Ja nabylem x45 pod koniec ferii zimowych. Mialem napisac cos wiecej, ale niestety lenistwo wzielo gore (nawet sporo zdiec porobilem :] ). Narazie tylko kilka drobnych uwag:
Urzadzonko spisuje sie calkiem dobrze, z jednym wyjatkiem. mam wrazenie ze detenty na przepustnicy sie wyrabiaja, ale moze jest to tylko moje wrazenie.
Jezeli kogos przeraza fabryczny opor przepustnicy, nie ma problemu. latwo szybko i precyzyjnie mozna ten opor wyregulowac.
problemy z ergonomia opisane na stronie yoya jak najbardzej aktualne, szczegolnie dla mnie, gdyz mam nie zaduza dlon (generalnie im wieksza dlon, tym wygodniej)
Kolyska na przepustnicy - jak ktos ma mala dlon jak ja, to nie bedsie tez ona dla niego wygodna, gdyz fakerem spokojnie moge wychyli kolyske w prawo, ale maly palce juz niestety do tej kolyski nie dosiega i zeby przechylic ja w lewo, musze cala dlon na przepustnicy przesunac nienaturalnie do przodu.
Ogolnie najlepszym pomyslem (jezeli w ogole jest taka mozliwosc) to wziasc joya do domu na tydzien i sprawdzic, czy ergonomia nie wykluczy uzywania.
I jeszcze jedno - jezeli stwierdzisz, ze dziwnie sie tobie lata, nie przejmuj sie. Kwestia przyzwyczajenia. Mnie wlasnie przez pierwsze kilka dni, jakos trudno bylo zgrac ruchy :].
ps. jeszcze uwaga co do hat swiczy - na opakowaniu, czy w internecie podaja rozne rzeczy, ze np dwa haty 8-way jeden 4-way, itp.
Otoz wszyskie 4 haty sa 8-way. Kazdemu hatowi mozesz w profile editor mozesz przypisac czy ma on emulowac przyciski, czy ma emulowac mysz (tylko jeden hat moze emulowac mysz w danym momencie). Do tego dla kazdego mozesz wybrac, czy ma on byc 4-way, czy 8-way. Do tego dla pierwszego hat swicza mozna zazanczyc POV (w grze bedzie wtedy rozpoznawany jako wlasciwy hat). Przycisk oznaczony jako mouse fire, wcale nie jest specjalistycznym maouse fire, tylko normalnym dodatkowym przyciskiem, a funkcje mouse fire mozna przypisac dla dowolnego przycisku.