Autor Wątek: The Lord of the Rings: Pierścień władzy (serial)  (Przeczytany 12930 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
Odp: The Lord of the Rings: Pierścień władzy (serial)
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 16, 2022, 11:41:01 »

On krytykują PRZED pierwszym odcinkiem, a Ty odtrąbiłeś sukces PRZED pierwszym odcinkiem. Jeden warty drugiego...
O rany, porównałeś mnie do jakiegoś YouTubera - czuję się zaszczycony
I nie, nie odtrąbiłem sukcesu, po prostu tak działa ta branża - Wiedźmin mi się nie podobał (książki mogę czytać na okrągło), drugiego sezonu nawet nie chciało mi się ruszać. Czy to mu przeszkodziło mieć wysoką oglądalność, bardzo dobre recenzje większości krytyków i ocenę 8,2 na takim IMDB? Oczywiście, że nie a wszelkie kontrowersje tylko w tym pomogły. I wszystko wskazuje na to, że tak samo będzie z "Pierścieniami Władzy". Mamy świat, w którym fani dostają szału jak przez godzinę (sic!) nie mogą obejrzeć finałowego odcinka serialu (Stranger Things). Czy nam się to podoba czy też nie.
Po prostu irytują mnie goście, którzy nagrywają takie materiały, ponieważ robią to tylko po to, żeby wypromować siebie i swój kanał. Jakoś nie widziałem, żeby Chris Stuckman (jeden z najciekawszych krytyków filmowych na YouTube) robił np. recenzje jakiegoś filmu na podstawie jego zapowiedzi.
No i tyle ode mnie, generalnie spoko loko, luz i sponton - pewnie nawet obejrzę tego pana, chociażby po to żeby wyrobić sobie swoją opinię
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Offline ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 16, 2022, 11:43:23 »
Ujęcia w zwiastunie fajne. Aktorzy dobrani zgonie z panującym kanonem. Tyle można na razie powiedzieć.
Reszta to wróżenie z fusów.
AMD Ryzen9 5900X + beQuiet! ShadowRock3 // HyperX Fury 64GB 3200MHz // MSI MAG X570 Tomahawk // MSI RTX3080 OC 10GB // ASUS ROG SWIFT PG329Q // KIOXIA 2TB M.2 NVMe + Samsung 2TB SSD // beQuiet! PureBase500

« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 16, 2022, 12:42:42 »
I nie, nie odtrąbiłem sukcesu, po prostu tak działa ta branża - Wiedźmin mi się nie podobał (książki mogę czytać na okrągło), drugiego sezonu nawet nie chciało mi się ruszać.

No napisałeś, że krytycy będą zadowoleni. Na jakiej podstawie?

Odnośnie Wiedźmina - u mnie dokładnie tak samo. I czy oglądalność albo ocena na IMDB (jak na ten portal i fakt, że to serial, zresztą wcale nie jakaś kosmiczna) zmienia to, że ten serial to 💩?

Ale ok, bądźmy dobrej myśli. Na szczęście to nie Netflix czy Disney, bo wtedy byłoby na 100% pozamiatane.

Aktorzy dobrani zgonie z panującym kanonem.

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 16, 2022, 14:26:19 »

No napisałeś, że krytycy będą zadowoleni. Na jakiej podstawie?

Odnośnie Wiedźmina - u mnie dokładnie tak samo. I czy oglądalność albo ocena na IMDB (jak na ten portal i fakt, że to serial, zresztą wcale nie jakaś kosmiczna) zmienia to, że ten serial to ?
Właśnie na tej, że to iż Tobie lub mnie czy też innym fanom książek danego autora / danego uniwersum coś się nie podoba, nie jest absolutnie jakimkolwiek wyznacznikiem ogólnego sukcesu serialu.
Przypuszczam, że 90% recenzentów nie zapozna się z materiałem źródłowym więc dlaczego mają negatywnie oceniać te czy inne zmiany w fabule? Poza tym dla nich liczy się to, żeby być przed konkurencją i jak najszybciej zamieścić swoją recenzję w danym medium, zbierając tym samym jak najwięcej odsłon / kliknięć czy co tam jeszcze, więc nawet nie będą mieli na to czasu.
Fani Tolkiena zapewne będą narzekać (w sumie już to robią ), ale przypuszczam że stanowią małą grupę potencjalnych odbiorców serialu. Zresztą pamiętam dyskusje z moim bratem czy przyjaciółmi dot. zmian jakie wprowadził Peter Jackson w "Dwóch wieżach". Nam się nie podobały, ale dla kogoś kto nie przeczytał nawet tytułu na okładce książki nie miały żadnego znaczenia. I dlatego sądzę, że tak też będzie tym razem.
Inny przykład - serial "Fundacja". Fanom książek Asimova się nie podoba, ale większości widzów i krytyków tak - dlatego też na takim Metacritic ma ogólnie pozytywne recenzje. Do tego serial sprzedał się na tyle dobrze, że będzie drugi sezon.
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 20, 2022, 17:11:34 »

