach jak juz wiadomo bedzie cos wiecej

Pozdrawiam

Romanov

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Marca 03, 2005, 01:55:32 »
Witam
Przyznam sie ze bedąc pod wrazeniem kupionego kiedys pirata Lock On zdecydowałem sie na zakup legala celem ............ otrzymania sensownej instrukcji co i jak w trawie piszczy i do czego ten "czerwony guzik słuzy ? ".  I niestety jestem załamany totalnie. Szkoda ze tak fajny sim został przez polskiego Wydawce potraktowany tak niepoważnie. Szkoda :(.  W przeciwienstwie do serii IŁ2 gdzie klawiszologia  jest opisana dokladnie i po polsku i byłem w stanie zrozumieć z grubsza jak sobie poradzić z lataniem, W Lock On niestety nie da sie nic zrobić. Posiadam joya X45 Saiteka ale za cholere nie moge go zkonfigurować w Lock On  bo dla mnie starego byka nauka jezyków obcych idzie ciezko i ta cholerna terminologia mnie zalamuje. Gra leży już 3 tydzien i trudno poleży sobie jeszcze bo naprawde uwieżcie mi nic nie moge zalapać.  Niestety  moje pierwsze kroki w sztuce latania zostały zaniechane, Pozostaje mi stary CFS 2 na któRym jakoś sobie radze i latam. Dlatego też jestem za stwożeniem takiej instrukcji najlepiej z rozdziałem  (ŁOPATOLOGICZNIE O LATANIU MIG 29 )  a do Polskiego Wydawcy klaniam się nisko z prośbą aby przy sprzedaży tego sima koniecznie dopisali na okladce (GRA PRZEZNACZONA DLA TYCH CO ZNAJA BIEGLE ANGIELSKI TECHNICZNY)
Niestety ale dopóki Panowie nie bedzie  takiej pomocy dla tych co chca zacząć od Lock Ona bedzie to sim przeznaczony dla bardzo wąskiego odbiorcy.
Z  poważaniem
ZAŁAMANY PILOT ;)