Veni, vidi, …….. postanowiłem kupuje.
Zamierzam nabyć model TrackIR 4-Pro ale bardzo chciałbym wcześniej zaspokoić głód wiedzy o tym produkcie, by gdy już zapłacę i zacznę używać nie okazało się, że jednak nie do końca …… „vici”.
Generalnie w Polsce produkt jest do kupienia u oficjalnego (to nie zn. jedynego - ale najtaniej)
dystrybutora za jedyne 759 czyli 785,5 lub 766,60 PLN brutto (DHL/Poczta).
1. Zasadnicze pytanie to czy dalej aktualny jest temat upustu dla członków forum, cioci czy jak zwał tak to zwał, bo nie jest to cena rynkowa ?
Alternatywą jest np.
to miejscePo skasowaniu na koncie 641,08 PLN brutto w przeciągu max 7 dni waszą klamkę pocałuje jakiś komiwojażer z paczką pełna radości (cena po prz. z EURO zaw. koszty dostawy - możecie wybrać sobie inną walutę jeżeli będzie zysk na kursie).
Pytam o upust bo zawsze to jakoś milej kupić w polskim geszefcie. Nie nastawiam się przy tym, że będzie to polski kapitał (kasa nigdy nie znała pojęcia narodowości), ale jak buda stoi u nas to pewnie przynajmniej na etat stróża załapał się autochton.
Problemu ze zbiciem ceny panowie nie powinni mieć bo np. na Słowacji można ten dings kupić za cenę rynkową
Za pozostałe 144 PLN to se spokojnie z Gizelką pójde do kina …
O aspektach użytkowo-technicznych możemy postudiować na stronach :
u YoYkai produktuJest jeszcze strona z bardzo fajną recenzją (może YoYo poda też ten link u siebie na stronie):
Recęzja Track IR ogólne zastosowanieJeżeli znajdziecie chwile na przeczytanie go to autor zwraca uwagę jak sobie ten gerat zamocować na kapucynie.
Mnie też od początku właśnie ten aspekt intrygował. Zauważyłem, ze do działania niezbędna je załączona w zestawie mycka ale w v4 już jej niema czyli odpowiednią szlafmyce musicie sobie zmajstrować sami.
Tu odetchnąłem z uśmiechem bo zaiskrzyłem, że niezbędną plamkę powieszę sobie na binoklach - a tu znowu psikus. Do obsługi 3 osi są załączone takie gustowne widły, w sam raz by sobie wsadzić w gały. U recenzenta widły poszły wek i cały komplet plamek przykleił sobie do mussgownicy.
Z recenzji wynika dlaczego dobrze byłoby umieścić 3 plamkę na szczycie głowy a nie jak standardowo zapodaje producent przed nią np. na daszku mycki.
Na razie zakładam, że u siebie 2 czołowe zainstaluje do breli a 3 szczytową do pałąka słuchawek.
2. Czy ktoś potwierdzi spostrzeżenia z tej recenzji, w jakiś ciekawy sposób zamocował sobie te widły do glacy albo daj Boże odkrył fajne rozwiązanie by założyć same plamki na łepie ?
3. Czy ktoś już kupował coś przez internet za granicą i brał na to fakturę. Tam też w cenę wliczany jest tax i aż korci by go sobie wrzucić w koszty firmy. Jeżeli nie ma możliwości odliczenia podatku na podst. faktury firmy z GB to ciekawiej może prezentować się opcja z Częstochowy. Jak by ktoś miał wątpliwości to to ustrojstwo wcale nie musi służyć do zabawy tylko pełnić np. rolę myszki.
4. Jakieś alternatywne źródła zakupu ?