Mam nadzieję, że to nie nowa wersja Hobbitów ;).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 20, 2022, 18:06:25 »
Krasnoludy i elfy też przeszły lifting. ;)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 22, 2022, 22:38:05 »
No i mamy nowy zwiastun. Wygląda obiecująco, przynajmniej zwiastunami się nie zawodzę, ale bywa i tak w życiu, że mam nadzieję, że to nie z tych produkcji, w których najlepsze sceny są tylko w zwiastunach ;D.
https://youtu.be/QGG57UuebMg

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 23, 2022, 22:35:17 »
Trochę młodociany ten Sauron...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 24, 2022, 01:36:25 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 24, 2022, 07:37:34 »
Jak niby widzisz lapke w dol, w sensie ilosci, przeciez to wycofano. To Twoj screen?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 24, 2022, 07:39:40 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 24, 2022, 09:44:14 »
Ano mój.

https://www.returnyoutubedislike.com/

Ok, a to jest wiarygodne? Sprawdź np. ten film https://youtu.be/pzwcLsoTdMo i podaj ile jest negatywów. Jestem ciekaw :).

Z drugiej strony, zajawka fajna, więc nie wiem jak coś może mieć takie dysproporcje, chyba ogólnie jest hejt na ten serial i tyle, stąd taka ocena "dla zasady, że nie znam to nie lubię". Przypomnę tylko, że jak ogłoszono, że niejaki Peter Jackson, autor paru dennych filmów i to głównie w tematyce miernych horrorów ma się zabrać za Władcę, to też była jazda, a potem wyszło co by nie mówić dzieło dekady. Wtedy tylko Internet nie był tak popularny, ale wszyscy "krytycy" w zasadzie pisali, że będzie to szmira jakich mało.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 24, 2022, 16:38:45 »
Ok, a to jest wiarygodne? Sprawdź np. ten film https://youtu.be/pzwcLsoTdMo i podaj ile jest negatywów. Jestem ciekaw :).

27 negatywów. Execute Order 66?

Przecież YT tylko te negatywy ukrył, a nie wyłączył. A ukrył, bo żal było patrzeć na notowania filmów administracji Bidena, którą całym sercem wspiera tzw. Big Tech. Choć oczywiście tłumaczenie było takie, że ukrywają, by nie podcinać skrzydeł młodym twórcom, którzy najwyraźniej podcinają sobie żyły i masowo rzucają się pod pociągi z tego powodu.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 24, 2022, 17:14:52 »
Ok, ale musieliby mieć kod źródłowy YT by to odsłonić. To coś nie teges w takim razie, bo jest 22 https://i.imgur.com/JYBhvc6.jpg, więc tak jakby może sam jednak oceniał. W takim razie nie traktowałbym tego wiarygodnie bo pomyłka to 22% ;), natomiast tendencję może pokazać.

Natomiast tu pozytywny hype: https://www.ppe.pl/news/304584/wladca-pierscieni-pierscienie-wladzy-zachwyci-pierwsze-opinie-o-serialu-zapowiadaja-hit.html.

Perri Nemiroff z Collidera chwali poziom szczegółowości, zapierające dech w piersiach momenty oraz pracę niektórych aktorów. Natomiast Alex Zalben z Decidera napisał, że serial jest „oszałamiająco wspaniały” i choć opowieść musi się rozkręcić, to już w pierwszych dwóch odcinkach dzieje się naprawdę sporo.

Podobnych, bardzo pozytywnych opinii możecie znaleźć naprawdę sporo i wielu dziennikarzy podkreśla, że choć „Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy” potrzebuje trochę czasu, to jednak w odpowiednim momencie całość się rozkręca i wskakuje na bardzo wysokie obroty.

Obaczy się. C77 krytykiery też byli zachwyceni :032:.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims

www.yoyosims.pl