Z ciekawości odpaliłem te 60 HZ. Widok na tle ziemi, nie ma problemu, ale niebo i jasne plany to już to migotanie męczy, podobnie w Iłku.
Tak, 60Hz to badziew niestety. Nie wiem jak można z tym latać. No chyba, że faktycznie tylko o brzasku, zachodzie i nocą.

To byłoby dziwne bo prędkość display port dla 4k 60Hz, to "17.28 Gbps", a wymagania tego połączenia w Quest 2 to:
"USB 3.2 Gen 1 Signalling 5 Gbps". W dodatku "Most of reports shows that connection speed is ~3.0Gbps even with official Link cable, and they say that they're not facing any issue."
Przestrzegają, aby kabel był dobrej jakości, w przeciwnym przypadku będą widoczne artefakty kompresji, więc jest ona tam na pewno. Wszystko to po prostu kwestia tego, kto patrzy
. Jeden nie zobaczy kompresji, inny nie zaakceptuje takiej jakości. W DCS-e między PICO4, a ReverbG2 jest przepaść, a też czytałem, że różnica bardzo mała i jest super.
Dlatego wziąłem ten "tani" oryginalny, 5 Gbps, by mieć pewność, że nie będzie nic tutaj ograniczeniem (port mam USB 3.2 Gen2x2 Type C na 20 Gbps). Są zamienniki, ale w tym wypadku sobie darowałem właśnie by nie mieć spadku na kompresji, jeśli byłyby gorsze komponenty. Oczywiście, to może być słabe ogniwo wciąż Quest Pro i wcale niepotrzebne ale jakoś ludzie nie narzekają akurat na to, więc z czegoś to wynika (wątki na Forum ED). Oczywiście trzeba się przekonać samemu, jeśli będzie problem to na pewno to zauważę. Jestem wizualnym purystą w tej kwestii, więc jak coś pozostanie zwrot.
Z tego co wiem, to w ciągu tygodni mają wydać jakaś nową wersję softu do Air Link, który rzekomo ma być rewolucyjny, więc widać, że temat przesyłu wciąż rozwijają.
Na korzyść, Reverba G2? 
Pod względem połączenia kablowego G2 będzie zawsze lepszy

. Ten kabel za to od Quest Pro jest lżejszy (brak DP). Pico 4 ma też te PanCake, więc też byłem ciekaw + lepszą rozdzielczość, ale jak zacząłem o nich czytać, to coś mi nie pasowało i porzuciłem myśl o nich. Już nie pamiętam właśnie co, może połączenie z PC?