Autor Wątek: The Lord of the Rings: Pierścień władzy (serial)  (Przeczytany 12935 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: The Lord of the Rings: Pierścień władzy (serial)
« Odpowiedź #60 dnia: Maja 19, 2024, 21:04:59 »
Moje wrażenia są dość pozytywne chociaż nie mogę znieść akcentu aktorów, a Galandriel i Elron to po prostu totalne drewna.
W filmie aktorka grająca Galandriel jest dużo lepsza, ta z serialu jest nieprzekonująca. Coś od niej bije, taka sztuczność. Ją i młodego Elrona był na pewno nie zatrudnił do serialu :D

« Odpowiedź #61 dnia: Maja 20, 2024, 09:25:56 »
Nie mam żadnych nadziei jeśli chodzi o odkupienie tego serialu. Zwaszcza, gdy z pompą ogłoszono wielki "acziwment", że wszystkie odcinki drugiego sezonu zostaną wyreżyserowane przez kobiety (o czym już pisałem wcześniej). To już mówi mi wszystko co potrzebuję wiedzieć. Mój wniosek jest tak, że celem tej produkcji nie jest stworzenie dzieła godnego świata wykreowanego przez Tolkiena, tylko społeczny aktywizm, czy jak kto woli "twórczość misyjna".  Podobnie było w przypadku Wiedźmina, gdzie twórcy otwarcie przyznawali, że albo nie znają dzieła Sapkowskiego, albo wręcz nim gardzą. I takie są dzisiaj realia w szeroko pojętym Hollywood. Aktywiszcza udające scenarzystów, show runnerów czy reżyserów. Ja nie jestem tym zainteresowany i bardzo sceptycznie podchodzę do tej produkcji.

Poprzedni sezon, mimo tej całej negatywnej nagonki nie był taki zły, były nawet bardzo fajne momenty.

Tam nie było żadnej "nagonki". Była adekwatna reakcja fanów na próbę serwowania im 💩.

Nie był zły? No faktycznie, w sumie nie był. Był TRAGICZNY.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #62 dnia: Maja 21, 2024, 11:37:24 »
Nie był zły? No faktycznie, w sumie nie był. Był TRAGICZNY.

Musi to znaczyć, że mało co widziałeś raczej, skoro w całej Twojej skali jest to poziom najniższy z możliwych 8).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #63 dnia: Maja 21, 2024, 21:26:50 »
Jeśli odjąć nazwę LOTR to serial jest OK - baśniowe krainy, elfy, krasnoludy i inne. Wtedy można nawet przełknąć czarnych elfów. Ot taka wizja. Jeśli natomiast kontrasty z oryginalnym władcą pierścieni nie dają spać to serial trzeba odpuścić bo lepiej nie będzie.

« Odpowiedź #64 dnia: Września 01, 2024, 10:05:30 »
Drugi sezon ruszył. Ktoś to jeszcze ogląda? Ja jakoś nie mogę się zmusić...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #65 dnia: Września 01, 2024, 22:34:46 »
Drugi sezon ruszył. Ktoś to jeszcze ogląda? Ja jakoś nie mogę się zmusić...

No właśnie dziś obejrzałem pierwszy odcinek i całkiem, całkiem. Wg. mnie ma on inny klimat niż sezon 1 ale ciężko wróżyć na podstawie odcinka 1. Czyżby wyciągnęli wnioski z sezonu 1? Tak czy siak, na tyle mnie wciągnął, że zaraz oblukam odc. 2 :).

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #66 dnia: Października 05, 2024, 22:30:05 »
8 odcinków za mną, czyli cała seria i śmiało powiem, że odrobiono lekcję. Jest całkiem nieźle jeśli podsumujemy całość, w sumie aż żal, że to się skończyło i na 3 sezon przyjdzie czekać pewnie kolejne 2-3 lata. Nie będę nic spojlerował, bo serial dobrze się ogląda w niewiedzy ale powiem, że dużo w tym sezonie się wyjaśnia i kulki zaczynają się łączyć i to całkiem zgrabnie. Tak nawet trochę prześledziłem streszczenia z Silmarilionu pod względem tych elementów, które są w tym sezonie 2 i jest całkiem ok to przedstawione. Sądzę, że warto obejrzeć ten sezon 2. Nie jest tak fajny jak Fallout (trudno też w sumie żeby był, bo to zupełnie inna kategoria jednak), ale to spory krok naprzód. w stosunku do sezonu 1. Tak trzymać :)! Mi się podobało i dałbym mu chyba jakieś nawet 8/10 (jako fan Tolkiena).

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #67 dnia: Października 07, 2024, 08:50:08 »
Już jest całość? To może obejrzę za jakiś czas... Jak mi się przypomni, bo z tym różnie bywa ostatnio. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #68 dnia: Marca 01, 2026, 23:37:23 »
Od 28 lutego co sobotę na TVN7 puszczają (po dwa odcinki).