Cześć.
Doczekałem się

Dziś dotarła do mnie paczka z Chin z Trackiem IR. Pudełko nie zwiastuje nic ciekawego, ot zwykłe szare niepozorne pudełko. Na szczęście nie pudełkiem się człowiek rozgląda w kokpicie

Otwieramy !
Tu pierwsza niespodzianka, zobaczcie jaka miła
Już wiedziałem, że będzie dobrze

Otwieramy dalej...
Znowu, niby nic..ale

Instrukcja a jakże ....po Chińsku...zna ktoś

.....ale po co nam instrukcja , skoro w środku jest prawie oryginalny Track IR. Prawie, bo nie ma oryginalnego pudełka

Wszystko wykonane bardzo ładnie, żadnych tandetnych plastików, rzekł bym oryginalny Track IR...ale jak to działa ? Oczywiście działa równie dobrze jak wygląda! Ściągamy oryginalny soft i po instalacji jest cudownie. Testowałem w IL2BOS i w porównaniu do Opentracka jest rewelacyjnie. Stabilnie, precyzyjnie i bez niespodzianek.
Teraz pytanie jak to możliwe że za około 450zł mamy tracka iR? Prawdopodobnie Chińczyki po godzinach robią te urządzenia na oryginalnych maszynach w fabryce tracka IR ale już bez kontroli jakości, pudełek i innych dupereli. Jak widać zachodnie firmy zdzierają z nas skórę bo za oryginalny produkt wołają "kilka walizek monet"
Podsumowując. Kto jeszcze nie ma Tracka IR , nie ma smykałki do majsterkowania ( choć to co dostałem jest 100% lepsze od systemów opartych na Opentrack/ Freetrack/ Facetrack) i może wydać te 450zł ( tyle kosztuje z klipem z diodami do słuchawek, z czapką i mocowaniem na czapkę) to gorąco polecam!
Pozdrawiam Polbaj
ps....idę sobie polatać

Dla zainteresowanych link do sklepu Aliexpres gdzie kupiłem
https://pl.aliexpress.com/item/4000725595626.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.31455c0fvRd1i5